?>

Diyarbakır, Mardin ve Van'a kayyum atandı

İçişleri Bakanlığınca, Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanları görevlerinden uzaklaştırıldı.

Gündem - 6 yıl önce

İçişleri Bakanlığınca, Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanları görevlerinden uzaklaştırıldı. Diyarbakır'a Diyarbakır Valisi Güzeloğlu, Mardin'e Mardin Valisi Yaman, Van'a Van Valisi Bilmez belediye başkan vekili olarak görevlendirildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Son yıllarda teröre karşı yürütülen kararlı mücadele sonucunda büyük bir acziyete düşen PKK/KCK terör örgütü ve uzantıları; bazı belediye başkanları aracılığıyla belediyelerin imkânlarını illegal amaçlar için kullanmışlardır.

Anayasa ve kanunlarda görev ve sorumlulukları tanımlanan, Devletin bütünsel organizasyonunun bir parçası ve temel görevi vatandaşların mahalli ve müşterek nitelikli ihtiyaçlarını karşılamak olan bazı belediyeleri terör faaliyetlerinin desteklenmesi için militan kaynağı, mali kaynak ve araç-gerecin temin edildiği lojistik merkezlere dönüştürmeye çalışmışlardır. Hatta bu belediyeleri ülkemizin diğer bölgelerinden ayrı bir yönetim modelinin parçası haline getirmeye çalışarak Anayasamızın 3. maddesinde açıkça tanımlanan, ülkemizin devleti ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne kasteden bir araç olarak kullanmışlardır.

Bu durumun adli ve idari soruşturmalar ile tespit edilmesi sonucu; Bakanlığımızca terör örgütleri ile iltisak-irtibatı olan, terör örgütlerine destek verdikleri yönünde tespit ve deliller bulunan belediye başkanları Anayasanın 127 nci maddesi ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 47 nci maddesine istinaden görevden uzaklaştırılmış, yerlerine Belediye Kanununun 45 inci maddesi uyarınca belediye başkan vekilleri görevlendirilmiştir."

 

Haftanın Öne Çıkanları

"Pazarlık yapıyormuşum gibi çek" dedirten görüntü

2019-08-13 23:16 - Gündem

Mansur Yavaş’tan ‘Anıtkabir’ talimatı

2019-08-16 22:02 - Gündem

Bozgeyik ailesi bayramlaşma töreninde buluştu

2019-08-12 22:17 - Yerel

İmamoğlu’nun kimlik numarasıyla bahis oynamışlar!

2019-08-12 10:48 - Gündem

Atatürk düşmanından yeni paylaşım

2019-08-13 17:24 - Gündem

Başkanların 3 aylık tasarruf mucizesi

2019-08-14 09:03 - Gündem

CHP'den savcılara Demet Akalın çağrısı

2019-08-15 21:47 - Gündem

Metiner: AK Parti artık ömrünü tamamladı

2019-08-15 09:11 - Siyaset

İnce'den Türk İş Başkanına istifa çağrısı

2019-08-14 22:43 - Gündem

13 yaşındaki Meryem her yerde aranıyor

2019-08-17 18:15 - Asayiş

İlgili Haberler

Ekrem İmamoğlu’na Erzincan’da da salon verilmedi!

18:30 - Gündem

Süleyman Soylu'nun acı günü

00:08 - Gündem

İSKİ açıkladı: İşte İstanbul barajlarında son durum...

00:08 - Gündem

Şırnak'ta 11 bölgeye girişler 15 gün boyunca yasaklandı

00:09 - Gündem

Halit Ergenç ile Rıza Kocaoğlu hakkında 4 yıla kadar hapis istemi

13:58 - Gündem

Günün Manşetleri

CHP’li Gökçen: Haber yapanları hedef almayı seçiyorsunuz

22:38 - Siyaset

İBB Meclisi’nde ‘Esenyurt’ tartışması: ‘100’den fazla işçi tazminatsız işten çıkarıldı’

20:39 - Siyaset

AKP'de 'koltuk kavgası': Çaresini buldular!

19:08 - Siyaset

DEM Parti Eş Genel Başkanlarından TİP’e ziyaret

14:09 - Siyaset

Mehmet Sevigen'in 'Kılıçdaroğlu' ve 'kurultay' iddiası

14:00 - Siyaset