?>

Erdoğan: Esad ile görüşmeye hazırız, yanıt bekliyoruz!

BM 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere gideceği ABD'ye hareketi öncesi Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, dış politikaya yönelik soruları yanıtladı.

Siyaset - 6 ay önce

BM 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere gideceği ABD'ye hareketi öncesi Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, dış politikaya yönelik soruları yanıtladı.

Suriye ile normalleşme adımlarına değinen Erdoğan, "Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi için Beşar Esad ile görüşme irademizi de ortaya koyduk. Şimdi karşı taraftan cevap bekliyoruz" dedi. Erdoğan, BM Genel Kurulu'na ilişkin de "İsrail, Gazze'yi Nazi kampına çevirdi. Özellikle Gazze'deki soykırıma ve İsrail'in saldırgan politikalarına karşı atılabilecek ortak adımlara temas edeceğiz" mesajı verdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere gideceği ABD'ye hareketi öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

Burada yaptığı açıklamalarda 4 Eylül Salı günü BM Genel Kurulu'na hitap edeceğini aktaran Erdoğan, "Özellikle Gazze'deki soykırıma ve İsrail'in saldırgan politikalarına karşı atılabilecek ortak adımlara temas edeceğim" dedi.

İsrail'in Lübnan'daki saldırılarına dikkat çeken Erdoğan, İsrail devletinin 'terör örgütü' gibi saldırılar düzenlediğini söyledi. Erdoğan, "Dijital saldırıları devreye almış olması bunun açık ifadesidir" diye konuştu.

ESAD'DAN YANIT BEKLİYOR

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, bir soru üzerine Suriye ile normalleşme adımları üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile göüşme talebini daha önce ilettiğini anımsatan Erdoğan, "Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için Beşar Esad ile görüşme irademizi ortaya koyduk. Şimdi karşı taraftan yanıt bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile herhangi bir görüşme gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceğine yönelik bir soruya da "(BM Genel Kurulu)Orada sadece Biden değil birçok dünya lideri olacak. Şu an itibarıyla Biden ile bir görüşme var mı yok mu bu henüz kesinleşmiş değil" yanıtını verdi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"(BM 79. Genel Kurulu) Görüşmelerin ilk gününde, 24 Eylül Salı günü BM Genel Kurulu'na hitap edeceğim. Özellikle Gazze'deki soykırıma ve İsrail'in saldırgan politikalarına karşı atılabilecek ortak adımlara temas edeceğim.

İsrail, Gazze'yi Nazi kampına çevirdi. Özellikle Gazze'deki soykırıma ve İsrail'in saldırgan politikalarına karşı atılabilecek ortak adımlara temas edeceğiz. İsrail zulmünün sona ermesi kalıcı ateşkesin temini için tüm dünyaya önemli görevler düşüyor.

"İSRAİL TERÖR ÖRGÜTÜ GİBİ SALDIRIYOR"

İsrail bir kez daha devlet gibi değil terör örgütü gibi saldırılar düzenliyor. Dijital saldırıları devreye almış olması bunun açık ifadesidir.

Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi için Beşar Esad ile görüşme irademizi de ortaya koyduk. Şimdi karşı taraftan cevap bekliyoruz.  Halkı Müslüman iki ülke olarak artık bu birlikteliği bu beraberliği gerçekleştirelim istiyoruz."

Haftanın Öne Çıkanları

Narin'in annesi Yüksel Güran'ın adliyedeki kelepçeli fotoğrafı ortaya çıktı

2024-09-15 18:38 - Gündem

Narin'in ağabeyi Baran Güran, Diyarbakır Barosu’na başvurdu

2024-09-16 19:20 - Asayiş

Başkan Kılınç'dan Bakan Ersoy'un sözlerine sert tepki

2024-09-17 07:56 - Gündem

Trabzonspor'un efsane başkanı Mustafa Şamil Ekinci hayatını kaybetti

2024-09-17 00:39 - Gündem

Masumiyet Müzesi dizi oluyor: Selahattin Paşalı başrolde...

2024-09-18 06:39 - Kültür & Sanat

Samsung Galaxy S25 Ultra'nın tasarımı sızdırıldı

2024-09-16 04:09 - Teknoloji

Özgür Özel: Kuzu pirzola 70 lira, bir litre rakı 140 lira olacak!

2024-09-17 15:05 - Siyaset

Dilek Kaya İmamoğlu'ndan Narin Güran açıklaması

2024-09-14 21:08 - Gündem

Narin'in yengesi Hediye Güran'a tutuklama talebi!

2024-09-17 14:38 - Gündem

Prof. Dr. Şenol’dan kış mevsimi öncesinde COVID-19 vakalarında artış uyarısı

2024-09-15 04:39 - Sağlık

İlgili Haberler

Özgür Özel, Erdoğan'ın başlattığı boykotu hatırlattı

23:46 - Siyaset

Muharrem İnce: Gidin teröristleri yakalayın, gençleri serbest bırakın

22:08 - Siyaset

Ali Babacan: Erdoğan ekonominin ortasına sis bombası bıraktı

21:09 - Siyaset

ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan 'Mahir Polat' açıklaması!

11:39 - Siyaset

AKP'li Adil Karaismailoğlu Özgür Özel'in kayyum iddiasına yanıt verdi: CHP'den tepki

02:09 - Siyaset

Günün Manşetleri

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı boykot çağrılarına soruşturma başlattı

23:13 - Gündem

Berkay Gezgin'den Silivri'den mesaj: Her şey çok güzel olacak!

22:59 - Gündem

Bakan Yerlikaya duyurdu: Ramazan Bayramı tatilinde 17 bin 427 sürücüye işlem uygulandı!

21:39 - Gündem

Faruk Bildirici: Beni de benden habersiz AKP üyesi yapmışlar!

21:22 - Gündem

Emre Kınay'dan 'Gökhan Ünver' çağrısına yanıt: Gösterimler iptal edildi!

20:38 - Gündem