?>

Erdoğan neden TÜSİAD'ı hedef aldı? TÜSİAD Başkanları hangi açıklamaları yaptı?

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜSİAD'a açılan soruşturmaya ilişkin ''TÜSİAD'ın açıklaması haddini aştı. TÜSİAD zihniyeti siyasetin zayıf ve devletin onun tasallutu olduğu dönemlerin zihniyetidir. 2002 öncesinde TÜSİAD zihniyetinin neye tekabül ettiğini biliyoruz'' a

Gündem - 2 gün önce

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Tayyip Erdoğan, ''TÜSİAD'ın açıklaması haddini aştı. TÜSİAD zihniyeti siyasetin zayıf ve devletin onun tasallutu olduğu dönemlerin zihniyetidir. 2002 öncesinde TÜSİAD zihniyetinin neye tekabül ettiğini biliyoruz'' dedi. Peki, Erdoğan neden TÜSİAD'ı hedef aldı? TÜSİAD Başkanları hangi açıklamaları yaptı?

TÜSİAD BAŞKANLARI NE DEMİŞTİ?

TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Ömer Aras yaşanan Bolu Kartalkaya'da meydana gelen yangın hadisesini eleştirmiş "Yangın çıkabilir ama 78 kişi ölmez. Ölüyorsa nedeni usulüne uygun yapılmayan binalar ve denetimsizliktir. Çöken bir sistemdir. Bu sistemin nasıl düzeleceği çok net bellidir. Sistemin kendi kendini düzeltme mekanizması olmalıdır. Sorumlular görevden ayrılmalı, hesap vermeli ve yerlerine yetkin kişiler gelmelidir” ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklamaların ardından Aras'a resen soruşturma açıldı.

ORHAN TURAN'DA ELEŞTİRİLERİ SÜRDÜRMÜŞTÜ

Sözkonusu toplantıda TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, “Sussak gönlümüz razı değil. Hukukun üstünlüğünü, hemen ve tam olarak tesis etmeden ne ekonomide ne toplumda ne iç ne de dış politikadaki sorunlar çözülebilir. Toplumsal kutuplaşmanın yerini, toplumsal uyuma bırakması, siyasette yumuşama ve siyasi alanın genişlemesi, sorunlarımızın çözümünü mutlaka kolaylaştıracaktır. Bu noktada, terör sorununun kalıcı olarak ortadan kalkması en büyük dileğimizdir. Ancak şunu da görelim: izlenmekte olan sürecin başarısı ile, hukuk devleti ve demokratik standartların iyileştirilmesi arasında birbirini besleyen karşılıklı bir etkileşim vardır. Biri olmadan diğeri eksiktir. Hukukun üstünlüğünü tesis edersek, tüm sorunlarımızı konuşarak, ortak akılla çözebiliriz” demişti.

Turan son dönemde ortaya çıkan soruşturmalar konusunda da “10 küsur sene önceki olaylara, şimdi yeni soruşturmalar açılıyor. Tutuklu milletvekillerine, siyasi parti liderlerine ve belediye başkanlarına sürekli yenileri ekleniyor. İster seçimle ister atamayla gelen kamu görevlilerinin görevlerinden alınmasının yeni örneklerine şahit oluyoruz. Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, galiba artık şirket kurmaktan daha kolay” sözleriyle tepki göstermişti.

TÜSİAD ERDOĞAN'IN KONUŞMASININ ARDINDAN AÇIKLAMA YAYINLADI

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından TÜSİAD resmi X hesabından bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada;

"TÜSİAD olarak tüzüğümüzdeki amaçlar doğrultusunda, her zaman ülkemizin kalkınması ve tüm toplumun menfaati hedefiyle, doğru olduğuna inandığımız tespit ve önerilerimizi demokratik kurum ve kurallara saygı ile katılımcı demokrasi ilkesi çerçevesinde şeffaflıkla paylaşıyoruz.

Ülkemiz için çalışan, üreten, istihdam sağlayan iş insanları ve sanayicilerin gönüllü birlikteliğini temsil eden TÜSİAD olarak; bağımsız ve tarafsız şekilde, ülkemizin refahı ve kalkınmasına katkı sağlayacak konuları gündemimize alıyoruz. Türkiye’nin dünyadaki rekabet gücünün yükselmesine katkı sağlıyor; uluslararası iş dünyasındaki temsil gücümüz ile ülkemizin yüksek menfaatleri doğrultusunda çalışıyoruz.

Kamuoyunda derneğimize yöneltilen eleştiriler dahil her konunun dile getirilmesi, Türkiye’de tartışma ve demokrasi kültürünün zenginliği olarak görülmelidir.

