?>

Etimesgut'ta ilk sokak köpeği ataması yapıldı

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, sokak hayvanlarına belediyede görev verileceğini açıklamasının ardından ilk 5 köpeğin atamasını gerçekleştirdi.

Gündem - 6 ay önce

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, 31 Temmuz’da hayvanseverlerle bir araya gelerek sokak köpeklerine eğitim verileceğini söylemişti. Sokak köpekleri aldıkları eğitimin ardından belediyede görevli olarak yer alacağını belirtmişti. Eğitimini tamamlayan sokak köpeklerinin ilk ataması yapıldı. Beşikçioğlu, Başkan Yardımcısı Ebru Keyvan ve Veteriner İşleri Müdürü Faruk Zehir ile birlikte Belediye’ye bağlı olan Devlet Bahçeli Eğitim Spor ve Yaşam Merkezinde yer alan kreş ve Bahçekapı mahallesindeki hayvan barınağında basın mensupları ile bir araya geldi. Beşikçioğlu, 30 gün içinde sahiplendirilmeyen hayvanların öldürülmesini öngören yasa tasarısına karşı yaşama geçireceği uygulamada eğitimleri tamamlanan can dostlarından beş tanesinin atamasını gerçekleştirdi. Beşikçioğlu, basın mensupları ile birlikte Devlet Bahçeli Eğitim Spor ve Yaşam Merkezi'ndeki kreşe ve hayvan barınağına giderek “alex” isimli köpeği yeni yuvasında ziyaret etti.

‘PROJEMİZ SAĞLIKLI ŞEKİLDE İLERLİYOR''

Burada konuşan Beşikçioğlu, “Biz bu ‘can dostlarımızı belediyemizde görevlendireceğiz’ dedikten sonra birçok arkadaşımız can dostlarını bizlere getirdiler. Bizlerde onlara temel eğitimleri verdikten sonra vatandaşlarımızın sahiplenmeleri için gerekli imkanları sağlıyoruz. Bir diğer taraftan da bu canlılarımızı park bahçelerin deposu, makine parkı gibi alanlarda bekçi köpeği olarak değerlendireceğiz” dedi. Veteriner müdürü Zehir’in daha önce birçok köpek eğittiğine de dikkat çeken Beşikçioğlu, barınaktaki köpek sayısının artmasına karşın projenin sağlıklı şekilde ilerlediğini vurguladı.

Beşikçioğlu, “Sistem şimdilik işliyor, sabah saatlerinde de kreşlerimize görevlendirmeleri yaptık. Çocuklarımız büyük bir ilgi gösterdi. Onların istedikleri de sadece sevgi. Hiçbir şeyin üstünde bir emeğiniz yoksa bir sonuç bekleyemezsiniz. Biz de belediye olarak bu görevi ve bilinci yerine getirdik. Onlara zaman ayırdık ve zaman ayırınca da ortaya nefis bir sonuç çıktı. Bu bir başlangıç ve daha iyi bir noktaya geleceğine de inanıyorum ben. Umarım bu proje herkese örnek olur” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Devlet Bahçeli’nin öldüğü iddiası: MHP’den açıklama!

2024-09-12 23:08 - Gündem

Narin Güran'ın annesi Yüksel Güran'la ilgili 'kan' iddiası: 'Devlet istiyor

2024-09-13 17:08 - Gündem

Kiev Büyükelçisi Levent Bilgen'in kızı kim?

2024-09-12 08:09 - Gündem

Narin'in annesi Yüksel Güran'ın adliyedeki kelepçeli fotoğrafı ortaya çıktı

2024-09-15 18:38 - Gündem

Başkan Kılınç'dan Bakan Ersoy'un sözlerine sert tepki

2024-09-17 07:56 - Gündem

Trabzonspor'un efsane başkanı Mustafa Şamil Ekinci hayatını kaybetti

2024-09-17 00:39 - Gündem

Narin'in ağabeyi Baran Güran, Diyarbakır Barosu’na başvurdu

2024-09-16 19:20 - Asayiş

Narin Güran cinayetinde 8 kişi tutuklandı!

2024-09-13 07:10 - Gündem

Masumiyet Müzesi dizi oluyor: Selahattin Paşalı başrolde...

2024-09-18 06:39 - Kültür & Sanat

Samsung Galaxy S25 Ultra'nın tasarımı sızdırıldı

2024-09-16 04:09 - Teknoloji

İlgili Haberler

TFF'den Beşiktaş'ın yabancı hakem talebine ret!

03:39 - Gündem

CHP ne zaman miting yapacak? CHP nerede miting yapacak?

03:38 - Gündem

Judoda 7 madalya birden

03:09 - Gündem

Ryan Kent, aylar sonra kendine kulüp buldu!

03:08 - Gündem

Gerard Pique'den Real Madrid övgü!

02:39 - Gündem

Günün Manşetleri

CHP ne zaman miting yapacak? CHP nerede miting yapacak?

03:38 - Gündem

Judoda 7 madalya birden

03:09 - Gündem

Ömer Korkmaz: Mücadelemizi sürdüreceğiz

02:38 - Gündem

CHP duyurdu: Boykot listemiz hazır!

02:09 - Gündem

Fenerbahçe'de Diego Carlos'tan müjdeli haber

01:39 - Gündem