?>

Fatma Şahin: Yerel çeşitlilik yok olma riski ile karşı karşıya

Gaziantep Kültür Yolu Festivali kapsamında, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katılımıyla “Geleneksel Mutfak Mirasının Korunmasında Kamu & Özel Sektör İş Birlikleri” konulu bir panel düzenlendi.

Yerel - 6 ay önce

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Geleneksel Mutfak Mirasının Korunmasında Kamu & Özel Sektör İş Birlikleri” konulu panelde, “Haydi Tarladan Sofraya” projesi ile Gaziantep’in geleneksel mutfak mirasını koruduklarını söyledi.

Gaziantep Kültür Yolu Festivali kapsamında, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katılımıyla “Geleneksel Mutfak Mirasının Korunmasında Kamu & Özel Sektör İş Birlikleri” konulu bir panel düzenlendi. “GastroANTEP Festivali’nde Ekonomi Konuşuluyor!” temasıyla gerçekleştirilen panelde, gastronomi sektöründe kamu ve özel sektörün iş birliği olanakları masaya yatırıldı.

Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü Defne Tüysüzoğlu’nun moderatörlüğünü üstlendiği panelde, İmam Çağdaş İşletmecisi Burhan Çağdaş, Tirilye Restoran Kurucusu Süreyya Üzmez ve Orkide Pastanesi İşletmecisi Mustafa Özgüler, mutfak mirasının korunması, gastronomi sektörü ve bu alanda sürdürülebilir iş modelleri üzerine görüşlerini paylaştı.

Panelde, Gaziantep’in geleneksel mutfağının hem ekonomik kalkınmaya katkısı hem de kültürel mirasın korunması açısından stratejik önemi vurgulandı. Katılımcılar, kamu ve özel sektörün iş birliğiyle yerel lezzetlerin dünya çapında tanıtılması ve bölgesel ekonomiye daha fazla katkı sağlanması için yapılması gerekenleri tartıştılar.

ŞAHİN: ŞU ANDA ÇİFTÇİLERİN KENDİ ÜRÜNLERİNİ SATABİLDİĞİ 5 NOKTA VAR

Panelde konuşan Başkan Fatma Şahin, geleneksel mutfak mirasının korunması adına Haydi Tarladan Sofraya projesini devreye aldıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Yerel çeşitlilik yok olma riski ile karşı karşıya. Bu proje ile hem yerel çeşitliliğimizi koruyoruz. Hem de çiftçi ile tüketici arasındaki aracıları kaldırıyoruz. Şu anda şehrimizin 5 noktasında çiftçilerin kendi ürünlerini satabildiği pazar yerleri var. Burada çiftçilerimiz tüketiciye daha uygun fiyata ürünlerini satıyor. Mekanizmamızı kurduk. Daha da güçlendirmemiz gerekiyor.”

“SOĞUK HAVA DEPOLU AKILLI BİR HAL SİSTEMİNİN ALTYAPISINI OLUŞTURUYORUZ”

“Sof domatesi sof yapan bir toprağımız ve rüzgarımız var” diyen Başkan Şahin, “Bizim bu lezzeti korumamız gerekiyor. Buradan çıkan sonuç, Paris’e gittiğimde oranın sebze halini inceledim. Londra’da keza restoranları inceledim. Tarım ve Orman Bakanımızla konuştum. Bir de bunun üzerine Madrid’i inceledim. Şu anda 500 dönüm üzerinden soğuk hava depolu akıllı bir hal sisteminin altyapısını oluşturuyoruz. Bu yeni sistemin hızlı bir şekilde yapılması için projemizi hazırladık” diye konuştu.

Panel sonrasında Başkan Fatma Şahin, panel moderatörü Defne Tüysüzoğlu, İmam Çağdaş İşletmecisi Burhan Çağdaş, Tirilye Restoran Kurucusu Süreyya Üzmez ve Orkide Pastanesi İşletmecisi Mustafa Özgüler’e hediye takdim etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Hulusi Akar: Eğitimin amacı bilgi değildir, Allah korkusu ve kuldan utanmaktır!

2024-09-10 20:29 - Gündem

Tunceli'de askeri araç devrildi! 4 asker şehit oldu!

2024-09-08 21:21 - Gündem

Devlet Bahçeli’nin öldüğü iddiası: MHP’den açıklama!

2024-09-12 23:08 - Gündem

Narin Güran'ın annesi Yüksel Güran'la ilgili 'kan' iddiası: 'Devlet istiyor

2024-09-13 17:08 - Gündem

Kiev Büyükelçisi Levent Bilgen'in kızı kim?

2024-09-12 08:09 - Gündem

AKP'li Ensarioğlu'ndan Narin'in ailesiyle İlgili açıklama

2024-09-08 19:35 - Gündem

Anne dahil 3 kişi tutuklandı... 2 yaşındaki bebek cinsel istismara maruz kalmış!

2024-09-12 01:39 - Asayiş

‘Böyle mi susturuldu 19 gündür?’ ‘Gidin yalan konuşun’ diyen Narin’in yakınına yumruklu saldırı!

2024-09-08 20:09 - Gündem

Gaziantep siyaset ve iş dünyası bu düğünde buluştu

2024-09-09 09:59 - Yerel

Narin Güran cinayeti ile ilgili yayın yasağı kaldırıldı

2024-09-09 17:38 - Gündem

İlgili Haberler

Ak Parti Gaziantep’te coşkulu bayram buluşması

00:00 - Yerel

Fatma Şahin'den, “Uluslararası Sıfır Atık Günü” mesajı

00:00 - Yerel

Yılmaz, şehit aileleri ile bayramlaştı

00:00 - Yerel

Tahmazoğlu, Ramazan Bayramı’nı kutladı

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan Ramazan Bayramı mesajı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

İstiklal Caddesi'ne bayram yoğunluğu

19:38 - Gündem

Mahir Polat yeniden cezaevine gönderildi: 'Bir haftada yaşananlar bile tahliye için yeterli

16:09 - Gündem

Ekonomi yönetiminin yoğun takvimi başlıyor: Enflasyon, faiz kararı...

14:38 - Ekonomi

Volkan Konak'ın yıllar önceki sözleri ortaya çıktı: 'Bayramda ölenlere çok üzülüyorum'

13:38 - Gündem

Ticaret Bakanlığı duyurdu: İnternet alışverişlerinde yeni dönem yarın başlıyor

13:09 - Gündem