?>

Erdoğan: Yeni isimlerle çıtayı yükselteceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin il başkanlarıyla bir araya geldi. Burada partisinin aday belirleme sürecine ilişkin de açıklamalarda bulunan Erdoğan, partide kimsenin 'sorgulanamaz' olmadığını iddia etti.

Siyaset - 1 yıl önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin il başkanlarıyla bir araya geldi. Burada partisinin aday belirleme sürecine ilişkin de açıklamalarda bulunan Erdoğan, partide kimsenin 'sorgulanamaz' olmadığını iddia etti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanları ile bir araya geldiği toplantıda yerel seçim mesajlarını yineledi. Erdoğan, MHP ile yapılan görüşmelerin olumlu seyrettiğini belirtirken CHP’li belediyeleri hedef almaktan da geri durmadı.

Erdoğan, "Grup toplantımızda belirttiğimiz 'Yeniden İstanbul' bu mücadelenin parolalarından biri olacaktır" dedi.

Erdoğan, "Partimizin öncelikleri çerçevesinde seçim takvimimiz ilerliyor. Yarın kamu görevlilerinin istifa süresi doluyor. Meclis üyeliği için başvuruları 3 Aralık'a kadar alacağız" dedi.

Açıklamalarında Cumhur İttifakı’na vurgu yapan Erdoğan, "Cumhur İttifakı ortağımız MHP ile görüşmelerimiz olumlu bir mecrada karşılıklı anlayış ve saygı ekseninde devam ediyor. Görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız muhataplarıyla sürekli temas halinde. MHP Genel Başkanı sayın Devlet Bahçeli'yi Külliye'de ağırladık. Kendisiyle oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Milli irade düşmanlarına karşı 15 Temmuz gecesi meydanlarda kurulan ittifakı daha da güçlendirerek geleceğe taşıma azmindeyiz." diye konuştu.

İSTANBUL VE ANKARA MESAJI

"Gayemiz İstanbul ve Ankara başta olmak üzere 5 yıldır hizmetsizlik girdabında boğulan şehirlerimizi gerçek belediyecilik ile buluşturmaktır" ifadelerini kullanan Erdoğan, 'Yeniden İstanbul' bu mücadelenin parolalarından biri olacaktır" dedi.

Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni (İBB) de hedef almaktan geri durmayarak şu ifadeleri kullandı:

"İşte sizler de görüyorsunuz; dünyanın gözbebeği olan İstanbul, CHP zihniyetinde eski günlerini elinde mumla aranır hale geldi. Ortaya bir eser koyamadıkları gibi bizim başlattığımız ve belirli bir aşamaya getirdiğimiz projeleri bile devam ettiremediler. Eskiyen reklam panolarını yenilemekten başka bir icraatları yok. AK Parti döneminde sakinlerinin yaşamaktan huzur duyduğu aziz İstanbul, ne yazık ki iş bilmezlerin yönetimi altında İstanbulluları yoran bir şehir haline dönüştü. Hepimizin bildiği 'Kara Tren' türküsünü İstanbul halkı her gün söylüyor. İstanbullu kardeşlerimiz gözü yolda otobüs bekliyor, metro bekliyor, metrobüs bekliyor. Ama bunların hiçbiri vaktinde gelmiyor. Hadi geç de olsa geldi diyelim, bu sefer de bakımsızlıktan yolda kalıyor. Aynı vahim tablo diğer tüm CHP'li belediyelerde geçerlidir."

EKONOMİK KRİZİN FATURASINI PANDEMİ VE RUSYA-UKRAYNA SAVAŞINA ÇIKARDI

Ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Covid-19 salgınıyla başlayan ve Rusya-Ukrayna savaşıyla başlayan bir krizin olumsuz etkileriyle boğuşuyoruz" diye konuştu.

Erdoğan, şunları söyledi: "Ekonomide dengeleri tekrar kurmanın vakit aldığı bir gerçektir. Bunun için sabırla ve kararlılıkla, istihdam ve yatırım odağını kaybetmeden ekonomimizi enflasyon belasından kurtaracak programları uyguluyoruz."

‘ŞAHSIM DAHİL KİMSE SORGULANAMAZ DEĞİLDİR’

Partisinin aday belirleme sürecine ilişkin de konuşan Erdoğan, "Kendi belediyelerimizde bu vizyona uymayan arkadaşlarımız varsa bayrak yarışı yaklaşımıyla yeni isimlerle çıtayı yükselteceğiz. Bu partide şahsım dahil hiç kimse layüsel (Kudreti ve ilmi sorgulanamaz, soru sorulamaz) değildir.

Bireysel ve siyasi hesaplardan hatır ve gönül ilişkilerine kadar bu yaklaşıma aykırı hiçbir unsurun aday belirleme ve seçim kampanyası çalışmasını zehirlemesine izin veremeyiz” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Oğuzeli Belediyesi'nden Öğretmenler Günü kutlaması

2023-11-24 19:21 - Yerel

Ahmet Bozgeyik'ten miting gibi adaylık açıklaması...

2023-11-25 17:06 - Siyaset

Fatih Terim'in Seçil Erzan'a yazdığı not ortaya çıktı!

2023-11-28 09:14 - Magazin

Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı tutuklandı!

2023-11-27 14:40 - Asayiş

Akşener'in Özel kalemi Esma Bekar'dan Ümit Dikbayır'a yanıt

2023-11-24 10:08 - Siyaset

İmamoğlu ve Akşener arasında aylar sonra gelen görüşme

2023-11-24 13:26 - Siyaset

Terim'in adı, Seçil Erzan'ın evindeki belgelerden çıktı!

2023-11-25 09:53 - Magazin

Ahmet Bozgeyik'ten parti üyeleri ve muhtarlara mektup

2023-11-27 20:01 - Siyaset

Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı gözaltına alındı!

2023-11-24 17:01 - Gündem

Özlem Öz ve Tayyar Öz çiftine 5 ayrı suçtan soruşturma!

2023-11-30 15:49 - Magazin

İlgili Haberler

Öztürkmen: Eğitimin geleceğini gerici dernekler belirleyemez!

18:26 - Siyaset

CHP’li Meriç, SGK’nın raporlu ilaç kısıtlamasını meclise taşıdı

18:23 - Siyaset

Yavuz Ağıralioğlu Gaziantep’e geliyor

18:15 - Siyaset

YRP'li Kılıç açıkladı: AK Parti'nin 8’inci Olağan Kongresi'ne katılmama kararı almış

15:09 - Siyaset

CHP’li Nazlıaka’dan Aile Bakanlığı’na: ‘Farkındalık peşindesiniz’

08:39 - Siyaset

Günün Manşetleri

Valilik duyurdu: Havai fişek satışı yasaklandı

21:09 - Gündem

İstanbul beyaza bürünürken tedbirler de açıklandı: İşte alınan kararlar!

20:38 - Gündem

İstanbul Barosu Olağanüstü Genel Kurula gidecek

19:09 - Gündem

Bakan Bayraktar'dan fiyat artışı açıklaması, tarih verdi!

18:39 - Gündem

Öztürkmen: Eğitimin geleceğini gerici dernekler belirleyemez!

18:26 - Siyaset