?>

Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde farkındalık etkinliği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikte, Gaziantep’in sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarının Türkiye’ye yön vermesi için yerel yönetim yetkililerini kente davet etti.

Yerel - 7 saat önce

Gaziantep Kilis Bölge Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Meltem Peri, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikte, Gaziantep’in sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarının Türkiye’ye yön vermesi için yerel yönetim yetkililerini kente davet etti.

Peri, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in öngörüsü sayesinde yıllar önce sokak hayvanlarına yönelik çalışmaların başlatıldığını vurgulayarak, “Gaziantep’teki bu örnek modeli tüm belediyelerimizin örnek almasını istiyoruz. Şu an sokak hayvanları sorununu Gaziantep neredeyse yok denecek kadar az yaşıyor. Bu bağlamda Başkan Fatma Şahin’e teşekkür ediyor ve örnek alınması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Gaziantep’teki sokak hayvanlarına yönelik, başta yemek atıklarını kedi ve köpek mamasına dönüştüren üretim tesisi olmak üzere, şehrin stratejik alanlarına kurulan 250 hayvan besleme noktası gibi örnek projelere imza atan Büyükşehir Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü için de Köpek Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde program düzenleyerek farkındalık oluşturdu.

Programa, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Kilis Bölge Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Meltem Peri, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

BAŞKAN ŞAHİN: BU BARINAKTAKİ HAYVANLARIN HER BİRİ BİZİM CANIMIZ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yaptığı konuşmada yaratılan her canlının bir yaratılış amacı olduğunu belirterek, “Yaratan insana akıl verdi. ‘Aklını kullan, canlılara zarar verme, doğa ile uğraşma’ diyor, ‘Kediyi köpeği koru’ diyor. Bu barınakta gördüğümüz hayvanların her biri bizim canımız. Onların bir canı var. Bu hayvanların da kendilerine ait yaşamları var. Hayvanlarımızı öldürmeyeceğiz. Hayvanlarımıza zarar vermeyeceğiz. Onları koruyacağız. İnsan sevdiğini korur. Her şey sevgi ile başlıyor. Önce birbirinizi seveceksiniz. Kedi ve köpeğin her birinin bir yaratılış amacı var. Biz bu hayvanlara asla sokak kedisi, sokak köpeği dememeliyiz. Hepsi bizim. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak hayvan dostu bir şehir olmaya hazırız, kararlıyız” dedi.

PERİ: SOKAK HAYVANLARI KONUSUNDA BAŞKAN FATMA ŞAHİN ÖRNEK ALINMALI

Gaziantep Kilis Bölge Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Meltem Peri ise, bugün burada sadece 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla bulunmadıklarını ifade ederek, “Yılın her günü, hayvanlarımızı korumaya yemin etmiş olan bir meslek mensubu; bir veteriner hekim olarak buradayım. Burada sokak hayvanları için yapılmış olan barınağımız, hayvanlarımızın ihtiyaçlarına karşılık veriyor. Burada hayvanlarımızı kısırlaştırarak, tedavi ve bakımlarını yapıyoruz. Daha sonra da onları kendi doğal yaşam alanlarına bırakıyoruz ve sağlıklı bir şekilde barınmalarını sağlıyoruz. Gaziantep’teki bu örnek modeli tüm belediyelerimizin örnek almasını istiyoruz. Bu vesileyle de Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e de öngörüsü sayesinde yıllar önceden sokak hayvanları mevzusunu çözmeye yönelik çalışma yaptığı için şu an sokak hayvanları sorununu Gaziantep neredeyse yok denecek kadar az yaşıyor. Bu bağlamda Başkan Fatma Şahin’e teşekkür ediyor ve örnek alınması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

YILDIRIM: BU BARINAKTA SOKAK HAYVANLARIMIZ RAHAT

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım, kendisinin iyi bir hayvansever olduğuna dikkati çekerek, “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Köpek Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde görüyorum ki sokak hayvanlarımıza çok iyi bakılıyor, rahat ettiriliyor” şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

İsrail Ordusu: Hizbullah lideri Nasrallah'ı öldürdük!

2024-09-28 12:39 - Dünya

İmam hatipte 16 erkek çocuğa cinsel istismar: Müdür yardımcısı tutuklandı!

2024-10-02 18:39 - Gündem

Yaya geçidinde otomobilin çarptığı 18 yaşındaki Evin hayatını kaybetti

2024-09-29 00:09 - Asayiş

Korku dolu anlar... Etrafa ateş açan şahıs polisi vurdu!

2024-10-01 01:08 - Asayiş

Başkan Yılmaz Suriyelilerin ruhsatsız işyerlerini kapattırdı!

2024-09-29 12:04 - Gündem

Çorum’daki yerel mahkemeden İmamoğlu davasının seyrini değiştirecek adım geldi

2024-09-29 05:39 - Gündem

TBMM açılışında CHP lideri Özel, Erdoğan’ı ayakta karşıladı, Bahçeli DEM Parti ile el sıkıştı

2024-10-02 06:09 - Siyaset

AKP’li vekilin istifasının skandal perde arkası: Oğlu uyuşturucu ticaretinden tutuklanmış!

2024-09-30 20:38 - Gündem

İran'dan, İsrail'e füze saldırısı: Tel Aviv'de sirenler çalıyor!

2024-10-01 20:07 - Dünya

Prof. Dr. Ufuk Akçiğit Cumhuriyet’e konuştu: 'Türkiye için bir mucize gerekiyor'

2024-09-30 05:08 - Ekonomi

İlgili Haberler

GTO B2B Networking'e rekor katılım

19:50 - Yerel

Başkan Yılmaz, Alpaslan Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu

19:49 - Yerel

Tahmazoğlu, TEKNOFEST’i ziyaret etti

19:46 - Yerel

Güler, Gaziantep Huzurevi’ni ziyaret etti

19:37 - Yerel

Şehitkamil'de 5 ton pastacılık malzemesi imha edildi!

08:34 - Yerel

Günün Manşetleri

Kolayca pes eden 5 burç: Bu burçlar olaylara karşı fazlasıyla dayanıksız olabiliyor...

02:08 - Gündem

‘Balinanın Bilgisi’ Antalya’da

01:39 - Gündem

Özgür Özel'den İstanbul'da iki kadının 'vahşice' katledilmesine tepki

01:09 - Siyaset

Fenerbahçe Beko'ya Scottie Wilbekin'den kötü haber!

00:39 - Gündem

Ezgi Apartmanında 14 saat duruşma: 'Bunlar mı akıllı, başkaları mı aptal?'

00:08 - Gündem