?>

DEM Parti ve Adalet Bakanı Tunç görüşmesinin tarihi belli oldu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un DEM Parti heyeti ile cuma günü görüşeceği açıklandı. Cuma günü yapılacak görüşmede, sürece ilişkin hukuki zeminde yapılacak adımlar ele alınacak.

Siyaset - 1 gün önce

DEM Parti İmralı heyeti; Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile cuma günü görüşecek.

GÖRÜŞMEDE "TARİH" KARMAŞASI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, cuma günü DEM Parti heyetiyle bir araya gelecek. 

DEM Parti Grup Başkanvekili ve Kars Milletvekili Gülistan Koçyiğit, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un DEM Parti heyeti ile perşembe günü görüşeceğini açıklamıştı.

Ardından Adalet Bakanlığı cephesinden yapılan açıklamada ise "Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç, DEM Parti Heyeti ile Cuma günü saat 14.00'te görüşecektir" denildi.

HUKUKİ ZEMİNDE ATILACAK ADIMLAR ELE ALINACAK

DEM Parti heyetinden, sürecin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için hükümetten bazı yargısal adımlar beklendiğine yönelik açıklamalar gelmişti.

Cuma günü yapılacak görüşmede, sürece ilişkin hukuki zeminde yapılacak adımlar ele alınacak. İnfaz yasasında değişiklikler, hasta hükümlülerin serbest bırakılması gibi başlıkların bu görüşmede ele alınması bekleniyor.

HEYET ERDOĞAN'LA GÖRÜŞMÜŞTÜ

DEM Parti heyeti, geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmüştü.

Görüşmeye MİT Başkanı İbrahim Kalın, AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala ile DEM Parti'den Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan katılmıştı. Saray'daki görüşme 1 saat 25 dakika sürmüştü.

DEM Parti'den görüşme sonrası yapılan açıklamada, görüşmenin olumlu ve umut verici bir atmosferde geçtiği ifade edilmişti.

PERVİN BULDAN DUYURMUŞTU: 'SÜREÇTE YENİ BİR AŞAMAYA GEÇİLDİ'

Saray'da AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen İmralı heyeti üyesi ve DEM Parti Van Milletvekilli Pervin Buldan, hem görüşmenin içeriği hem de sürecin devamı hakkında açıklamalarda bulunmuştu.

Medya Haber'e konuşan Buldan, 'yeni bir aşamaya' geçildiğini belirtirken yasal adımlara ihtiyaç olduğunu ve bunun için Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile görüşeceklerini söylemişti.

Pervin Buldan, "Önemli bir görüşme olacak" diyerek şu ifadeleri kullanmıştı:

"Sayın Adalet Bakanı ile bir görüşme gerçekleştireceğiz. Adalet Bakanı ile yapılacak olan görüşme de önemli bir görüşme olacak. İşte belki de çıkarılacak olan yasaları orada gözden geçireceğiz, tartışacağız, nelerin yapılması gerektiğine dair fikir alışverişi yapacağız. Sadece Adalet Bakanı ile sınırlı değil, parlamentoda yasaların çıkmasıyla ilgili birçok temasta bulunacağız."

Haftanın Öne Çıkanları

Umut Yılmaz CHP'den istifa etti!

2025-04-07 19:45 - Siyaset

Şehitkamil Belediyesi'nde CHP’li 3 başkan yardımcısı istifa etti!

2025-04-08 17:24 - Gündem

Umut Yılmaz ve 5 meclis üyesi CHP'den istifa etti!

2025-04-08 11:50 - Siyaset

Bahçeli de 'yapay zeka fotoğraf' akımına katıldı!

2025-04-07 13:54 - Gündem

Sayıları iki kat, maaşları 10 kat arttı!

2025-04-13 17:50 - Gündem

Berhan Şimşek, 'CHP kurultayının iptali için dilekçe verdi' iddiası

2025-04-09 10:32 - Siyaset

İmamoğlu'nun davası 16 Haziran'a ertelendi. İşte savunması...

2025-04-11 13:39 - Gündem

İmamoğlu'ndan sert çıkış: Ailemizi taciz etmeyi bırakın!

2025-04-09 14:09 - Gündem

Erdoğan'dan CHP'ye: Ortaya çıkanlar, ortaya çıkacakların habercisidir

2025-04-08 18:58 - Siyaset

Bahçeli'den, Özgür Özel'e 'cunta' tepkisi

2025-04-07 17:30 - Siyaset

İlgili Haberler

Erdoğan müjde açıkladı: 25 bin öğretmen ataması yapılacak!

19:34 - Siyaset

Özgür Özel'den 'genel tüketim boykotu' açıklaması

17:38 - Siyaset

Burcu Köksal: Erdoğan tekrar kazanırsa siyaseti bırakacağım!

16:08 - Siyaset

Özgür Özel: Erdoğan, 19 Mart'tan sonra cunta başkanı ünvanını almıştır!

14:03 - Siyaset

İmamoğlu: Bir devrim yaşayacağız, hem de sanılandan çok daha yakın

12:26 - Siyaset

Günün Manşetleri

İmamoğlu'nun diplomasını iptal eden dekana şok!

19:17 - Gündem

Özgür Özel'den 'genel tüketim boykotu' açıklaması

17:38 - Siyaset

Burcu Köksal: Erdoğan tekrar kazanırsa siyaseti bırakacağım!

16:08 - Siyaset

İmamoğlu ve Özdağ yaz aylarında cezaevinden çıkabilir!

13:04 - Gündem

Bülent Turan: Biz de CHP kapatılsın kampanyası yapalım!

11:07 - Siyaset