Erdoğan, Kalamış Yat Limanı’nın özelleştirilmesine onay verdi

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı’nın yeni işletmecisi, 505 milyon dolarlık ihale bedelinin taksitle ödeneceğini söylerken projenin henüz netleşmediğini belirtti.

Gündem - 3 gün önce

Türkiye’nin ikinci, İstanbul’un en büyük yat limanı olan Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı için özelleştirme kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Daha önce ihaleyi Koç Holding’in kazanmasına karşın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan onay vermemişti. Tekrarlanan ihalede 505 milyon dolarlık teklifle ihaleyi kazanan Vahit Karaaslan’a ise onay çıktı. Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre Vahit Karaaslan, Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nı 40 yıl boyunca işletecek. 

Projeye bölge halkının itirazı devam ederken Koç’un alamadığı ihaleyi alarak gündem olan ve tüm Türkiye’nin merak ettiği isim Vahit Karaaslan’la konuştuk. Kredi faizlerinin tavan yaptığı ve daralmanın etkisiyle iş dünyasının kemer sıktığı bugünlerde 505 milyon dolarlık ihalede Koç Holding’i bile geçmeyi başaran Karaaslan’a ilk olarak bu tutarın nasıl ödeneceğini sorduk. 

Herhangi bir ortaklık içine girmediğini belirten Karaaslan, özelleştirme idaresinin ödemelerde taksit imkânı sunduğunu ve bu imkândan faydalanarak 505 milyon doları belirli taksitlerle ödeyeceklerini söylüyor. 

Projenin nasıl olacağını, AVM veya otel olup olmayacağını sorduğumuz da ise Karaaslan, “Proje onayını biz de dün gece öğrendik. Onay gelmeden de herhangi bir çalışma yapmadık. Bu sebeple detayları şu an için konuşmak istemiyoruz, arkadaşlarımızla konuşacağız, ölçüp biçince kamuoyu ile paylaşırız. Projenin hangi alanları içerdiği, Kadıköy Parkı’nı kapsayıp kapsamadığı çok soruluyor. Özelleştirme alanı içinde yer alan kısımlar yer alacak, bunun dışına çıkılmayacak” diyor. 

‘TARAFLARLA KONUŞACAĞIZ’

Bölge halkının projeye olan itirazlarını da değerlendiren Karaaslan şunları söylüyor: 

“Biz projeye katkısı olacak, iyi niyetli, art niyet barındırmayan herkesle istişareye açık olacağız. Onayın gelmesiyle birlikte taraflarla iletişimde olacağız.” 

Diyarbakırlı iş insanı, Karaaslan Şirketler Grubu bünyesinde tarım, akaryakıt, inşaat ve turizm projeleri yapıyor. Karaaslan’ı bölgeden iş insanlarına sorduk. Aileden gelen toprakları olduğunu söyleyen iş insanları, “Kendisi bu toprakları ve işleri büyüttü” diyor. 

SATIŞLAR SON HIZ

Kalamış Yat Limanı için onayın yayınlandığı Resmi Gazete’de Ankara Akköprü’deki 32.9 bin metrekarelik Karayolları arsası ve Didim’de içinde arsalar da bulunan bazı emlak ağırlıklı özelleştirme ihalelerinin onaylanmasına yönelik cumhurbaşkanı kararları da yayımlandı. 

‘MARİNA BÜYÜRSE İZİN VERMEYİZ’

Kalamış Yat Limanı’nın yeni projesi sınırları içinde bulunduğu Kadıköy Belediyesi’ne bile gelmedi. Belediye Başkanı Mesut Kösedağı, limanın büyütülmesi ve Kalamış Parkı’nı da içine alması halinde projeye izin vermeyeceklerini söyledi. 

Kösedağı, “Projeye karşı davalar var. TMMOB ile sivil toplum dayanışma ağlarıyla temas halindeyiz. Büyütülüyorsa davalara müdahil oluruz. Mücadele ederiz” ifadelerini kullandı. 

Fenerbahçe Kalamış Dayanışması’ndan Hakan Hopanoğlu ise “Bize göre Vahit Bey’in alması planlıydı. Koç Holding teklifi yükseltse, daha yükseğini verecekti. Planlama aşamasında kendisiyle görüşmek isteriz. Ancak bu görüşme talebi gaz almaktan başka bir şey değil” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Devlet Bahçeli’nin öldüğü iddiası: MHP’den açıklama!

2024-09-12 23:08 - Gündem

Hulusi Akar: Eğitimin amacı bilgi değildir, Allah korkusu ve kuldan utanmaktır!

2024-09-10 20:29 - Gündem

Narin Güran'ın annesi Yüksel Güran'la ilgili 'kan' iddiası: 'Devlet istiyor

2024-09-13 17:08 - Gündem

Narin cinayetinde kan donduran iddia: Amca Salim Güran cesedi neden itirafçıya verdi?

2024-09-11 19:39 - Gündem

Amca Salim Güran'ın telefon kayıtları geri getirildi!

2024-09-13 18:39 - Gündem

Narin Güran cinayeti ile ilgili yayın yasağı kaldırıldı

2024-09-09 17:38 - Gündem

Dilek Kaya İmamoğlu'ndan Narin Güran açıklaması

2024-09-14 21:08 - Gündem

İYİ Parti'de 'toplu istifa' depremi: İl Başkanı ve 41 kişi ayrıldı!

2024-09-14 11:08 - Siyaset

Narin'in annesi Yüksel Güran'ın adliyedeki kelepçeli fotoğrafı ortaya çıktı

2024-09-15 18:38 - Gündem

Prof. Dr. Şenol’dan kış mevsimi öncesinde COVID-19 vakalarında artış uyarısı

2024-09-15 04:39 - Sağlık

İlgili Haberler

Damadına ateş ederken kızını da vurdu: Kadın öldü, damat ağır yaralı

01:09 - Gündem

Manisa’da bağ evindeki cinayette 2 tutuklama

01:08 - Gündem

Kuryeye önce hakaret sonra yumruk!

00:39 - Gündem

Son Dakika... Resmi Gazete'de yayımlandı: 16 ilin valisi değişti!

00:38 - Gündem

Dev maçta Manchester City evinde Inter'e diş geçiremedi!

00:09 - Gündem

Günün Manşetleri

Manisa’da bağ evindeki cinayette 2 tutuklama

01:08 - Gündem

Son Dakika... Resmi Gazete'de yayımlandı: 16 ilin valisi değişti!

00:38 - Gündem

Nuri Şahin'in ekibi Dortmund deplasmanda farklı kazandı!

00:08 - Gündem

MSB duyurdu: Hava harekatında 24 hedef imha edildi

23:38 - Gündem

Ermenistan'da 'darbe girişimi' iddiası

23:08 - Gündem