?>

Diyanet, Halil Konakcı için inceleme başlattı

Diyanet İşleri Başkanlığı, Hatay kentiyle ilgili tepki çeken açıklamalarda bulunan imam Halil Konakcı hakkında inceleme başlattı.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Gündem - 2 yıl önce

Diyanet İşleri Başkanlığı, Hatay kentiyle ilgili tepki çeken açıklamalarda bulunan imam Halil Konakcı hakkında inceleme başlattı.

Yayınladığı videolarla tepki çeken ve hilafet çağrılarında bulunan imam Halil Konakcı, geçen gün Hatay’ın ‘Arap yurdu’ olduğunu söyleyerek yine tepkilerin hedefi oldu.

Konakcı’nın son açıklamalarının ardından birçok suç duyurusunda bulunulurken, Diyanet İşleri Başkanlığı da harekete geçti.

Diyanet İşleri Başkanlığı, İstanbul Pendik Uluçınar Cami İmamı Halil Konakcı hakkında, paylaşımları nedeniyle inceleme başlattı.

NE OLMUŞTU?

Konakcı bir vaazında, “Hatay’ın çoğunluğu Arap’tır. Kürt ve Arap kardeşlerimiz var orada. Hala da öyle. O zaman da öyleydi. 1938’e kadar Fransız işgalindeydi. Sınırın içinde mi kalsın dışında mı kalsın tartışmaları vardı. Ezan yasağı 1932’de geldi. Fransızlar, ezanı Hatay’daki Müslüman köylerinde, camilerinde yasaklamadılar. Yine Fransız işgalindeki Hatay merkezinde, köylerinde ezan ‘Allahü ekber’ diye okundu 1938’e kadar. 1938’de Hatay Türkiye topraklarına katıldığında ilk yapılan iş ezanın yasaklanması oldu. Yani Fransız’ın yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar” ifadelerini kullanmıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te köpekler tarafından parçalanmış bebek cesedi bulundu!

2023-08-14 09:52 - Asayiş

Halil Konakçı'ya en güzel yanıt imamdan geldi!

2023-08-11 17:26 - Gündem

Cemil Kılıç'tan Halil Konakçı'ya sert tepki

2023-08-11 17:08 - Gündem

Şireci'de işçilerin direnişi kazandı...

2023-08-14 16:21 - Gündem

İşte, intihar eden müftünün 'mimlenme' nedeni...

2023-08-08 10:25 - Gündem

Uzman Onbaşı Uğur Özdemir Şehit oldu!

2023-08-09 18:23 - Gündem

Kılıçdaroğlu ve Tuncelilere ağır hakaret!

2023-08-08 08:35 - Magazin

Atatürk düşmanı Halil Konakçı Hatay'ı Arap yurdu ilan etti!

2023-08-10 20:38 - Gündem

Benzine 3 TL, motorine 4 TL daha zam geliyor...

2023-08-09 11:12 - Ekonomi

Cemal Enginyurt'un Meclis konuşması gündem oldu

2023-08-08 20:52 - Siyaset

İlgili Haberler

Serbest bırakılan Rasim Ozan Kütahyalı'nın avukatından açıklama

21:17 - Gündem

Üsküdar'da Sinem Dedetaş'a destek: Aynen iade ediyoruz!

14:38 - Gündem

İstanbul Barosu önünde 'Selçuk Kozağaçlı' protestosu

14:09 - Gündem

Berkay Gezgin'den Cem Küçük hakkında suç duyurusu

18:30 - Gündem

Bahçeli'den ROK’a: CHP’ye kayyım atanacak tantanası koparanlar içimize kadar yuvalanmış şeytanlardır!

17:22 - Gündem

Günün Manşetleri

Serbest bırakılan Rasim Ozan Kütahyalı'nın avukatından açıklama

21:17 - Gündem

Son dakika: Rasim Ozan Kütahyalı serbest bırakıldı!

20:39 - Gündem

Deniz Yavuzyılmaz ısrarla sordu: TCDD Başkanı Kurt'tan 'Ben duygusal bir adamım' cevabı

19:09 - Siyaset

Berkay Gezgin'den Cem Küçük hakkında suç duyurusu

18:30 - Gündem

Bahçeli'den ROK’a: CHP’ye kayyım atanacak tantanası koparanlar içimize kadar yuvalanmış şeytanlardır!

17:22 - Gündem