?>

Donetsk ve Luhansk'ta şiddetli patlama!

Donetsk'te toplu tahliye duyurusunun ardından şiddetli bir patlama meydana geldi. Luhansk bölgesinde ise peş peşe iki patlama yaşandığı bildirildi.

Dünya - 3 yıl önce

Donetsk'te toplu tahliye duyurusunun ardından sivil savunma sirenlerinin çaldığı bildirilirken; şehrin merkezinden şiddetli bir patlamanın meydana geldiği aktarıldı.

 !#**v1425&pl=true**#! 

Ukrayna - Rusya gerilimi artarak devam ediyor.

Donbass ve Ukrayna arasında gün boyunca sınır ihlalleri yapıldığına ilişkin karşılıklı suçlamalar yapılırken; Ukrayna'nın Donbass bölgesini hedef alan saldırıları sonrası bölge yönetiminden sivil halkın tahliyesine yönelik açıklamalar geldi.

Söz konusu tahliye duyuralarının ardından ise Donetsk'te sivil savunma sirenlerinin çaldığı öğrenildi.

DONETSK ŞİDDETLİ PATLAMA

Şehrin genelinde siren sesleri yükselirken; Sputnik Türkiye'nin aktardığına göre, Donetsk’te bulunan RIA Novosti muhabiri “Şehrin merkezin şiddetli patlama meydana geldi” bilgisini geçti.

Patlamanın, Donetsk Halk Cumhuriyeti Hükümet Binası yakınında meydana geldiğini aktaran muhabir, halihazırda patlama yerinde yangının göründüğünü, yakınlardaki binalarda hasarın oluşmadığını söyledi.

Luhansk'ta peş peşe iki patlama

Ukrayna'nın doğusundaki Luhansk bölgesinde peş peşe iki patlama yaşandığı bildirildi. Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki bölgede bulunan doğal gaz boru hattının patlamanın ardından alev aldığı belirtildi.

700 BİN KİŞİ TAHLİYE EDİLİYOR

Luhansk'ta yaşanan patlamalar, ayrılıkçıların kontrolündeki diğer bir şehir olan Donetsk'te yaşanan patlamadan birkaç saat sonra yaşandı.

Donetsk'teki patlamanın ardından ayrılıkçı gruplar bölgedeki sivil halkın Rusya'ya tahliye edileceğini açıkladı. Tahliye edilmesi planlanan kişi sayısının 700 bine kadar ulaşması bekleniyor.

Donetsk'teki ayrılıkçıların lideri Denis Puşilin, Ukrayna'nın kısa süre içerisinde kendi kontrollerindeki iki ayrı bölgeye saldırı başlatmaya hazırlandığını öne sürdü.

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi Başkanı Oleksiy Danilov ise iki bölgenin kurtarılması için herhangi bir askeri plan içerisinde olmadıklarını söyledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Polis, otel odasında ölü bulundu!

2022-02-18 16:15 - Asayiş

Kavakçı kardeşlerin tezleri birebir aynı çıktı!

2022-02-12 10:18 - Siyaset

Aleyna Tilki: Hayatımda insan biri yok!

2022-02-13 14:43 - Magazin

Pehlivan ve Ağırel yeniden cezaevinde!

2022-02-15 11:09 - Gündem

Cezaevi'nden çıkar çıkmaz canlı yayına...

2022-02-15 22:47 - Gündem

AKP'li Mahir Ünal: Zamları devlet yapmıyor!

2022-02-13 21:40 - Siyaset

Gaziantep'te otelin zemini çöktü!

2022-02-15 10:50 - Asayiş

Yeşilada: AKP 10 günde yüzde 10 oy kaybetti!

2022-02-14 10:09 - Gündem

Tarkan konuştu: Belki bize moral verir, umut olur!

2022-02-18 13:44 - Gündem

Tarkan'ın 'Geççek'i gündeme oturdu...

2022-02-17 21:37 - Gündem

İlgili Haberler

Starbucks, 50 milyon dolar tazminata mahkûm edildi

19:09 - Dünya

Almanya’da kan donduran saldırı: Saldırgan, kadını ateşe verip kaçtı

00:39 - Dünya

Yaz saati: Bazı ülkeler saatleri değiştirme uygulamasından neden vazgeçti?

00:00 - Dünya

İran ve ABD arasında Husi krizi: Kararlarını kendileri alıyor

16:08 - Dünya

Trump'tan medya kuruluşlarına müdahale: Bütçe kısıtlaması getirdi

00:09 - Dünya

Günün Manşetleri

AUZEF bahar dönemi ara sınav ne zaman? 2025 AUZEF 2. dönem vize tarihleri

19:08 - Eğitim

Bahçeli'den sonra Hakan Fidan'dan da 'kurucu önder' çıkışı

18:38 - Siyaset

İran ve ABD arasında Husi krizi: Kararlarını kendileri alıyor

16:08 - Dünya

Rekabet Kurulu harekete geçti: Netflix, Disney, Gain, Exxen, Blu TV ve Amazon'a flaş soruşturma

14:38 - Gündem

Bakan Yerlikaya duyurdu: Binlerce sürücüye işlem yapıldı!

11:38 - Gündem