?>

Erdoğan'dan 'siyaset yapmayın' çağrısı

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kartalkaya'da meydana gelen yangına ilişkin bir kez daha konuştu. Aç gözlülük sebebiyle acı yaşatanlar hesap verecek diyen Erdoğan, konuyla ilgili siyaset yapmama çağrısı yaptı.

Siyaset - 2 ay önce

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Malatya 8. Olağan İl Kongresi’nde açıklamalarda bulundu.

Bolu'da 78 kişinin yaşamını yitirdiği yangın faciasına ilişkin konuşan Erdoğan, konuyla ilgili "siyaset yapmamaya" çağırdı.

Erdoğan, "Bolu'da hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Bazı kardeşlerimizin cenazesine katılarak onları son yolculuklarına uğurladık. Tüm milletimize tekrar başsağlığı diliyorum. 51 yaralımızdan 43'ü taburcu oldu. 8 kardeşimizin tedavisi farklı hastanelerde sürüyor. Gerekli soruşturmalar başlatıldı. Cumhuriyet savcılarımız ve başmüfettişlerimiz tahkikatlarını derinleştirerek sürdürüyor. Böyle üzüntü verici bir olay karşısında siyaset yapılmasını doğru bulmuyoruz. Milletin acısına saygı göstermek yerine 3 gündür pervasızca sağa sola saldıranları esefle karşılıyoruz. Aç gözlülük sebebiyle acı yaşatanlar hesap verecek" dedi.

EKONOMİDE YENİ DÜŞMAN 'HIRS DALGASI'

Ekonomiyle ilgili de mesajlar veren AKP'li Cumhurbaşkanı, "Milletin kantarına çıkmadan evvel muhasebemizi yaptık" diyerek şu ifadeleri kullandı:

"Çözüm bekleyen sorumlarımızı da vatandaşlarımızla dürüst bir şekilde paylaştık. Üretim olmadan istihdam olmaz. İşsizliğin getirdiği ağır yükü hiç kimse taşıyamaz. Bir diğer meselemiz fırsatçılıktan kaynaklı fahiş fiyattır. Üreticiden dağıtıcıya kadar yayılan bir hırs dalgasıyla karşı karşıyayız. Bu durum enflasyonla mücadelemizin en büyük düşmanıdır. Bu dalgayı kırmanın yolu da yine enflasyonu düşürmekten geçiyor. Denetim bu süreçte önemli. Bu denetimler yapılıyor, yapmaya da devam edecekler. Devlet olarak fırsatçılıkla mücadelede mesuliyetlerimizi yerine getiriyoruz. 1,5 yılda ciddi mesafe aldığımız bu mücadeleyi başarıya ulaştırabilmemiz için halkımızın güçlü desteğine ihtiyaç duyacağız." 

Haftanın Öne Çıkanları

Kartalkaya Kayak Merkezindeki otel sahibi kim? Mazhar Murtezaoğlu kimdir?

2025-01-21 15:09 - Gündem

AKP’li Şamil Tayyar’dan ‘denetim’ çıkışı: ‘Turizm belgeli işletmelerin denetimi bakanlığa aittir’

2025-01-23 01:39 - Siyaset

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'a destek için 'Vatan Emniyet' önünde toplanıldı

2025-01-21 00:38 - Siyaset

Tanju Özcan 'kirli bilgiler geliyor' dedi: Savcı ve bilirkişilere 'baskı' iddiası

2025-01-24 00:08 - Siyaset

Fenerbahçe'den Zalgiris karşısında muhteşem geri dönüş!

2025-01-18 00:00 - Spor

Yanan otelin yetkilisi 3 gün önce konuşmuş: 'Oteller hazır, misafirlerini bekliyor'

2025-01-21 15:08 - Gündem

Adı Süper Lig devleriyle anılıyordu: Eyüpspor'dan Ahmed Kutucu için transfer açıklaması

2025-01-20 00:09 - Spor

Hacı Sabancı kimdir, kaç yaşında? Hacı Sabancı babalık davası sonucu ne oldu?

2025-01-19 00:39 - Biyoğrafi

Son Dakika... AFAD duyurdu: Çanakkale açıklarında 5.2 büyüklüğünde deprem!

2025-01-22 00:08 - Gündem

Yılın ilk MGK bildirisi: Milli Güvenlik Siyaseti Belgesi yenilendi

2025-01-22 21:09 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu'nun köyünde imza kampanyasını başlattı

09:09 - Siyaset

Ümit Özdağ Silivri'den paylaştı: 'Yargılanmak istiyorum'

04:38 - Siyaset

Özgür Özel'den flaş Silivri kararı: 'Gençleri derhal serbest bırakın'

03:39 - Siyaset

Ahmet Davutoğlu ile Melih Gökçek arasında yolsuzluk polemiği

03:08 - Siyaset

CHP kampanyayı duyurdu: Nasıl imza verilir?

02:38 - Siyaset

Günün Manşetleri

Fiat'tan sıfır faizli bahar kampanyası

14:39 - Gündem

Müsavat Dervişoğlu'ndan oğlu ölen Fethi Yaşar'a taziye ziyareti

14:08 - Gündem

Kayıp Ayşegül'den haber alınamıyor: Arama çalışmaları 3'üncü gününde

13:39 - Gündem

19 Mart'ın faturası büyüyor: Mehmet Şimşek yine para ve ikna yolunda!

13:09 - Ekonomi

Toplum sağlığı derneklerinden gözaltı sürecine tepki: 'Uygulamalar derhal sonlandırılmalıdır�

13:08 - Sağlık