?>

“Cumhuriyetimizin 100’üncü Yılı 3. Gaziantep Karması Resim Sergisi”

SANKO Sanat Galerisi’nde “Cumhuriyetimizin 100’üncü Yılı 3. Gaziantep Karması Resim Sergisi” 1 Aralık Cuma günü saat 17.30’da açılacak.

Kültür & Sanat - 1 yıl önce

SANKO Sanat Galerisi’nde “Cumhuriyetimizin 100’üncü Yılı 3. Gaziantep Karması Resim Sergisi” 1 Aralık Cuma günü saat 17.30’da açılacak.

SANKO Sanat Galerisi Seçici Kurul Üyesi Aslı Özen, “Gaziantep’e hizmet vermiş ve sanatsal açıdan katkı sunmuş öğretmen ve ressamların birlikteliğinden oluşan “Cumhuriyetimizin 100’üncü Yılı 3. Gaziantep Karması Resim Sergisi”ni sanatseverler ile buluşturacak olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

SANKO Sanat Galerisi’nin, 2004 yılında SANKO Okulları öğrencilerinin eserlerini sergilemek üzere açıldığını, sonraki dönemde ise profesyonel galeri anlayışıyla yönetilerek Türkiye’de seçkin sanat merkezi haline getirildiğini belirten Özen, şunları söyledi:

“Galerimiz tamamen profesyonel bir anlayışla yönetilmektedir. Ulusal ve uluslararası birbirinden seçkin profesyonel sanatçıları ağırlayarak sanatseverlerle buluşturuyoruz.

Ulusal ve uluslararası çalıştaylar düzenleyerek Türkiye’deki diğer özel sanat galerine de örnek teşkil etmekteyiz. Anadolu’da kâr amacı gütmeden sadece sanatçıya destek anlayışıyla faaliyetlerini sürdüren tek sanat galerisiyiz.

Bölgede ağırladığımız profesyonel sanatçılarımızın aynı zamanda okullarımızda ve üniversitelerimizde öğrencilerimizle buluşup tecrübe paylaşımlarını sağlıyoruz. Bu da geleceğimizin teminatı gençlerimizin ve sanatseverlerin sanatsal bakışının gelişimine katkı sağlamaktadır.”

Özen, 2010 ve 2014 yılında uluslararası sanat çalıştayları düzenleyen SANKO Sanat Galerisi’nin 2016 yılında ise Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği tarafından Türkiye’de yılın sanat galerisi seçildiğini anımsattı.

“Türkiye’nin üretimine, ihracatına ve istihdamına sunduğu katkının yanı sıra sanatın ve sanatçıların da destekçisi olan SANKO Ailesine ve SANKO Sanat Galerisi yönetimine sağladıkları imkanlardan dolayı şükranlarımı sunuyorum” diyen Özen, Gaziantepli sanatseverleri, “Cumhuriyetimizin 100’üncü Yılı 3. Gaziantep Karması Resim Sergisi” açılışında görmekten mutluluk duyacaklarını dile getirdi.

19 SANATÇININ ESERLERİ SERGİLENECEK

Aslı Özen küratörlüğünde düzenlenecek “Cumhuriyetimizin 100’üncü Yılı Gaziantep Karması Resim Sergisi”nde, sanatçılar Ayşegül Bakkaloğlu, Aysel Sayın, Aslı Özen, Azmi Atilla, Bekir Baba, Filiz Kurt, Gül Öztürkmen Demir, Hüseyin Erdoğan, Hüseyin Yıldırım, Mehmet Akif Orçan, Muhammed Aliyev, Nurten Çatıkkaş Kale, Ömer Ünsal, Özer Çağlar, Şaban Pala, Şeref Yeter, Tuğrul Alpaslan Damgacı, Ufuk İnan ve Yasemin Gürler’in eserleri yer alacak.

3. Gaziantep Karması sergisi, SANKO Park AVM üçüncü katta bulunan SANKO Sanat Galerisi’nde 1 Aralık Cuma günü saat 17.30’da açılacak.

Haftanın Öne Çıkanları

Seçil Erzan'ın ikna görüşmeleri ortaya çıktı!

2023-11-23 11:16 - Magazin

Oğuzeli Belediyesi'nden Öğretmenler Günü kutlaması

2023-11-24 19:21 - Yerel

Ahmet Bozgeyik'ten miting gibi adaylık açıklaması...

2023-11-25 17:06 - Siyaset

Fatih Terim'in Seçil Erzan'a yazdığı not ortaya çıktı!

2023-11-28 09:14 - Magazin

Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı tutuklandı!

2023-11-27 14:40 - Asayiş

Akşener'in Özel kalemi Esma Bekar'dan Ümit Dikbayır'a yanıt

2023-11-24 10:08 - Siyaset

İmamoğlu ve Akşener arasında aylar sonra gelen görüşme

2023-11-24 13:26 - Siyaset

Terim'in adı, Seçil Erzan'ın evindeki belgelerden çıktı!

2023-11-25 09:53 - Magazin

Ahmet Bozgeyik'ten parti üyeleri ve muhtarlara mektup

2023-11-27 20:01 - Siyaset

Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı gözaltına alındı!

2023-11-24 17:01 - Gündem

İlgili Haberler

İlahi Komedya’dan Günümüze” Art Ankara’da sanatseverlerle buluşuyor

00:08 - Kültür & Sanat

‘Anayasaya aykırı yapılamaz!’

05:08 - Kültür & Sanat

Olten Filarmoni Orkestrası İzmir'de konser verdi

00:00 - Kültür & Sanat

Uluslararası Fotoğraf ve Film Festivali “Planet Lens”e başvurular açıldı

00:08 - Kültür & Sanat

Operanın dünyaca ünlü yıldızları Türkiye’de! Mühendis Kızlar için sahne aldılar

00:08 - Kültür & Sanat

Günün Manşetleri

Adana'da panik dolu anlar... Polis memuru balkondan ateş açtı: 'Polis çağırın' diye b

21:39 - Gündem

Valilik duyurdu: Havai fişek satışı yasaklandı

21:09 - Gündem

İstanbul beyaza bürünürken tedbirler de açıklandı: İşte alınan kararlar!

20:38 - Gündem

İstanbul Barosu Olağanüstü Genel Kurula gidecek

19:09 - Gündem

Bakan Bayraktar'dan fiyat artışı açıklaması, tarih verdi!

18:39 - Gündem