?>

Fatih Altaylı: Şerefle yargılanırım, haysiyetimle yatarım!

6 aydan 4 yıla kadar hapsi istenen gazeteci Fatih Altaylı, "Şerefle yargılanırım. Hapis yatacaksam da haysiyetimle yatarım. Ama fikrim zerre kadar değişmez" dedi.

Gündem - 1 yıl önce

6 aydan 4 yıla kadar hapsi istenen gazeteci Fatih Altaylı, "Şerefle yargılanırım. Hapis yatacaksam da haysiyetimle yatarım. Ama fikrim zerre kadar değişmez" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı ve üyeleri için kullandığı ifadeler nedeniyle 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası istenen gazeteci Fatih Altaylı, gelişmeyle ilgili olarak ilk kez açıklamalarda bulundu.

"Bu davaya şerefle gider, şerefle kendimi savunurum. Bu bana açılan ne ilk ne de son dava. Beni Tansu Çiller dava etti, Erbakan etti, Ecevit hiç etmedi, Tayyip Bey daha önce dava etti. Tayyip Erdoğan seçim kazandığı gün ben de ona dava kaybetmiştim. Bana herkes dava açabilir. Önemli olan ben kendimi savunacağım. Ben haklıysam ben kazanacağım, onlar haklıysa adil bir karar verilmesi dışında talebim olmaz" diyen Altaylı, şöyle devam etti:

'BU FETVAYI VERENLERİN KİM OLDUĞUNU BİLMEM AMA AĞIR LAFLAR EDERİM'

"Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ilgili biriminden kim davacı oldu bilmiyorum, galiba hepsi birden davacı olmuştur. Daha benim elime bildirim geçmedi. Ben de medyadan gördüm. 6 aydan 4 yıla kadar hapis istemi var.

Tam depremin ertesinde, bizim en az 200 bin insanımızı kaybettiğimiz depremin ertesinde birileri depremzede kız çocukları evlat edinebilir ve onları nikahınıza alabilirsiniz diye bir fetva veriyorsa, bu fetvayı verenlerin kim olduğunu bilmem ama ağır laflar ederim. Bu kabul edilemez.

'HAPİS YATACAKSAM DA HAYSİYETİMLE YATARIM, FİKRİM ZERRE KADAR DEĞİŞMEZ'

İnsanın gözünün önüne şu geliyor; deprem olmuş, ben ölmüşüm, geride bıraktığım kızımla ilgili birileri böyle konuşuyor, ahkam kesiyor. Bu insanı delirtir. Bu fikrimden beni davayla döndüremezler. Bu kabul edilebilir bir cümle değildir. Depremin ertesinde ilk konuştuğun şey... 'Depremde anasız babasız kalan kız çocukları evlat edinip nikahınıza alabilirsiniz' diyen kimse bununla ilgili çok ağır konuşurum. Bu davada da şerefle yargılanırım. Hapis yatacaksam da haysiyetimle yatarım. Ama fikrim zerre kadar değişmez."

NE OLMUŞTU?

11 ilde yıkıma yol açan depremlerin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Din İşleri Yüksek Kurulu'nun sitesinde evlat edinmeye dair sorulara verilen yanıtlar mercek altına alınmış; ailelerin bu çocuklara, "Öz evlat gibi davranmasının doğru olmadığını ve evlat edinenle evlatlık arasında evlenme engeli olmadığı"na yönelik skandal ifadelerin kullanıldığı görülmüştü.

Altaylı, bunun üzerine kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda "Yahu siz gerçekten sapıksınız anladık da diyanet gibi bir kurumda ne işiniz var. Sapıklar. Gidin **** sektörüne girin. Atatürk'ün millete doğru düzgün din bilgisi verilsin diye kurduğu kurumu sapık muhayyileniz ile kirletmeyin" tepkisini göstermişti.

Haftanın Öne Çıkanları

Yeşim Salkım'dan Halil Konakcı'ya: Hadi önünüzden yiyin!

2023-09-14 12:29 - Gündem

Kuveytli yazardan Atatürk ve Türklere ağır hakaret!

2023-09-18 10:54 - Gündem

Gaziantep'e şehit ateşi düştü!

2023-09-14 20:16 - Asayiş

Camiden 'Filenin Sultanları kafirdir' anonsu yapıldı!

2023-09-16 10:08 - Gündem

İmamoğlu, kendini taklit eden videoyu paylaştı: Onu da çözeceğiz!

2023-09-13 11:44 - Gündem

Reza Zarrab ve Halkbank’a teröre destek davası açıldı!

2023-09-17 10:43 - Dünya

Örsan Kunter Öymen adaylığını mı açıklayacak?

2023-09-14 10:29 - Siyaset

Fatih Altaylı: Bulsalar seni beni götürecekler, Allah'tan sakalım var!

2023-09-12 12:10 - Gündem

Diyanet'ten geçim sıkıntısı çekenlere ‘dua’ çözümü

2023-09-12 12:18 - Gündem

Karaca Bozgeyik adaylığını açıkladı...

2023-09-12 18:47 - Siyaset

İlgili Haberler

Erken veda herkesi üzdü... Yarışmacılar ayakta alkışladı: 'Yol burada bitmedi...'

22:09 - Gündem

İngiltere'de yoksul bölgelerde yaşayanlara yönelik çarpıcı araştırma

22:08 - Gündem

Adana'da panik dolu anlar... Polis memuru balkondan ateş açtı: 'Polis çağırın' diye b

21:39 - Gündem

Filistin'den kınama: 'Netanyahu baskına katıldı'

21:38 - Gündem

Valilik duyurdu: Havai fişek satışı yasaklandı

21:09 - Gündem

Günün Manşetleri

Adana'da panik dolu anlar... Polis memuru balkondan ateş açtı: 'Polis çağırın' diye b

21:39 - Gündem

İstanbul Barosu Olağanüstü Genel Kurula gidecek

19:09 - Gündem

Bakan Bayraktar'dan fiyat artışı açıklaması, tarih verdi!

18:39 - Gündem

Öztürkmen: Eğitimin geleceğini gerici dernekler belirleyemez!

18:26 - Siyaset

CHP’li Meriç, SGK’nın raporlu ilaç kısıtlamasını meclise taşıdı

18:23 - Siyaset