?>

Depremzede engellilere uzanan şufkat eli

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. “Buğday Tanesi Protez Ortez Yapım ve Uygulama Merkezi” ile depremde uzuv kaybı yaşayan bireyler için yeni bir hayatın kapılarını aralandı.

Yerel - 3 ay önce

6 Şubat 2023’te 11 ilde yalnızca binaların değil, insanların hayatlarını da geri dönülemez şekilde sarsan yıkıcı depremlere karşı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. “Buğday Tanesi Protez Ortez Yapım ve Uygulama Merkezi” ile depremde uzuv kaybı yaşayan bireyler için yeni bir hayatın kapılarını aralandı.

Depremin ardından hızla harekete geçen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, “Asrın Felaketinde Engelleri Birlikte Aşıyoruz” projesiyle kalıcı engelli hale gelen bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak için medikal malzeme ve protez desteği sağlamaya başladı. Proje kapsamında, akülü ve manuel tekerlekli sandalyelerden walker’lara, hasta yataklarından denge bastonlarına kadar birçok medikal malzeme ücretsiz olarak dağıtılıyor.

Merkezde ayrıca ampütasyon ameliyatı geçiren bireylerin yaralarının iyileştirilmesinden protezlerin hazırlanmasına, protez sonrası fizik tedaviye kadar her aşama uzman bir ekip tarafından titizlikle yürütülüyor.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE UZANAN ŞEFKAT ELİ: 12 BİN KİŞİYE UMUT, 840 HAYATA DOKUNUŞ

Projenin bir diğer önemli başarısı, psikososyal destek ve fizik tedavi hizmetlerinin ücretsiz olarak sunulması. Depremde sadece uzuvlarını değil, umutlarını da kaybeden bireyler için bu merkez, bir sağlık hizmetinden çok daha fazlası. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in, “Eliniz, kolunuz, ayağınız oluyoruz” sözleriyle tanımladığı bu proje kapsamında toplamda 12 bin 338 kişiye medikal malzeme ve protez desteği hedefleniyor.  Şu ana kadar, 11 farklı ilden 840 engelli bireyin hayatına dokunuldu. Bu bireylerin 560’ı Gaziantep’ten, 89’u Hatay’dan, 65’i Adıyaman’dan, 60’ı Kahramanmaraş’tan geldi. Her biri için özel olarak üretilen ortez ve protezler, onları yeniden hayata bağladı.

Projenin hayata geçtiği 826 metrekarelik merkez, yalnızca Türkiye değil, uluslararası yardım kuruluşlarının da desteğiyle büyüyor. Hibe destekleriyle donatılan merkez, modern teknolojiyi kullanarak bireylerin fiziksel ve ruhsal bütünlüğünü korumayı amaçlıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

ChatGPT'nin kurucusu Altman, kız kardeşinin taciz iddiasını reddetti

2025-01-09 07:08 - Dünya

Meta, o uygulamasını sonlandıracağını duyurdu

2025-01-07 23:39 - Teknoloji

Bir oyuncu daha ‘Ayşe Barım’ sessizliğini bozdu

2025-01-13 00:39 - Magazin

Özgür Özel’den ‘kırmızı kart’ eleştirilerine ilk yanıt: ‘Birileri hafife alıyor ama…’

2025-01-10 00:09 - Siyaset

İntihardan vazgeçip kurtulmaya çalışırken yanarak can verdi!

2025-01-08 00:09 - Asayiş

Yola reflektör koyarken yolcu otobüsü çarptı! İstanbul'da Kuzey Marmara Otoyolu'nda feci ö

2025-01-12 00:39 - Asayiş

250 yıllık süre doldu... Naci Görür'den iki kent için korkutan uyarı!

2025-01-11 17:38 - Gündem

Selim İleri'nin cenaze programı belli oldu

2025-01-09 00:08 - Gündem

Kamu emekçisinden genel grev çağrısı: Bu uyarı eylemidir

2025-01-13 14:08 - Gündem

Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) sistemine ve Türkiye'deki mahkemelere ara verildi

2025-01-10 12:37 - Gündem

İlgili Haberler

Şehitkamil’de Halk Günü başladı!

00:00 - Yerel

Fatma Şahin, 1’inci yılında planlanan vizyon projeleri anlattı

00:08 - Yerel

Gaziantep Barosu Başkanı Bülent Duran’dan CHP’ye ziyaret

00:06 - Yerel

Yılmaz, Umut Mahallesi’nde incelemede bulundu

00:00 - Yerel

Şahinbey Belediyesi’nin evli çiftlere nakdi destek ve kültürel gezi başvuruları başladı

00:31 - Yerel

Günün Manşetleri

Müsavat Dervişoğlu'ndan 'Cumhurbaşkanı adaylığı' sorusuna yanıt

02:38 - Siyaset

Mario Lemina'dan şampiyonluk mesajı: 'Yarış falan yok...'

02:08 - Gündem

Gönül Dağı dizisinin 'Taner'i' Berk Atan trafik kazası geçirdi

01:39 - Gündem

İstanbul Valiliği, CHP'nin Filistin eylemi için seçtiği yeri uygun bulmadı

22:38 - Gündem

CHP'li eski belediye başkanı Çetin Bozkurt gözaltına alındı

21:38 - Gündem