Demokratik Sol Parti (DSP) Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celal Doğan, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Kent genelinde STK, Oda ve halk ziyaretlerini sürdüren Doğan, göreve geldiğinde uygulayacağı 4 Mevsim Projesi’ni anlatıyor.
31 Yerel Seçimleri öncesi seçim çalışmalarını sürdüren Demokratik Sol Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celal Doğan, oda, STK ve halk ziyaretlerini sürdürüyor. Gaziantep’in sorunlarına değinen Doğan, kentin sorunlarına çözüm için hazırladığı 4 Mevsim Projesi’ni anlatıyor.
“SON 15 YILDA KENT İÇİN NİTELİKLİ PROJELER ORTAYA KONULMADI”
Gaziantep’e son yılda yeterince yatırım yapılmadığını savunan Doğan, “Gaziantep ile ilgili vizyon projelerin ortaya konulması gerekiyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğim 1989 yılından 2004 yılına kadar geliştirdiğimiz projeler ile kentin ihtiyaçlarına karşılık vermeye çalıştık. Şehrin yararına olduğuna inandığım tüm projelere onay verdim. Benden sonra ise bu şehirde nitelikli projelerin yapılmadığını görüyorum. 15 yılda yapılan kavşakları ve birkaç projeyi çıkardığınız zaman kent için yapılmış nitelikli bir proje ortada kalmıyor. Büyükşehir Belediyesinin karşısında bulunan Kemal Köker Köprüsü yıkıldı, yerine ise aynı köprü yapıldı. Neden yıktınız? Bizim yaptığımız köprüde yaya alanları bulunurken şuan hizmette olan köprüde yayaların yürüyebileceği bir alan bulunmuyor. Çürük raporunu getirin kabul edeceğim.” dedi
“GAZİANTEP’İ YENİDEN CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ”
4 Mevsim Projesi’ni Gazianteplilere anlatan Doğan, “Gaziantep ile ilgili projelerimizi geliştiriyoruz. Kentin sorunlarına çözüm için 4 Mevsim Projesi’ni hayata geçireceğiz. 4 Mevsim Projesi ile Gaziantep, Akıllı, Üretken, Huzurlu ve son olarak Marka Şehir olacak. Size ve çocuklarınıza yaşanabilir bir şehir vaat etmek için bu projemizi hazırlıyoruz. Akıllı Şehir ile kentteki tüm hizmet alanların tam donanımlı hale getireceğiz. Üretken Şehir ile geçmişte olduğu gibi Gaziantep’i iş ve ticaret anlamında cazibe merkezi haline getireceğiz. Huzurlu Şehir ile Gaziantep’te yaşanan güvenlik sorunlarının çözümüne ve huzur ortamının kurulmasına katkı sağlayacağız. Kültürel çalışmalar ile Gaziantepli insanların kültürünü de koruyacağız. Son olarak Marka Şehir ile projemizi tamamlayacağız. Gaziantep, Marka Şehir olma konusunda önemli adımlar atmış bir kent. Gaziantep olarak ara ürün üretmekten kurtulmalıyız. Türkiye’de bu rakamlarla sizin marka şehir olma şansınız yok. Bu nedenle sanayimizin marka değer üretmesi gerekiyor.” Dedi.
MÜLTECİLERİN DURUMUNA ÇÖZÜM ÜRETİLMELİ
Suriyeli Mültecilerin durumlarına da değinen Doğan, “Suriyeli misafirlerimizin statüsünde bir belirsizlik var. Bu insanlar mülteci mi, vatandaş mı yoksa misafir mi? Suriyeli insanların statülerinin belirlenmesi gerekiyor. Bugün sorun olarak görülmeyebilir ancak 10 yıl sonra etnik çatışmalar ortaya çıkabilir. Allah kimseyi vatansız bırakmasın. Bu insanların statülerinin belirlenmesi gerekiyor” diye konuştu.
Editör: Turgut Bozgeyik