?>

Erdoğan: İnşaat sektörü artık 1+1 konutlar yapmaya yöneldi

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ‘nüfus sorunu’nun Türkiye için ‘tehdit’ olduğunu söyledi ve ekledi: “İnşaat sektörü stüdyo tarzı 1+1 konutlar yapmaya yöneldi. Asıl tehlike burda.”

Gündem - 4 saat önce

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ‘nüfus sorunu’nun Türkiye için ‘tehdit’ olduğunu söyledi ve ekledi: “İnşaat sektörü stüdyo tarzı 1+1 konutlar yapmaya yöneldi. Asıl tehlike burda.”

Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) 5. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Erdoğan, Türkiye’nin çekildiği İstanbul Sözleşmesi’ni de “Sözleşme değil, kanun yaşatır” diyerek hedef aldı.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

* Birileri yüzleştiğimiz tehditlere gözlerini kapatmış durumda. En iyimser projeksiyonlar bile Türkiye nüfusunun 10 yıl sonra artıştan azalışa döneceğine işaret ediyor. Nüfusumuzun 10 milyon gerilemesi bekleniyor.

Ülkemize açıkça söylemek gerekirse büyük bir pusu kurdular. Yanlış eğitim politikasıyla, yanlış nüfus kontrolü politikasıyla milletimize güç ve zaman kaybettirdiler. Ancak ihanet kelimesinin tarif edebileceği bu yanlışı bugün de muhalefet eliyle, muhalefet belediyeleri eliyle halen devam ettirmeye çalışıyorlar.

* Batı’nın bile kurtulmak için yollar aradığı cinsiyetsizleştirme politikalarının ülkemizdeki savunuculuğunu muhalefet yapıyor. Belediyelerde personele maaş dahi ödeyemezken bakıyorsunuz milletin kaynaklarını sapkın akımlara peşkeş çekmekten utanmıyorlar. LGBT paçavralarıyla donattıkları belediyelerde ortaya çıkan yolsuzlukları ise hepimiz ibretle takip ediyoruz.

‘İnşaat sektörü 1+1 konutlar yapmaya yöneldi’

Elbette mesele sadece muhalefetin ihanetiyle sınırlı değil. Neoliberal kültürün özendirdiği hayat tarzının olumsuz etkileriyle de karşı karşıyayız. Toplumun temeli olan aile kurumu tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de tehdit ve tehlike altındadır. Ailenin, aile kurmanın, çocuk sahibi olmanın daha önce hiç olmadığı kadar örselendiği bir dönemin içindeyiz.

Erdoğan: Aileler çocuklarını çocuk sahibi olmaya ne yazık ki ikna edemiyor. İnşaat sektörü artık 4+1 veya 3+1 değil, stüdyo tarzı 1+1 konutlar yapmaya yöneldi. Asıl tehlike burada. Çünkü gençler tek başlarına yaşıyor ve 1+1 ev onlara yetiyor.https://t.co/GefkAcB3B4@emrkongar pic.twitter.com/iipV16ptkx

— Gazikent27 (@Herdaim_Haber) April 20, 2025

‘Gençler tek yaşıyor, 1+1 ev onlara yetiyor’

Biliyoruz ki bugün pek çok aile 25 yaşına, 30 yaşına, 35 yaşına gelmiş çocuklarını evlenip yuva kurmaya, çocuk sahibi olmaya ne yazık ki ikna edemiyor. İnşaat sektörü artık 4+1 veya 3+1 değil, daha ziyade stüdyo tarzı 1+1 konutlar yapmaya yöneldi. Asıl tehlike burada. Çünkü gençler tek başlarına yaşıyor ve 1+1 ev onlara yetiyor.

‘Sözleşme değil, kanun yaşatır’

* Kadına yönelik şiddetle samimiyetimizin en yakın şahidi sizlersiniz. 6284 sayılı kanunun tavizsiz uygulanmasına verdiğimiz önemi bugün bir kere daha ifade ediyorum. Sözleşme değil, kanun yaşatır.

