?>

Erdoğan'a beddua eden kadına 'ev hapsi'

Sokak röportajında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP'liler aleyhinde ağır beddualar eden kadın için 'ev hapsi' kararı verildi.

Gündem - 2 yıl önce

Sokak röportajında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP'liler aleyhinde ağır beddualar eden kadın için 'ev hapsi' kararı verildi. Geçen hafta ise Hizbullahçı olduğunu söyleyerek muhalefet liderlerini 'kafalarını kesmekle' tehdit eden şahıs adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

Kadıköy'de bir sokak röportajı sırasında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'hakaret ettiği' iddiasıyla gözaltına alınan Tülay K.'ye "ev hapsi" verildi.

Bir sokak röportajı sırasında Erdoğan'a yönelik 'hakaret içeren' söylemlerde bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Tülay K., Emniyet'teki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.

PİŞMAN OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Savcılıkta ifadesi alınan şüphelinin, şeker hastalığı bulunduğunu, mikrofon kendisine uzatılınca da böyle bir konuşma yaptığını, söylediklerinin suç olduğunu bilmediğini belirterek, pişman olduğunu söylediği öğrenildi.

Tülay K., ifadesinin ardından "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Hakimlik, tutuklama talebini reddederek, şüpheli Tülay K. hakkında konutu terk etmeme ve yurt dışına çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol tedbiri getirdi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının, şüphelinin tutuklanmayıp adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına yaptığı itiraz da hakimlik tarafından kabul edilmedi.

KADIN NE DEMİŞTİ?

Söz konusu kadının röportajda "Allah AK Parti hükümetinin, Tayyip'in soyunu sopunu neslini yok etsin",  "Ona oy verenler de 15 Temmuz’da ölen askerlerin kanında boğulsun", "Ona oy verenler aynı depremzedelerden beter ölüme terk edilsin", "O Tayyip kendi torunlarına gözü gibi bakıyor ya, o torunlarını parça parça Allah mezara koydurmayı nasip etsin" gibi tepki çeken ifadeler kullandığı duyulmuştu.

'KAFA KESMEKLE' TEHDİT EDEN ŞAHIS SERBEST

Batman'da sokak röportajında kendisini Hizbullahçı olarak tanıtan ve muhalefet partilerine yönelik tehdit içerikli ifadeler kullanan İsmail Cevher Kasımoğlu ise adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

Röportajda, muhalefet liderlerini hedef alan Kasımoğlu “Erdoğan'a dokunsalar var ya kafalarını keseceğim. Biz Hizbullahçıyız. Biz cihada da hazırız” ifadelerini kullanmıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Erdoğan'a beddua eden kadına 'ev hapsi'

2023-04-04 10:34 - Gündem

'Che'nin Halası' TKP'den milletvekili adayı oldu

2023-04-03 09:55 - Magazin

Fatih Altaylı'nın yazısına HÜDA PAR'ın talebiyle engel!

2023-03-31 16:58 - Gündem

Mustafa Edip İzol, temayül yoklamasında gönüllere taht kurdu

2023-03-28 20:36 - Siyaset

Gaziantep'te vahşet! Okul bahçesinde boğazı kesilmiş bulundu!

2023-04-03 01:01 - Asayiş

Muharrem İnce'ye kötü haber!

2023-03-31 11:53 - Siyaset

Memleket Partisi'nde istifa depremi

2023-03-30 20:45 - Siyaset

Müjdat Gezen'den Muharrem İnce'ye açık mektup

2023-03-29 11:19 - Magazin

Kenan Doğulu'dan AKP'nin "Yaparım Bilirsin" paylaşımına tepki

2023-03-28 14:40 - Magazin

İrfan Değirmenci, TİP'den milletvekili adayı oldu

2023-03-30 22:17 - Siyaset

İlgili Haberler

YSK Başkanı Ahmet Yener, Meksika'daki seçimlerde gözlemci olacak

09:39 - Gündem

Meteoroloji açıkladı: 30 Mayıs 2025 hava durumu raporu... Bugün ve yarın hava nasıl olacak?

00:08 - Gündem

73 dakika geciken ambulans Meclis gündeminde: 'Ciddi bir ihmal...'

04:39 - Gündem

CHP'li Karasu'dan üç bakana gizli kamera sorusu

04:38 - Gündem

O profesörün 'Atatürk' sözlerine tepki yağdı: 'Sen manyak mısın?'

02:09 - Gündem

Günün Manşetleri

YSK Başkanı Ahmet Yener, Meksika'daki seçimlerde gözlemci olacak

09:39 - Gündem

O profesörün 'Atatürk' sözlerine tepki yağdı: 'Sen manyak mısın?'

02:09 - Gündem

YSK Başkanı Yener, Meksika seçimlerine gözlemci olarak katılacak

01:38 - Gündem

Diyanet’e yeni yetkiler veren kanun teklifi TBMM’de kabul edildi

01:09 - Gündem

Özgür Çelik'e siyasi yasak istenen iddianame kabul edildi

21:05 - Gündem