?>

DEVA Partili Erdoğan’dan önemli uyarı

2022 yılında ilkokullarda çocukların hayat pahalılığı ile acı bir şekilde tanıştıkları ortaya çıktı.

Siyaset - 3 yıl önce

 

DEVA Partisi Gaziantep İl Başkanlığı Danışma Kurulu tarafından gerçekleştirilen araştırmada 2022 yılında ilkokullarda çocukların hayat pahalılığı ile acı bir şekilde tanıştıkları ortaya çıktı.

Türkiye’de giderek artan enflasyon ve buna bağlı olarak ağırlaşan yaşam koşullarının, ilkokul öğrencilerinin günlük gıda harcamalarına olan yansımalarını belirlemeyi amaçlayan araştırmanın sonundaöğrencilerin okulda beslenme ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını gösterdi.

Sosyo-ekonomik bağlamda dezavantajlı olarak tanımlanan altı mahallede yaşayan ve tesadüfi küme örneklemle belirlenen ilkokul öğrencilerini kapsayan araştırmanın sonuçlarına göre, öğrencilerin %18’i okula aç geliyor ve evlerinden getirdikleri yiyeceklerle beslenme ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Öğrencilerin sadece %49’u kantinden ihtiyaç duyduklarını satın alabiliyor. Öğrencilerin %33’ü ise kantin alışverişi yapabiliyorancak harçlıklarının miktarı yetersiz kaldığı için ihtiyaçlarını karşılamıyor. Bu durum çocukların daha ilkokuldayken hayat pahalılığı ile tanışmasına ve maalesef tükenmişlik yaşamalarına neden oluyor.

Araştırma sonuçlarını değerlendiren DEVA Partisi Gaziantep Halkla İlişkiler Başkanı Mehmet Erdoğan, “Ulusal ve uluslararası araştırma sonuçları, bir çocuğun eğitime, sağlığa ve gıdaya erişimi ne kadar kaliteli olursa beyin gelişimi de o kadar sağlıklı olacağını ortaya koymaktadır. Eğer çocuk okula aç gelir ve yetersiz beslenirse önce beyin gelişimi bu durumdan olumsuz etkilenir. Bu süreç çocuğun duygu ve davranışlarına da olumsuz bir etki yapar.” dedi.

Erdoğan, Gaziantep’te sosyo-ekonomikbağlamda dezavantajlı olarak tanımlanan mahallelerde öğrenimlerini sürdüren çocukların gıdaya erişimlerindeki olumsuz durumun ortadan kaldırılması için Hükümetyetkililerini, yerel yöneticileri ve sivil toplum örgütlerini sistematik ve sürdürülebilir bir işbirliğine davet ettiklerini belirterek, ”Okulların tatile girdiği bu dönemi fırsat bilip önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında bu önemli sorunu çözmek yetkililerin birincil önceliği olmalıdır.” Diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Sedat Peker'den Hilal Kaplan paylaşımı...

2022-06-16 11:15 - Gündem

Akdeniz Üniversitesi’nde neler oluyor?

2022-06-12 16:38 - Gündem

Yerli ve milli traktör hayal oldu!

2022-06-10 11:37 - Gündem

AKP'li vekil: Memurlar devlete yük oluyor!

2022-06-12 15:38 - Siyaset

Öcalan'ı idamdan kim kurtardı?

2022-06-15 10:26 - Gündem

Danıştay Savcısı: Cumhurbaşkanı feshedemez!

2022-06-14 19:24 - Gündem

Akit, bu kez Ebrar Karakurt'u hedef aldı!

2022-06-10 20:19 - Gündem

AKP ve MHP'den CHP'ye katılım...

2022-06-10 21:22 - Siyaset

Fuat hocanın ameliyatını Haberal yapacak!

2022-06-10 17:13 - Gündem

Erdoğan'ın 62 araçlık konvoyuna tepki...

2022-06-11 20:09 - Gündem

İlgili Haberler

AKP’nin Meclis’e soktuğu HÜDA PAR’lı ‘zehir saçtı’: CHP’li vekilden sert tepki!

23:09 - Siyaset

Hüda Par Mersin Milletvekili Faruk Dinç kimdir? Faruk Dinç nereli?

00:08 - Siyaset

Özgür Özel'den Erdoğan'a: CHP'ye yapılmak istenen darbenin neresindesin?

19:07 - Siyaset

İmamoğlu: 6 yıldır Ekrem'le yatıp, Ekrem'le kalkmak...

19:02 - Siyaset

CHP Kurultayı'nın iptali davasında karar

17:39 - Siyaset

Günün Manşetleri

AKP’nin Meclis’e soktuğu HÜDA PAR’lı ‘zehir saçtı’: CHP’li vekilden sert tepki!

23:09 - Siyaset

İstanbul’da kar alarmı… Ekrem İmamoğlu AKOM’dan bildirdi: İstanbul’da hangi önlemler alındı?

19:08 - Gündem

Erdoğan neden TÜSİAD'ı hedef aldı? TÜSİAD Başkanları hangi açıklamaları yaptı?

16:39 - Gündem

Gaziantep'in dev et firması konkordato ilan etti!

16:37 - Yerel

Galatasaray'dan çok sert yabancı hakem tepkisi!

16:35 - Spor