?>

Fed faiz kararını açıkladı

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu.

Ekonomi - 8 ay önce

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu.

Fed'den yapılan açıklamada, faiz oranının sabit tutulması kararının oy birliğiyle alındığı belirtildi.

Açıklamada, son göstergelerin ekonomik aktivitenin sağlam bir hızla genişlemeye devam ettiğini gösterdiği bildirildi.

İstihdam artışının yavaşladığına işaret edilen açıklamada, işsizlik oranının arttığı ancak hala düşük kalmaya devam ettiği kaydedildi.

Açıklamada, enflasyonun gerilediği ancak hala bir miktar yüksek seyrettiği belirtilerek, "Son aylarda Komite'nin yüzde 2'lik enflasyon hedefine doğru biraz daha ilerleme kaydedildi" denildi.

Uzun vadede maksimum istihdam ve yüzde 2 oranında enflasyona ulaşılmasının hedeflendiği yinelenen açıklamada, istihdam ve enflasyon hedeflerine ulaşmaya yönelik risklerin daha iyi bir dengeye doğru ilerlemeye devam ettiği görüşünde olunduğu ifade edildi.

Açıklamada, ekonomik görünümün belirsiz olduğu ve Federal Açık Piyasa Komitesi'nin her iki hedefine yönelik risklere karşı dikkatli olduğu vurgulandı.

Banka'nın açıklamasında, hedeflerin desteklenmesi amacıyla federal fon oranı için hedef aralığın yüzde 5,25-5,50 arasında sabit tutulmasına karar verildiği bildirildi.

8 TOPLANTIDA DEĞİŞİKLİĞE GİDİLMEDİ

ABD'de yüksek enflasyon karşısında 2022'de varlık alım operasyonunu tamamlayarak faiz artışlarına başlayan Fed, Mart 2022'den bu yana 11 faiz artırımı gerçekleştirmiş ve faiz oranını toplam 525 baz puan artırmıştı.

Banka'nın politika faizi, söz konusu artışlarla 2001'den bu yana en yüksek seviye olan yüzde 5,25-5,50 aralığına çıkmıştı.

Son kararıyla Fed, politika faizini art arda 8 toplantıda değiştirmeyerek mevcut aralıkta sabit bıraktı. Banka, politika faizinde en son Temmuz 2023'te 25 baz puanlık artışa gitmişti.

ABD'de enflasyon, Haziran 2022'de yıllık bazda yüzde 9 ile 1981'den itibaren en yüksek seviyeyi görmesinin ardından son olarak geçen ay yıllık bazda yüzde 3 ile beklentilerin altında gerçekleşmişti.

Haftanın Öne Çıkanları

Polis alacaklısını eşinin gözü önünde öldürdü!

2024-07-25 21:38 - Asayiş

Diyanet noktayı koydu: Faiz caizdir!

2024-07-30 23:01 - Gündem

Gaziantep Dülükbaba'da korkutan yangın, valilikten açıklama...

2024-07-28 17:12 - Asayiş

Uğur Dündar'dan olimpiyat kıyafetlerine 'Pijama gibi!' tepkisi

2024-07-27 21:38 - Gündem

CHP'li Karasu: 'THY'nin Kanal İstanbul projesi yatırımı var mı?'

2024-07-30 05:08 - Siyaset

Özgür Özel 'küfeyi' sırtına aldı: Getir sandığı...

2024-07-26 21:08 - Siyaset

Cemal Enginyurt parti mi değiştiriyor?

2024-07-28 19:08 - Siyaset

'Sokak röportajında MHP'yi eleştireni bulun' talimatı

2024-07-29 22:09 - Gündem

Bakan Yerlikaya; Siirt'te 'GÜRZ-2' operasyonu: 4 terörist etkisiz hale getirildi

2024-07-27 08:39 - Asayiş

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda görkemli açılış

2024-07-26 23:08 - Dünya

İlgili Haberler

İngiliz gazete Türk ekonomisini mercek altına aldı! Görevden alma sözleri dikkat çekti...

10:09 - Ekonomi

Yaşar: SEDDK’nın başlattığı uygulama ile kefalet senedinde sahteciliğin sonuna gelindi

00:09 - Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı: Türkiye'nin dış borcu 2024'te yükseldi

00:08 - Ekonomi

Piyasadaki oynaklık para piyasası fonlarını vurdu: Yatırımcılar çıkış yapıyor!

00:38 - Ekonomi

Yurt dışına çıkacaklar dikkat! Resmen tebliğ edildi...

00:00 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Erkan Baş'tan Ekrem İmamoğlu'na ziyaret: 'Bu iktidarı mutlaka yıkacağız!'

21:38 - Siyaset

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Özdemir tutuklandı

21:09 - Gündem

Bahçeli'nin 'takdiri' sonrası Tuncer Bakırhan'dan mesaj

19:09 - Siyaset

Erişimi engellenen boykot sitesi farklı bir isimle açıldı!

17:45 - Gündem

Gülten Akın’ın hayatını kaybeden Evren Devrim Zelyut’a yazdığı şiir ortaya çıktı!

13:08 - Kültür & Sanat