?>

En düşük emekli maaşı belli oldu!

Milyonlarca emekliyi verdiği düşük ücretle sefalete mahkum eden iktidar, en düşük emekli aylığına yüzde 15,75 zammı reva gördü. En düşük emekli aylığı, 14 bin 469 lira oldu.

Ekonomi - 1 ay önce

Milyonlarca emekliyi verdiği düşük ücretle sefalete mahkum eden iktidar, en düşük emekli aylığına yüzde 15,75 zammı reva gördü. En düşük emekli aylığı, 14 bin 469 lira oldu.

AKP iktidarında milyonlarca emekli insanca yaşam koşulları talebinde bulunurken, sefalet ücretleriyle hayatını geçindirmeye çalışıyor.

Patronların isteği doğrultusunda asgari ücrete yüzde 30 zam yapan iktidar, en düşük emekli aylığına da sadece yüzde 15,75 zam yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, en düşük SSK ve Bağ-Kur emekli aylığını yüzde 15,75 artırarak, 14 bin 469 liraya yükselttiklerini bildirdi.

AA'ya yaptığı açıklamada Işıkhan, yıl başında kanuni ve diğer düzenlemelerde yer aldığı şekilde asgari ücrette, kamu personeli ve emeklilerin aylıklarında artışlar gerçekleştiğini, buna göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 15,75, emekli sandığı, memur emeklileri için yüzde 11,54 artış olduğunu anımsattı.

YENİ ÜCRET 14 BİN 469 LİRA

Bu doğrultuda 2024 Temmuz ayında 12 bin 500 liraya çıkardıkları en düşük SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarının, bu oransal artıştan etkilenmediğini belirten Işıkhan, bu nedenle geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu rakamı artırmak için yasal düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Işıkhan, "Bu kapsamda, en düşük SSK ve Bağ-Kur emekli aylığı olan 12 bin 500 lirayı, 6 aylık TÜFE oranında yani yüzde 15,75 artış gerçekleştirme kararını açıklıyoruz. Bu artışla en düşük emekli aylığı, 14 bin 469 liraya yükselmiş oluyor. Emeklilerimiz başta olmak üzere aziz milletimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Işıkhan, şunları söyledi: "2023 yılında enflasyon yüzde 64,8 artarken en düşük emekli aylığı yüzde 114,3 arttı. 2024 yılında enflasyon yüzde 44,4 artarken en düşük emekli aylığı yüzde 66,7 arttı. Bu yılın ilk 6 aylık dönemi için en düşük emekli aylığını, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarındaki artışla uyumlu olarak yüzde 15,75 artırıyoruz" diye konuştu.

"SADECE 25 KURUŞ EKLEMİŞLER"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, en düşük emekli aylığını açıklayan Bakan Vedat Işıkhan'a tepki gösterdi.Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, "Çalışma Bakanı, tabii bu kadar cehalet ancak tahsille mümkün olur, 'En düşük emekli maaşını 14.469 liraya yükselttik' demiş. Cehalet kısmı şurada. Bunu yapman için kanun çıkacak güzel kardeşim. O kanunun çıkması için milletvekilleri yazacak" dedi.Özel, şöyle devam etti: "Bunlar tabii her zaman muazzam iş yaptıkları için kendileri bakanlıktan yazacaklar. Abdullah Güler'in görevlendireceği birkaç masum altına imza atacak utanmadan. Kanun teklifi edecekler, komisyondan geçecek, bu Meclis'te oylanacak. Sen oturduğun yerden, 'En düşük emekli maaşını şu kadar yaptık' diyemezsin. Bir kez bu cehaleti, Meclis'e karşı bu hadsizliği, kendi grubunu paspas eden bu kibri, bu iş bilmezliği bir kere kınıyorum.CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatep ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "En düşük SSK ve Bağ-Kur emekli aylığını yüzde 15,75 artırarak, 14 bin 469 liraya yükselttiklerini açıkladılar. Artık yuvarlama kuruşlar düzeyinde yapılıyor: 12.500*1,1575=14.468,75. Sadece 25 kuruş eklemişler. Emeklilere reva gördükleri işte bu!" tepkisini gösterdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Ali Koç'tan basın toplantısı kararı: 'Stadımızda yaşananlar hakkında...'

2025-01-07 00:08 - Spor

Ferdi Tayfur hayatını kaybetti!

2025-01-02 19:59 - Magazin

Survivor'da yeni takımlar belli oldu... İşte dengeleri değiştiren o takımlar!

2025-01-06 00:09 - Magazin

77 yaşındaki kadın ve torunları kayıp... Aileden yardım çağrısı!

2025-01-03 00:39 - Asayiş

Eski Vali Mustafa Malay hayatını kaybetti

2025-01-04 00:08 - Gündem

Sosyal medyada ortaya çıktı… Kızılcık Şerbeti'nde senaryo sızdı: Ölen isimler belli oldu

2025-01-01 00:08 - Magazin

Mansur Yavaş açıkladı: 'SGK mahsuplaşma talebini reddetti'

2025-01-02 21:39 - Siyaset

Özgür Özel, Bakan Göktaş ve Bak meşale taşıdı: Kars'ta 'Sarıkamış' yürüyüşü

2025-01-05 00:09 - Gündem

Resmi Gazete'de yayımlandı... Merkez Bankası'ndan kritik karar: Kur korumalı destek kaldırıldı

2025-01-02 01:09 - Ekonomi

Kıyametten Sonra filmi konusu nedir? Kıyametten Sonra filmi oyuncuları kimler?

2025-01-05 00:00 - Magazin

İlgili Haberler

Uzmanı en çok kazandıracak 3 yatırımı açıkladı: 'Zengin olmak için en iyisi'

00:38 - Ekonomi

KDK'ye başvurdu: Kirada oturan ev sahibi 'emlak vergisinden' muaf tutuldu

00:08 - Ekonomi

Spot piyasada doğalgaz fiyatları ne kadar oldu? 7 Şubat 2025 Cuma spot doğalgaz fiyatları...

17:09 - Ekonomi

Spot piyasada elektrik fiyatları ne kadar oldu? 7 Şubat 2025 Cuma spot elektrik fiyatları...

17:08 - Ekonomi

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini yükseltti: 'Otopilotta' değiliz...

12:39 - Ekonomi

Günün Manşetleri

‘Hedeflerinde tüm yurttaşlar olabilir’

06:38 - Gündem

Emekçiler hakları için sokağa çıktı

06:08 - Gündem

Trollerin aşkı büyük olur

05:38 - Gündem

‘Peygamber Sevdalıları’nın siyer yarışması devlet okullarında yapılacak: Hizbullah’a MEB desteği

05:09 - Eğitim

Beşiktaş'tan maç sonu olay gönderme!

04:09 - Gündem