?>

Eski İngiliz milletvekili, Ukrayna ordusuna katıldı

İngiltere'de geçen yıl yapılan genel seçimlerde koltuğunu kaybeden eski bir Muhafazakâr milletvekili, Rus ordusuna karşı savaşta yardımcı olmak üzere Ukrayna Uluslararası Lejyonu'na katıldı.

Dünya - 2 ay önce

55 yaşındaki eski bir İngiliz milletvekili, geçen yılki seçimlerde parlamento koltuğunu kaybetmesinin ardından Ukrayna ordusuna katıldı.

İngiltere'de Gloucestershire'daki Filton ve Bradley Stoke seçim bölgesini temsil eden eski Muhafazakâr milletvekili Giacomo 'Jack' Lopresti şu anda Kiev'de bulunuyor.

Daha önce Birleşik Krallık ordusunda yedek onbaşı olarak görev yapan Lopresti, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı yürüttüğü savaşa katkıda bulunmak için “yeteneklerini kullanıyor”.

Geçtiğimiz Haziran ayında yapılan seçimlerde Muhafazakârların hezimete uğramasından aylar sonra Kasım ayında ülkeye giden Lopresti, o tarihten bu yana Kiev'in yabancı savaşçılara yönelik askeri birimi olan Uluslararası Lejyon'a katıldı.

Lopresti, “Kasım ayında lejyona katılmak için başvuruda bulundum. Deneyim ve becerilerimi kullanabileceğim en iyi birimi bulmak biraz zaman aldı. Ukrayna ordusunda görev yapmak ve cesur ve muhteşem Ukrayna halkına elimden geldiğince yardım edebilmek benim için büyük bir onur ve muazzam bir ayrıcalık. Onlar sadece özgürlükleri ve bağımsız ve egemen bir ulus olarak var olma hakları için savaşmıyorlar, aynı zamanda Avrupa'da ve özgür dünyanın geri kalanında hepimiz için savaşıyorlar. Putin Ukrayna'da kazanırsa, orada durmayacağını hepimiz biliyoruz. Diktatörler yenilmek zorundadır, yoksa asla durmazlar. Bunun sonuçları dünyanın geri kalanı, özellikle de Tayvan gibi yerler için de muazzam olacaktır. Otoriter diktatörlükler ekseni olan Çin, İran ve Kuzey Kore'nin yürüyüşe geçtiği ve açıkça birlikte çalıştığı bir ortamda, hepimizin iyiliği için Ukrayna desteklenmeli ve kazanması için gerekli araçlar sağlanmalıdır” dedi.

Lopresti, Ukrayna ordusunun hala savaşa hazır olduğunu belirterek, “Gerçekten de çok kararlılar. Moralleri yüksek. Çok kararlı bir duygu” ifadelerini kullandı.

“ABD'DEN MÜZAKERE SÜRECİ BEKLİYORUZ”

ABD Başkanı Donald Trump'ın bir anlaşma müzakere ederek savaşı hızlı bir şekilde sona erdirmeye çalışmayı planladığını belirten Lopresti, “Sanırım hepimiz iyimser bir şekilde ABD yönetiminden ne geleceğini görmek için ilgiyle bekliyoruz” diye konuştu.

“Kiev'de bulunuyorum ama Ukrayna'yı sürekli dolaşıyorum” diyen Lopresti, geçtiğimiz hafta ülkenin doğusundaki Harkiv ve Poltava şehirlerine gittiğini kaydetti.

Şu anki görevleri arasında dış ilişkiler ve diplomasi, silah tedariki ve Ukrayna'da faaliyet gösteren gaziler ve hayır kurumlarıyla çalışmanın yer aldığını belirten Lopresti, Ukrayna'nın yabancı uyrukluların astsubay rütbelerinin ötesine geçmesine izin vermesinin ardından subaylığa terfi etmeyi bekliyor.

Rusya, Kiev için savaşan yabancı uyrukluları paralı asker olarak görüyor ve onları savaş alanında meşru hedefler olarak tanımlıyor ve kovuşturmaya tabi tutuyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Halk TV’nin sahibi Cafer Mahiroğlu’ndan Fatih Portakal’a ağır sözler: ‘Asıl hedefini açık ettin’

2025-01-29 23:39 - Gündem

5 teğmen TSK'den ihraç edildi! Teğmenlerin avukatlarından ortak açıklama

2025-01-31 19:09 - Gündem

TSK'den ihraç edilen teğmenler Anıtkabir'e gitti!

2025-02-02 17:22 - Gündem

3 gazeteci için karar verildi: 2 adli kontrol, 1 tutuklama!

2025-01-30 01:39 - Gündem

Fatih Portakal’ın ‘gözaltı’ yorumu tartışma yarattı: Şule Aydın’dan canlı yayında sert tepki!

2025-01-29 15:38 - Gündem

Galatasaray'a iki kötü haber!

2025-01-31 00:00 - Spor

Akademisyen yazar Çiğdem Bayraktar Ör tutuklandı

2025-02-01 10:38 - Gündem

Halk TV'den Kürşad Oğuz ve Suat Toktaş ifadeye götürüldü!

2025-01-29 16:38 - Gündem

İbrahim Kalın'ın önünde poz verdiği 'Türk Bayrağı' tartışma yarattı

2025-01-28 00:39 - Gündem

Napoli ile anılıyordu: Fenerbahçe'den Allan Saint-Maximin kararı!

2025-02-02 00:09 - Spor

İlgili Haberler

ABD'de 'casusluk' skandalı: Yıllarca İran'a istihbarat sızdırmış

00:39 - Dünya

Romanya'ya 18 yeni nesil tramvay daha gönderiliyor

00:39 - Dünya

Avrupa'da sert kış ve Rus gazında düşüş LNG talebini artırdı

00:38 - Dünya

İran'dan ABD'ye rest: Nükleer müzakere çıkmaza mı giriyor?

00:09 - Dünya

AB'den 'yeni dünya düzeni' uyarısı: Bildiğimiz Batı artık kalmadı

00:09 - Dünya

Günün Manşetleri

CHP'li Kemalpaşa Belediyesi'ne operasyon: 5 gözaltı

21:38 - Gündem

Serbest bırakılan Rasim Ozan Kütahyalı'nın avukatından açıklama

21:17 - Gündem

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin 1 Mayıs adresi belli oldu

21:10 - Gündem

Son dakika: Rasim Ozan Kütahyalı serbest bırakıldı!

20:39 - Gündem

Deniz Yavuzyılmaz ısrarla sordu: TCDD Başkanı Kurt'tan 'Ben duygusal bir adamım' cevabı

19:09 - Siyaset