Ekonomik kalkınmayı ancak insan hakları temelli, katılımcı demokrasi ilkesini benimsemiş bir hukuk devleti ile kalıcı hale getirebiliriz. Ülkemizi ileri taşıyacak ortak hedeflerimize bilgi, deneyim ve önerilerimizle katkıda bulunmak, ülkemize karşı sorumluluğumuzdur." ifadelerine yer verildi.

ERDOĞAN'DAN TÜSİAD'A AĞIR SÖZLER

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Konuşmasının büyük bölümünde TÜSİAD'ı hedef alan Erdoğan "TÜSİAD zihniyeti siyasetin zayıf ve devletin onların tasallutu altında olduğu dönemlerin sembolüdür. Bu yapı kamunun kesesinden ve milletin sırtından elde edilen haksız kazançların yerli milli üretim yerine distribütörlük yoluyla elde edilen imtiyazların gölgesinde büyümüş ve büyütülmüş iş adamlarıyla maruftur.

Milletin kaynaklarını kerameti kendinden menkul komprador burjuvazinin zenginleşmesi için değil tüm kesimleriyle milletin huzuru, refahı, kalkınması için kullandık.

TÜSİAD'ın açıklaması haddini aştı. TÜSİAD zihniyeti siyasetin zayıf ve devletin onun tasallutu olduğu dönemlerin zihniyetidir. 2002 öncesinde TÜSİAD zihniyetinin neye tekabül ettiğini biliyoruz. Eski Türkiye'de siyaseti istedikleri gibi dizayn ediyorlardı. Gazete manşetleri vasıtasıyla iktidarlar ayar veriyorlardı. Biz buna dur dedik.

Tutarlı olması halinde eleştirilere kulak tıkamayız. TÜSİAD’ın açıklamasıyla sıraya dizilen muhalefeti dikkate almayız. Kuklalarla bizim işimiz olmaz. Bizim muhatabımız kuklacılardır. TÜSİAD zihniyetinin ne demek olduğunu hatırlıyoruz.

İşadamı derneğiyseniz işadamı derneği gibi davranmayı öğreneceksiniz. Milleti kışkırtmayacak, devletin kurumlarını provoke etmeyecek, yargıya baskı altına almaya kalkışmayacaksınız." ifadelerinde bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil'den Karşıyaka'ya semt sahası

2025-02-17 00:00 - Yerel

Ekrem İmamoğlu katledilen Mattia Ahmet Minguzzi'nin ailesini ziyaret etti: 'Yüreğimiz sızladı

2025-02-14 17:08 - Siyaset

Birleşik Metal İş Sendikası Şube Başkanı Deniz Ilgan hayatını kaybetti

2025-02-17 21:08 - Gündem

Osman Gökçek: 'Ben babamın günahını çekmek zorunda değilim'

2025-02-13 03:09 - Siyaset

Son Dakika... Bingöl'de 4.8 büyüklüğünde deprem

2025-02-16 00:09 - Gündem

Kanser tedavisi görüyordu... 'Kahtalı Mıçe' hayatını kaybetti!

2025-02-15 09:08 - Gündem

Survivor'da kim elendi? 16 Şubat'ta adaya kim veda etti, eleme adayı kim oldu?

2025-02-17 04:09 - Gündem

MHP Şahinbey’den engelli vatandaşlara anlamlı destek

2025-02-17 00:18 - Yerel

Özgür Özel'den Lütfü Savaş'a sert tepki!

2025-02-17 23:39 - Siyaset

Gaziantep Havalimanında 'tanımlanamayan cisim' paniği: Uçuşlar durdu!

2025-02-18 01:09 - Gündem

İlgili Haberler

İran Cumhurbaşkanı ABD’ye Türkçe şiirle yanıt verdi

12:39 - Gündem

İzmir'de 'yoksulluk' intiharı: 'Mecburen kafama sıkmaya karar verdim'

12:38 - Gündem

“Harem-Selamlık” gezi

12:09 - Gündem

Fahriye Evcen ve Burak Özçivit kar pozlarıyla sosyal medyada gündem oldu

12:08 - Gündem

Zonguldak'ta 'beyaz' esaret! Öğrenci servisleri yolda kaldı: 81 köy yolu kapandı

11:39 - Gündem

Günün Manşetleri

İran Cumhurbaşkanı ABD’ye Türkçe şiirle yanıt verdi

12:39 - Gündem

“Harem-Selamlık” gezi

12:09 - Gündem

MİT'ten nokta operasyonu: Zehra Sebat ve Serhat Erdoğan etkisiz hale getirildi!

11:09 - Gündem

Devlet okullarında ayet ve hadislerle ‘Dürüstlük Manavı’ projesi

10:19 - Eğitim

CHP’li Nazlıaka’dan Aile Bakanlığı’na: ‘Farkındalık peşindesiniz’

08:39 - Siyaset