?>

Erdoğan: Trump'ın Netanyahu denilen katille böyle bir anlaşma yapması...

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin dünya barışından yana olması gerektiğini belirterek, “Trump'ın Netanyahu denilen katille böyle bir anlaşma yapması ve bu tür meydan okumalarını dünya barışı için çok büyük bir tehdit olarak görüyorum."

Siyaset - 1 ay önce

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya televizyonuna konuştu.

Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun son zamanlarda ilerlettiği ortaklık hakkında, "Trump'ın Netanyahu denilen katille böyle bir anlaşma yapması ve bu tür meydan okumalarını dünya barışı için çok büyük bir tehdit olarak görüyorum. Şu anda Gazze'yi kimse Filistinlilerin elinden, Gazzelilerin elinden alamaz. Böyle bir şeye cüret etmek her şeyden önce dünya barışı için çok farklı bir tehdittir. Böyle bir tehdide de 'evet' demek dünya barışı noktasından bir siyasetçi olarak beni ciddi manada üzmüştür, düşündürmektedir. Trump'ın geçen dönemki davranışı ile şu andaki bu tür açıklamalarını dünyadaki birçok ülkeye yönelik meydan okumalarını doğru bulmuyorum. Bunları iyi bir gelişme olarak görmüyorum. Temenni ederim ki, kısa zamanda bu yanlışlardan dönülür, ABD gibi bir dünya devi bu yanlışlardan süratle döner ve buna göre de dünya barışı kendine bir çıkış yolunu yakalamış olur” ifadelerini kullandı.

"ELİ BAĞLI DURAMAYIZ"

Erdoğan, “Trump'ın önerisi ilgi görürse Türkiye, ABD'nin çabalarına karşı bir adım atacak mı?” sorusuna, “Tabii böyle bir teklifin kabul görmesi her şeyden önce bizim açımızdan asla kabul görmez. Bizim açımızdan biz buna 'evet' diyemeyiz. İslam dünyasının buna 'evet' demesi kesinlikle mümkün değildir. Bizler de İslam İşbirliği Teşkilatı olarak buna karşı tavrımızı alacağız. Türkiye, Endonezya, Pakistan... Eli bağlı duramayız. İslam İşbirliği Teşkilatı'ndaki ne kadar ülke varsa, hep beraber tavrımızı ortaya çok açık, net koyarız. Her şeyden önce dünya barışına destek vermek gerekiyorsa bunun birinci derecede sorumlusu ABD'dir. Dünya barışına bir destek vermek gerekiyorsa bunun birinci derecede sorumlusu, ABD’dir. ABD gibi bir ülkenin dünya barışından yana olması gerekir. Türkiye olarak 85 milyon nüfusumuzla dünya barışından yana olduğumuzu hep söyledik, söylüyoruz ve söyleyeceğiz. Endonezya, Pakistan ve Malezya aynı konumda ve bizler bunun için çaba sarf ediyoruz, çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz” yanıtını verdi.

İsrail'in demokratik bir rejim olmadığını vurgulayan Erdoğan, İsrail’in elindeki silahlar ve bombalarla mazlum ülkeleri tehdit eder hale geldiğini belirtti.

Haftanın Öne Çıkanları

Okan Buruk yeni transferi açıkladı: 'Hazır bir şekilde buraya geldi'

2025-02-06 21:39 - Gündem

113. Dönem ÖGG sınav soruları ve cevapları yayınlandı mı? ÖGG soruları ve cevap anahtarı

2025-02-11 00:38 - Gündem

Yoğun uçuş rotalarıyla ilgili riske dikkat çekildi

2025-02-06 21:09 - Gündem

Bazı kentlerde kar nedeniyle eğitime yarın ara verildi

2025-02-06 21:38 - Gündem

İbn-i Sina'nın asırlar önce söylediği güzellik sırrı: Genç kalmayı sağlayan mucize tohum

2025-02-08 00:00 - Yaşam

Şahinbey'den çiftçilere 7 milyon fide desteği

2025-02-11 00:00 - Yerel

Ünlü astrolog Hilal Saraç tutuklandı!

2025-02-09 05:08 - Asayiş

Son Dakika... Ege Denizi'nde 4.5 büyüklüğünde deprem

2025-02-07 01:38 - Gündem

Fenerbahçe Beko uzatmalarda güldü

2025-02-08 00:09 - Spor

AKP'li Şamil Tayyar: Yeri garanti olan tek bakan var!

2025-02-08 01:38 - Siyaset

İlgili Haberler

'Salon engeli' mitinge dönüştürdü: İmamoğlu 'turpun büyüğünü' Trabzon'da gösterdi

01:38 - Siyaset

AKP'li Mesut Özil Almanya'da iftara katıldı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamını getirdim

01:09 - Siyaset

Mansur Yavaş'tan 'kurucu önder' çıkışı: Adı birden bire barış güvercinine çıkıyor!

23:09 - Siyaset

Ekrem İmamoğlu memleketi Trabzon'da konuştu

22:08 - Siyaset

İmamoğlu korkusu bunu da yaptırdı: Yandaşın 'sınav belgesinde' hatalar zinciri!

19:39 - Siyaset

Günün Manşetleri

Yeşilçam'ın ünlü ismi Gülümser Gülhan hayatını kaybetti

16:39 - Gündem

Emektar sinema makinisti gazoz kapağı açarken yaralandı

16:09 - Gündem

Ankara'da 14. kattan düşen kadının şüpheli ölümü: 2 gözaltı!

15:39 - Gündem

Çevredekiler fark etti... Hatay'da sır olay: Dağlık alanda erkek cesedi bulundu

15:08 - Gündem

Düzce'de şüpheli olay! Ekipler balkondan girdi, evde hareketsiz bulundu...

14:39 - Gündem