?>

Dijital Dönüşüm eğitimi GTO’da gerçekleştirildi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Gaziantep Ticaret Odası (GTO) işbirliğinde ekonominin belkemiğini oluşturan KOBİ’leri geleceğe hazırlamak amacıyla “Dijital Dönüşüm, E-Ticaret Ve E-İhracat” eğitimi GTO’nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Yerel - 6 yıl önce

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Gaziantep Ticaret Odası (GTO) işbirliğinde ekonominin belkemiğini oluşturan KOBİ’leri geleceğe hazırlamak amacıyla “Dijital Dönüşüm, E-Ticaret Ve E-İhracat” eğitimi GTO’nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında konuşan Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Türkiye’nin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında girmesinin yolununkaliteli bir büyüme oranı yakalamasından geçtiğini,  bunda dijitalleşmenin önemli bir araç olduğunu söyledi.

Konuşmasında Türkiye’nin internet kullanıcısı ile dünyadaki önemli oyuncular arasında bulunduğunu, ancak buna karşın E-ticaret pazarındaki payının yeterli olmadığınadikkat çeken GTO Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım, “ E-ticaretin toplam perakende ticaretindeki payı yüzde 4 seviyelerinde. Dünya ortalaması ise yüzde 8,5. Ülkemizde akıllı telefon kullanımı dünya ortalamasının üzerinde ama mobil e-ticaretin payı dünya ortalamasının altında. Dünya mobil E-ticaret ortalaması yüzde 44 iken, bizde yüzde 19. Bu rakamlarda ülkemizin büyük bir E-ticaret potansiyeline sahip olduğunu ve aynı zamanda hala kat etmemiz gereken yol olduğunu gösteriyor. Bu potansiyeli tam olarak etkin hale getirmek ve ardından E-ihracatı canlandırmak için KOBİ’lerimizi oyuna dahil etmeliyiz” dedi.

Gaziantep’in üretimde, ticarette dünyanın lider şehirlerinden olduğunu aynı zamanda dijital dönüşüm merkezlerinden biri olma potansiyelini barındırdığını vurgulayan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım, “  Gaziantep nasıl ki ihracatta, üretimde, ticarette Türkiye’nin hatta dünyanın lider şehirlerinden biriyse, Türkiye ekonomisinin dijital dönüşüm merkezlerinden biri de olabilir. Gaziantep’in bunu yapacak potansiyeli de arzusu da mevcut. Bu bağlamda bizim gibi kurumlara büyük görev düşüyor. Çağı anlamak, ticareti çağa uygulamak anlamında üyelerimize yol gösterici olmamız önemli.

Oda olarak, Organize Sanayi Bölgesi’nde KOBİ’lere Dijital Dönüşüm ve İhracat Danışmanlığı verecek bir merkez kurmak için çalışmalarımız devam ediyor. Artık zaman dijital dönüşüm zamanı ve KOBİ’lerimizi bu sürece hazırlamalıyız. Yine artık Endüstri 4.0 dönemindeyiz. Bunun da temelinde Dijital dönüşüm var. Daha sağlam adımlarla ilerleyebilmenin ve rekabet gücümüzü artırabilmenin tek yolu, çağa ayak uydurmaktan geçiyor. Değer üreten bir ekonomi istiyorsak önce biz değer üreterek üyelerimize örnek olmalıyız” şeklinde konuştu.

TOBB tarafından başlatılan“Dijital Dönüşüm Hareketi” projesi çerçevesinde düzenlenen “Dijital Dönüşüm, E-ticaret ve E-ihracat” eğitim toplantısına konuşmacı olarak katılan E-Ticaret Merkezi Direktörü Mehmet Erdemi, E-Ticaret Merkezi Genel Koordinatörü Sami Altınkaya, 3 GEN Teknoloji Ceosu Engin Özgen ve Eres Medyadan Kreatif Direktörü Ersin Karayücel, E-ticaret platformları ve tanımlar, dijital iş yapış biçimleri, E-ticaret ekosistemi, E-ihracat konusunda sunumlar eşliğinde bilgiler verdiler.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Sanko Park AVM’de ücretsiz sinema bileti

2018-11-16 10:12 - Yerel

Şehit Samet Kaymakçı son yolculuğuna uğurlandı

2018-11-12 22:09 - Gündem

Gaziantep'te bir kadın cinayeti daha...

2018-11-14 09:20 - Asayiş

Gaziantep'te 'Altın vuruş' ölüm getirdi

2018-11-17 18:54 - Asayiş

Gaziantepli dev halı markası konkordato ilan etti!

2018-11-16 00:34 - Ekonomi

MMT Amerikan Hastanesi’ne yeni genel müdür

2018-11-12 20:32 - Yerel

Gaziantep Kolej Vakfı'nda ödül yağmuru

2018-11-14 13:25 - Eğitim

Gaziantep'te oto hırsızlık çetesi çökertildi

2018-11-16 10:50 - Asayiş

CHP'nin Büyükşehir adayı Kepkep mi?

2018-11-17 19:48 - Siyaset

Esrar yakalanan ambulans Gaziantep'ten gitmiş

2018-11-14 14:15 - Gündem

İlgili Haberler

Şahinbey Belediyesi, zincir marketin iki şubesini kapattı

00:32 - Yerel

Başkan Fedaioğlu o ailenin imdadına yetişti!

00:30 - Yerel

Gaziantep'in dev et firması konkordato ilan etti!

16:37 - Yerel

GSO'da Şubat Ayı Meclis toplantısı

00:00 - Yerel

Yılmaz: Şehitkamil’de engel tanımıyoruz

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Hüda Par Mersin Milletvekili Faruk Dinç kimdir? Faruk Dinç nereli?

23:08 - Siyaset

Bursaspor - Kahramanmaraşspor maçı ertelendi

22:39 - Gündem

İstanbul’da kar alarmı… Ekrem İmamoğlu AKOM’dan bildirdi: İstanbul’da hangi önlemler alındı?

19:08 - Gündem

Erdoğan neden TÜSİAD'ı hedef aldı? TÜSİAD Başkanları hangi açıklamaları yaptı?

16:39 - Gündem

Gaziantep'in dev et firması konkordato ilan etti!

16:37 - Yerel