?>

Erdoğan'dan Guterres'e: 'KKTC’nin devlet olarak tanınması çözümün anahtarı olacak

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM 79. Genel Kurulu için bulunduğu New York’ta, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüştü. Görüşmede Filistin ve Kıbrıs’taki son gelişmeler değerlendirildi.

Siyaset - 5 ay önce

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Erdoğan’ın, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu nedeniyle bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York şehrinde, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Birleşmiş Milletler Binası’nda bir araya geldiği bildirildi.

Görüşmede, İsrail’in Gazze’deki saldırıları ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) durumunun değerlendirildiği aktarıldı.

İletişim Başkanlığı’nın paylaşımı şu şekilde:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu için gittiği New York’taki Birleşmiş Milletler binasında BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’i kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Filistin topraklarında İsrail tarafından uygulanan soykırımın insanlık için yeni bir utanç kaynağı olduğunu, uluslararası toplumun İsrail katliamlarını durdurmak için tek ses olması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkan Erdoğan, Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail aleyhine açılan soykırım davasını Türkiye’nin yakından takip ettiğini ve müdahil olacağını, Gazze’de şartların kış mevsiminin yaklaşmasıyla daha da ağır hale geldiğini, hastalıkların arttığını, bu nedenle Gazze’ye insani ve tıbbi yardımların artırılması için daha fazla çaba harcanması ihtiyacını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs Türk tarafının egemen eşitlik ve eşit uluslararası statü gibi haklarının tescilini istediğini, federasyon modeli dışındaki çözüm imkanlarının tarafların katılımıyla BM himayesinde bir toplantıda ele alınabileceğini, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin devlet olarak tanınmasının Ada’daki gerçekleri dikkate alan bir çözümün anahtarı olacağını belirtti."

Haftanın Öne Çıkanları

Başkan Yılmaz'dan, polislere konut müjdesi

2024-09-22 15:17 - Yerel

Mehmet Dinç, adaylığını açıkladı, çağrı yaptı!

2024-09-23 07:43 - Yerel

26 suç kaydı vardı, polisi şehit etti... Şeyda Yılmaz'ın katili tutuklandı

2024-09-23 19:39 - Gündem

Masumiyet Müzesi dizi oluyor: Selahattin Paşalı başrolde...

2024-09-18 06:39 - Kültür & Sanat

Miray'ı ezerek ölümüne neden olmuştu... Öğretmenden savunma: Aracın sensörleri uyarı vermedi

2024-09-24 22:08 - Asayiş

İntihar eden fenomen Kübra Aykut'un 'veda mektubu' ortaya çıktı

2024-09-24 10:39 - Gündem

"Vicdan azabı çekiyorum, her şeyi anlatacağım" dedi ve konuştu

2024-09-21 11:02 - Gündem

Skandalı görüntülerle ifşa etti: ‘TMO çuval çuval buğdayı toprağa gömdü’

2024-09-19 21:38 - Gündem

Eyüpspor'dan Tayfur Bingöl açıklaması: 'Penaltı pozisyonu...'

2024-09-23 10:09 - Spor

Hiranur Vakfı'nda 6 yaşındaki H.K.G.'ye cinsel istismar davasında karar

2024-09-23 12:39 - Gündem

İlgili Haberler

AKP'li Mehmet Metiner, Bahçeli'yle konuşmuş: 'Sesinden belliydi'

01:09 - Siyaset

Önseçim adaylığına ilk tepki Suat Kılıç'tan: 'Ekrem İmamoğlu belediye başkanlığını bırakma

22:39 - Siyaset

Öztürkmen: Eğitimin geleceğini gerici dernekler belirleyemez!

18:26 - Siyaset

CHP’li Meriç, SGK’nın raporlu ilaç kısıtlamasını meclise taşıdı

18:23 - Siyaset

Yavuz Ağıralioğlu Gaziantep’e geliyor

18:15 - Siyaset

Günün Manşetleri

AYIN GASTRONOMİ AKIMI: Glütensiz Beslenme Yolculuğu

05:08 - Gündem

İktidarın ‘aile yılı’ ilan ettiği 2025’te hukukçular ekonomi vurgusu yaptı

04:39 - Gündem

İstanbul Valisi Davut Gül canlı yayında açıkladı: Pazartesi günü okullar tatil olacak mı?

04:08 - Gündem

Melih Saatçı yazdı: “İmmobile bitik görüntüsü ile Beşiktaş’ta oynayamaz”

03:39 - Gündem

Bodrum FK, Jose Morais ile gülmeye devam ediyor!

03:09 - Gündem