?>

Elon Musk'ın canını sıkacak Starlink araştırmasının sonucu

Araştırma Starlink'in V2 Mini uydularının önceki uydulara kıyasla 32 kat daha güçlü istenmeyen elektromanyetik radyasyon yaydığını ortaya koydu.

Teknoloji - 6 ay önce

Hollanda Radyo Astronomi Enstitüsünden (ASTRON) uzmanların yaptığı araştırma, Starlink'in ikinci nesil "V2 Mini" uydularının önceki nesil uydulara kıyasla 32 kat daha güçlü "istenmeyen" elektromanyetik radyasyon yaydığını ortaya koydu.

"Astronomy and Astrophysics" dergisinde yayımlanan araştırmada, Starlink'in ikinci nesil V2 Mini uydularının yaydığı radyasyon incelendi.

ÖNCEKİ NESİL UYDULARA GÖRE 32 KAT DAHA FAZLA RADYASYON YAYIYOR

Düşük Frekans Sırası (LOFAR) ağının kullanıldığı çalışmada, ASTRON'dan araştırmacılar, bu uyduların önceki nesil uydulara kıyasla 32 kat daha güçlü "istenmeyen" elektromanyetik radyasyon yaydığını tespit etti.

Araştırmacılar, bu emisyon miktarının Uluslararası Telekomünikasyon Birliği'nin (ITU) düzenlemelerini aştığını belirterek, neredeyse tüm V2 uydularında bu radyasyonun tespit edildiğini kaydetti.

BBC'ye konuşan ASTRON'un direktörü Profesör Jessica Dempsey, "Starlink uyduları bu denli emisyonla her fırlatıldığında gökyüzünü görme kabiliyetimiz daha da azalıyor." dedi.

Starlink, SpaceX'in dünyanın yetersiz hizmet alan bölgelerine internet erişimini kolaylaştırmak için yıllardır üzerine çalıştığı uzay tabanlı bir sistem.

Musk'ın şirketi SpaceX'in yörüngede bulunan 3 bin 200'den fazla Starlink uydusu, dünyanın en uzak yerlerine yüksek hızda ve geniş bant internet hizmeti sağlıyor.

SpaceX, Starlink uydularıyla dünya yörüngesinde 12 bin uyduluk ağ kurmayı planlıyor. Projenin 2027'de tamamlanması hedefleniyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Devlet Bahçeli’nin öldüğü iddiası: MHP’den açıklama!

2024-09-12 23:08 - Gündem

Narin Güran'ın annesi Yüksel Güran'la ilgili 'kan' iddiası: 'Devlet istiyor

2024-09-13 17:08 - Gündem

Kiev Büyükelçisi Levent Bilgen'in kızı kim?

2024-09-12 08:09 - Gündem

Narin'in annesi Yüksel Güran'ın adliyedeki kelepçeli fotoğrafı ortaya çıktı

2024-09-15 18:38 - Gündem

Narin'in ağabeyi Baran Güran, Diyarbakır Barosu’na başvurdu

2024-09-16 19:20 - Asayiş

Başkan Kılınç'dan Bakan Ersoy'un sözlerine sert tepki

2024-09-17 07:56 - Gündem

Trabzonspor'un efsane başkanı Mustafa Şamil Ekinci hayatını kaybetti

2024-09-17 00:39 - Gündem

Masumiyet Müzesi dizi oluyor: Selahattin Paşalı başrolde...

2024-09-18 06:39 - Kültür & Sanat

Narin Güran cinayetinde 8 kişi tutuklandı!

2024-09-13 07:10 - Gündem

Samsung Galaxy S25 Ultra'nın tasarımı sızdırıldı

2024-09-16 04:09 - Teknoloji

İlgili Haberler

Fizikçiler, Dünya'nın dönüşünden pasif elektrik üretti

08:09 - Teknoloji

6 yıl önce çıkan oyun 20 milyon oyuncuya ulaştı

07:39 - Teknoloji

ChatGPT'yi geliştiren şirket OpenAI'dan yeni yapay zeka modeli

03:39 - Teknoloji

iPhone'lar için iOS 18.4 yayınlandı! Neler geldi?

00:00 - Teknoloji

Çin, iletişim teknolojisi test uydusunu uzaya gönderdi

00:00 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Fatih Terim'in ekibi Al Shabab 90+9'da yıkıldı!

08:08 - Gündem

Türker Süer’in yönetmenliğini yaptığı ‘Gecenin Kıyısı’ vizyonda - Kaostaki kardeşler

07:38 - Gündem

Sanatta bu hafta (2 Nisan 2025)

07:08 - Gündem

Fenerbahçe'de bayram havası: Derbi ve doğum günü heyecanı

06:38 - Gündem

ASUS ve Xbox ortaklığı ile yeni bir el konsolu yolda

06:08 - Gündem