* İş dünyası, eğitim ve siyaset olmak üzere kadınların kazanımlarında herhangi bir geriye gidişe izin vermedik, izin vermeyeceğiz. Kadınların kıyafetlerinden dolayı ayrımcılığa uğradığı karanlık günler artık geride kaldı. Yıllardır titizlikle inşa ettiğiniz cam tavanlar paramparça oldu.

‘Yeni Türkiye’ye eninde sonunda uyum sağlayacaksınız’

* Kamunun ve özel sektörün tepe noktalarında daha fazla kadın görmeye alışacaksınız. Kadınların başörtüsüne, kılık kıyafetine, inancını kamusal alanda yaşama iradesine saygı duymayı öğreneceksiniz. Yeni Türkiye’ye eninde sonunda uyum sağlayacaksınız.

* Kadın düşmanı zihniyet AK Parti iktidarıyla artık tarihe karışmıştır. Biz sorumluluk sahibi olduğumuz sürece orada kalacaktır. ‘Türkiye Yüzyılı’nı da inşallah siz kadınlarla birlikte inşa edeceğiz.

Haftanın Öne Çıkanları

Berkay Gezgin'den Cem Küçük hakkında suç duyurusu

2025-04-17 18:30 - Gündem

Yandaşlar birbirine girdi! Ahmet Hakan'dan Rasim Ozan Kütahyalı'ya sert tepki: "Korunaklı değilsin, şarlatansın!"

2025-04-17 10:16 - Gündem

Meclis’te okunan AYM'nin Can Atalay kararı, tutanakta sansürlendi!

2025-04-16 15:39 - Siyaset

Bahçeli'den İmamoğlu çağrısı: 'İvedilikle karara bağlansın'

2025-04-14 18:08 - Siyaset

Avukatı duyurdu: Lütfü Savaş, 21. Olağanüstü Kurultay için de iptal davası açacak!

2025-04-17 16:09 - Siyaset

Sayıları iki kat, maaşları 10 kat arttı!

2025-04-13 17:50 - Gündem

Çok konuşulacak iddia: Erdoğan, yargı mensubuna ‘Hani dosyanız çok güçlüydü’ dedi

2025-04-14 20:08 - Gündem

Bülent Turan: Biz de CHP kapatılsın kampanyası yapalım!

2025-04-15 11:07 - Siyaset

İmamoğlu ve Özdağ yaz aylarında cezaevinden çıkabilir!

2025-04-15 13:04 - Gündem

Rasim Ozan Kütahyalı'nın ifadesi ortaya çıktı!

2025-04-18 10:09 - Gündem

İlgili Haberler

ABD'den Esad sonrası Suriye'ye ilk ziyaret!

17:08 - Gündem

İsrail'den Lübnan'a hava saldırısı: 2 kişi öldü

16:39 - Gündem

Öğretmenlerden '15 bin atama' kararına tepki: 'Bu mağduriyetin en büyü sebebi Yusuf T

16:38 - Gündem

'Kötü koku' ihbarı acı olayı ortaya çıkardı... Pilot başına poşet geçirilmiş halde ölü bul

16:09 - Gündem

21 Nisan Pazartesi burç yorumları: Bugün sizi neler bekliyor?

00:00 - Gündem

Günün Manşetleri

Öğretmenlerden '15 bin atama' kararına tepki: 'Bu mağduriyetin en büyü sebebi Yusuf T

16:38 - Gündem

DEM Parti'den açıklama geldi... İmralı heyetinde yeni bir isim mi yer alacak?

15:07 - Gündem

Bloomberg: ABD, Kırım'ı Rus toprağı olarak tanıyabilir

14:09 - Gündem

Arınç'tan Erdoğan'ı çok kızdıracak İmamoğlu yorumu

13:45 - Siyaset

Eski TBMM Başkanvekili Fehmi Işıklar'ın eşi katledildi: Oğlu gözaltına alındı!

13:39 - Asayiş