?>

Fatma Şahin, zeytin hasat etkinliğine katıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Nizip’te düzenlenen Zeytin Festivali kapsamında zeytin hasat etkinliğine katıldı.

Yerel - 5 ay önce

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Nizip’te düzenlenen Zeytin Festivali kapsamında zeytin hasat etkinliğine katıldı.

Bölgenin ve ülkenin aroması, kalitesi ve besin değerleriyle en önemli ürünlerinden biri olan Nizip Zeytini’nin tanınırlığını artırmak için düzenlenen Zeytin Festivali kapsamında etkinlikler sürüyor. Bölgenin önemli bir geçim kaynağı olan zeytinin hasat etkinliği kapsamında çiftçilerle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, zeytin topladı.

Hasat etkinliğinde çiftçilerle sohbet eden Şahin, talepleri dinledi ve üreticilere verilen başta zeytin kasası, gübre ve mazot desteği ile ilgili olumlu dönüşleri aldı. Hasat etkinliğinde Büyükşehir Belediye Başkanı ile birlikte AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu, Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan ve Nizip Ziraat Odası Başkanı Sıddık Durmaz yer aldı.

ŞAHİN: BİZE DÜŞEN BURANIN YEŞİL EKONOMİSİNİ HAYATA GEÇİRMEK

Hasat sonrası açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, zeytine ve tarıma verilen desteklerin hükümet ve yerel yönetim ortaklığıyla bir ekip işi olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bereketli hilalin ortasındayız. Bize düşen buranın yeşil ekonomisini hayata geçirmek. Bu döngüsel bir sistem; topraktan başlıyor. Tarımla ilgili daire başkanlığımızı kurduğumuzda toprak analizi yaptık. Dağıttığımız tohumları bu toprağın ruhuna ve yağmur rejimine uygun, kendi ata tohumumuzdan seçince verim artıyor. Çiftçilerin talepleri doğrultusunda destek veriyoruz. Biz Nizip’i seviyoruz. Zeytin ve zeytinyağı ile ilgili bana göre geç kaldık. Dünya, zeytin ve zeytinyağı üzerinden büyük bir yeşil ekonomi oluşturuyor. Markalaşmada ve tanıtmada geç kaldık. Zeytinimizin aroması yüksek, yağı fazla ve daha kalın. Olağanüstü bir ürün ve yeşil ekonomi. Topraktan sofraya kadar büyük bir ekonomi ve lezzet getiriyor. Zeytin için çiftçilerimizin talepleri doğrultusunda zeytin kasası ve mazot dağıtımı yaptık. Zeytinde hasat zamanı.”

GÜL: ÖZELLİKLE MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİYLE ZEYTİNİN ÖNEMİ ARTTI

Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül ise zeytinin bereket, bolluk ve huzurun sembolü olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Bu hasadın çiftçilerimizle ve kardeşlerimizle beraber yaşanmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve başkanımıza, her zaman çiftçinin yanında olduğu için teşekkür ediyorum. Özellikle mazot ve gübre desteğiyle zeytinin önemi arttı. Zorluklar birlikte aşılır. Yerel yönetim, hükümet ve çiftçimizle bu zorlukları aşıyoruz. Nizip, zeytiniyle hem ürün, hem yağ, hem de sabunuyla büyük bir endüstri.”

Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan, Başkan Şahin’e Nizip’te çiftçinin yanında olarak zeytine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Nizip Ziraat Odası Başkanı Sıddık Durmaz ise Gaziantepli çiftçilerin, Başkan Şahin’in destekleri ve yanlarında durmasından dolayı çok şanslı olduklarını dile getirdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Yusuf Tekin, '2006 yılında doçent oldum' dedi: Bakanlığın web sitesinde farklı çıktı!

2024-11-29 03:08 - Gündem

Barış Arduç'un yeni projesi belli oldu: 'Dehşet Bey' filmiyle izleyiciyle buluşacak

2024-11-24 00:38 - Magazin

Rahmi Koç'un bu sözleri gündem oldu: 5 kuruş bile getirmeyecek...

2024-11-29 12:09 - Gündem

Adliye’de ‘yasak aşk’ skandalı iddiası: Hakim, savcı eşini Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı’yla yakaladı

2024-11-28 00:09 - Gündem

Okan Buruk'tan çok sert fikstür açıklaması! Kötü niyet arıyorum

2024-11-29 00:09 - Spor

Teğmenlere destek mesajı paylaşmıştı... Antalya Cumhuriyet Savcısı Mehmet Çağlayan açığa alındı!

2024-11-26 21:09 - Gündem

Harcamalarda meyve ve sebze yüzde 30.4 payla süt ürünlerini tahtından etti: Gıdada tufan yaşanacak

2024-11-25 04:08 - Ekonomi

1.3 milyar TL’lik ihale AKP’li adayın oldu!

2024-11-28 05:39 - Gündem

Yeniden Refahlı belediye başkanı istifa etti: 'Daha iyi hizmet verebilmek için...'

2024-11-27 19:09 - Siyaset

Özgür Özel, Filistin atkısı ile sahneye çıktı: 'Tüm dünyaya seslenmek isteriz ki...'

2024-11-28 20:39 - Siyaset

İlgili Haberler

Bağımsızlık Seferberliği Projesi’nin tanıtım toplantısı yapıldı

00:00 - Yerel

Geri dönüşüm kursundaki çalışmalar örnek oluyor

00:00 - Yerel

Şehitkamil'de 15 bin 600 çocuk tiyatro ile tanıştı

00:00 - Yerel

Fatma Şahin, balıkları biberonla besledi...

00:00 - Yerel

Güçyetmez: Deprem Türkiye’nin beka sorunudur!

00:20 - Yerel

Günün Manşetleri

Son dakika... Kütahya güne depremle uyandı: Peş peşe iki sarsıntı!

08:08 - Gündem

Çocuk işçiliği artıyor: ‘Vatanı korumak, çocukları korumakla başlar’

06:38 - Gündem

İktidar Kanal İstanbul hayali kuruyor, İstanbul depremle sarsılıyor

06:09 - Gündem

2024 faaliyet raporu yayımlandı, toplu ulaşıma yeni bir soluk geliyor: Yeni metrolar yolda

05:39 - Gündem

İYİ Parti, 3 Mayıs Türkçüler Günü’ne hazırlanıyor

05:08 - Gündem