?>

Dacia Dakar Rallisi'ne hazır: İşte Dacia Sandriders...

Dacia, Sandriders modeli ile motorsporlarının en büyük macerası niteliğinde olan Dakar Rallisi mücadelesine kilitlendi.

Spor - 3 ay önce

Dacia'dan yapılan açıklamaya göre, 2025 FIA Dünya Ralli-Raid Şampiyonası'nın (W2RC) 3-17 Ocak arasındaki açılış yarışı, hem sürücüler hem de yarışacak otomobiller için önemli bir mücadele niteliği taşıyor.

Dakar Rallisi'nin provası niteliğinde olan Fas Ralli'sinin ardından, Suudi Arabistan'ın batısından doğusuna kadar kum tepecikleri ile kayalık geçitler boyunca sürecek bir rotada gerçekleşecek Dakar Rallisi, Dacia Sandriders'ın 2025 W2RC şampiyonluk mücadelesinin başlangıcını simgeliyor.

Nasser Al - Attiyah/Edouard Boulanger, Cristina Gutierrez/Pablo Moreno ve Sebastien Loeb/Fabian Lurquin'den oluşan kadroyu zorlu bir mücadele bekliyor.

3 OCAK'TA BAŞLIYOR

2025 Dakar Rallisi, 3 Ocak'taki açılış (Prologue) etabının ardından, zamana karşı yarışılan 5 bin 145 kilometrelik bir rotadan ve yoğun rekabetin yaşanacağı 12 günlük bir mücadeleden oluşuyor.

Suudi Arabistan'ın batısındaki Bisha'dan başlayacak yarış, Hail'de bir günlük dinlenme ve başkent Riyad'da bir gece konaklamanın ardından doğudaki Shubaytah'ta sona erecek.

Yarış aynı zamanda 971 kilometrelik zorlu bir parkuru kapsayan 48H Chrono etabını da içeriyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dacia Sandriders Takım Sorumlusu Tiphanie Isnard, ''Olağanüstü bir meydan okumanın eşiğindeyiz'' ifadesini kullandı.

Isnard, hazırlanmak için çok fazla çalıştıklarını, cesaret ve inançla bu zorlu mücadelenin üstesinden gelmeye kararlı olduklarını belirtti.

'KAZANAN OLARAK GİDİYORUZ'

Başlamak için sabırsızlandıklarını belirten Isnard, ''Elbette Fas Rallisi'ndeki zaferimizin ardından yarışa kazanan olarak gidiyoruz. Ancak eğer karşı karşıya olduğumuz bu mücadeleyi hafife alırsak veya her aşamada odaklanmayı sürdüremezsek, geçmişteki zaferimiz hiçbir işe yaramayacaktır'' açıklamasında bulundu.

Teknik Direktör Philip Dunabin de 2025 Dakar Rallisi öncesinde sürdürülebilir yakıtlı Dacia Sandriders'ta ne gibi değişiklikler yapıldığını açıkladı.

Dunabin, ''Fas Rallisi'nde birinci ve ikinci olmak, Dacia Sandrider'ın iyi bir performans seviyesine sahip olduğunu gösterdi'' değerlendirmesinde bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

İmralı Adası nerede? İmralı Adası'nda kim kalıyor?

2024-12-28 00:38 - Gündem

Eski Kilis Belediye Başkanı Ekrem Çetin ile oğlunu katletmişti... Katil 19 yıl sonra yakalandı!

2024-12-29 09:08 - Gündem

Deha dizisinin yeni bölümünde ne olacak? Deha dizisinin son bölümde ne oldu?

2024-12-29 00:00 - Magazin

Bursa'da araç içinde cinayet... Tartıştığı kişiyi öldürdü!

2024-12-27 00:00 - Asayiş

Putin'den sürpriz atama kararı: Anadolu Efes'in hisseleri düştü

2024-12-30 19:38 - Dünya

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: 'Ne yapsan boş...'

2024-12-27 21:38 - Siyaset

Ferdi Tayfur hayatını kaybetti!

2025-01-02 19:59 - Magazin

Eski ABD Başkanı Jimmy Carter hayatını kaybetti

2024-12-30 00:39 - Dünya

Sosyal medyada ortaya çıktı… Kızılcık Şerbeti'nde senaryo sızdı: Ölen isimler belli oldu

2025-01-01 00:08 - Magazin

Tüm çalışanlar dikkat! 2025 yılı için günlük yemek ve yol parası belli oldu

2024-12-31 01:08 - Ekonomi

İlgili Haberler

İspanyollar duyurdu: Cristiano Ronaldo'nun geleceği belli oldu!

00:08 - Spor

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde Final Four'a kaldı!

00:09 - Spor

Türk Hava Yolları'nı deviren Zeren Spor 5. oldu!

00:08 - Spor

Ameliyat olmuştu: Jayden Oosterwolde'den Fenerbahçe'ye müjde!

00:00 - Spor

Trabzonspor'dan 13 yeni imza

00:00 - Spor

Günün Manşetleri

Ülkücüler İYİ Parti'ye kayıyor: ‘İmralı süreci MHP kitlesini İYİ Parti’ye yöneltti’

07:39 - Siyaset

Türkiye kartelleri nasıl Avrupa uyuşturucu ticaretinin en önemli aktörleri oldu?

07:08 - Gündem

Aston Villa - PSG maçında büyük hata: Oyuncular şaşkın!

03:09 - Gündem

Son Dakika! Hastaneye kaldırılmıştı... Aort damarı yırtılan Sırrı Süreyya Önder ameliyata alındı

02:38 - Siyaset

Son Dakika... Sırrı Süreyya Önder 'ciddi kalp rahatsızlığı' nedeniyle ameliyata alındı

02:08 - Siyaset