?>

Diyarbakır'da işlenen cinayet 12 yıl sonra çözüldü: Katilleri en yakınları çıktı!

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 2013’te öldürülen Arif Meçin (57) cinayetine ilişkin yaklaşık 30 şüpheliyle ilgili gerçekleştirilen daraltılmış baz çalışmasında, cesedin bulunduğu yerde telefonu sinyal veren oğlu, yeğeni ve kardeşi tutuklandı.

Asayiş - 1 ay önce

Diyarbakır Silvan’ın Yeşilbahçe Mahallesi'ndeki evinden 8 Mart 2013’te çıktıktan sonra kaybolan ve 2 gün sonra Bismil ilçesi Alibey Mahallesi’nde dere yatağında çoban tarafından silahla vurulmuş cesedi bulunan Arif Meçin cinayetine ilişkin o dönem gözaltına alınan 3 kişi serbest bırakıldı.

Aralarında Meçin’in ailesinin de olduğu yaklaşık 30 kişinin şüpheli olduğu soruşturma sürerken, Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde öldürülen Narin Güran cinayeti ile ilgili yürütülen soruşturmada kullanılan daraltılmış baz çalışması gündeme gelince, jandarma aynı çalışma için talepte bulundu.

KATİLİ EN YAKINLARI ÇIKTI

Bilirkişi tarafından hazırlanan rapor sonrası Meçin’in oğlu Barış (31), kardeşi Mustafa (55) ve yeğeni Mehmet Emin Meçin’in (43) cep telefonlarının cesedin bulunduğu yer ve civarında sinyal verdiği ortaya çıktı.

Raporda şu ifadelere yer verildi:

“8 Mart 2013'te Arif Meçin’in saat 12.13'te telefonu kapanmadan önce en son bazının kendi ikameti veya civarında olduğu, Barış Meçin’in aynı gün saat 13.21'de, Mustafa Meçin’in ikameti ve civarında olduğu, bu sırada Mustafa Meçin’in kendi ikametinde olduğu, saat 17.00'ye kadar bazlarının uyumlu olduğu ve birlikte oldukları belirlendi. 10 Mart 2013'te saat 07.22 ile 07.52 gibi Barış Meçin ve Mustafa Meçin’in telefonu ile Mehmet Emin Meçin’in kullandığı cep telefonunun cesedin bulunduğu yer ve civarında birlikte baz verdiği tespit edilmiştir. F.Z.'nin kullandığı cep telefonunun cesedin bulunduğu bölgeye yakın baz verdiği değerlendirilmektedir.”

Raporun ardından, Barış, Mustafa ve Mehmet Emin Meçin ile F.Z. ve H.M. gözaltına alındı.

İşlemlerinin ardından 5 Aralık 2024’te adliyeye sevk edilen şüphelilerden Barış, Mustafa ve Mehmet Emin Meçin çıkarıldıkları mahkeme tarafından ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklandı. F.Z. ve H.M. ise savcılıktan serbest bırakıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Trabzonspor'da ayrılık: Enis Bardhi

2025-01-15 00:00 - Spor

Bir oyuncu daha ‘Ayşe Barım’ sessizliğini bozdu

2025-01-13 00:39 - Magazin

Menzil'de mülk kavgası,taşlı sopalı birbirlerine girdiler!

2025-01-14 17:08 - Gündem

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat tutuklandı

2025-01-16 19:38 - Gündem

Mardin'de silahlı kavga: 17 yaşındaki genç hayatını kaybetti

2025-01-17 01:39 - Asayiş

Karşıyaka, Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde elendi

2025-01-16 00:08 - Spor

Yola reflektör koyarken yolcu otobüsü çarptı! İstanbul'da Kuzey Marmara Otoyolu'nda feci ö

2025-01-12 00:39 - Asayiş

HTŞ’li bakanlar Ankara’da: Fidan ve Şeybani’den ortak basın açıklaması

2025-01-15 21:38 - Gündem

İmamoğlu'ndan hodri meydan: Onayın cezamı milleti rahat bırakın!

2025-01-15 19:09 - Siyaset

Kamu emekçisinden genel grev çağrısı: Bu uyarı eylemidir

2025-01-13 14:08 - Gündem

İlgili Haberler

Husumetlisine sokak ortasında kurşun yağdırdı

10:38 - Asayiş

Şişli’de park halindeki otomobil alev alev yandı

00:39 - Asayiş

Sarıyer'de kayan cip 4 otomobile çarptı: 1 ölü

00:09 - Asayiş

Tartıştığı eşi tarafından başından vurularak katledildi!

10:38 - Asayiş

Bursa’da ‘vali yardımcısıyım’ diyerek dolandırdı: Engelli çocuklara yardım bahanesiyle para topladı

13:39 - Asayiş

Günün Manşetleri

Adana'da panik dolu anlar... Polis memuru balkondan ateş açtı: 'Polis çağırın' diye b

21:39 - Gündem

Valilik duyurdu: Havai fişek satışı yasaklandı

21:09 - Gündem

İstanbul beyaza bürünürken tedbirler de açıklandı: İşte alınan kararlar!

20:38 - Gündem

İstanbul Barosu Olağanüstü Genel Kurula gidecek

19:09 - Gündem

Bakan Bayraktar'dan fiyat artışı açıklaması, tarih verdi!

18:39 - Gündem