?>

Fransa'da yeni hükümet yasa dışı göçmenlerin sınır dışı edilmesini kolaylaştıracak

Fransa'da erken genel seçimlerin ardından kurulan yeni hükümet, göç politikalarında sıkı tedbirler alacağının sinyalini vererek, ülkeye yasa dışı gelen göçmenlerin sınır dışı edilmesini kolaylaştırıcı adımlar atacağını bildirdi.

Dünya - 5 ay önce

Ulusal Meclis Kanunlar Komisyonunda konuşan İçişleri Bakanı Bruno Retailleau, görev süresince izleyeceği politikalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Retailleau, yönetimi boyunca hayata geçirmek istediği siyasi adımlardan birinin "sadece yasa dışı göçü değil yasal göçü de azaltmak" olduğunu belirtti.

Hükümetin "göç politikalarının kontrolünü yeniden eline alması gerektiğini" savunan Retailleau, bu yapılmadığı takdirde "kontrolün" insan kaçakçılarının eline geçeceğini ima etti.

Retailleau, göçün azaltılması için uluslararası, bölgesel ve ulusal düzeyde mücadele yöntemleri olduğunu belirterek, ülke olarak göç politikalarını sıkılaştıracaklarının sinyalini verdi.

Göçle mücadele kapsamında yasa dışı göçmenlerin gözetim merkezlerinde kalma süresini 210 güne kadar uzatmak istediğini dile getiren Retailleau, valilere de göçmenlerin sınır dışı edilmelerini kolaylaştırmak için talimatlar vereceğini açıkladı.

NE OLMUŞTU?

Fransa Başbakanı Michel Barnier de dün yeni yasama yılının başlangıcında Meclis Genel Kurulunda yaptığı genel politika konuşmasında, "Artık göç politikamız üzerinde tatmin edici bir kontrole sahip değiliz" diyerek ülke sınırlarını daha iyi kontrol etmek istediklerini belirtmişti.

Fransa'daki erken genel seçimlerde solcu 4 partinin oluşturduğu Yeni Halk Cephesi (NFP) Ulusal Meclis'te en fazla sandalye sayısını elde etmişti. Ancak seçimlerin hiçbir parti ya da ittifakın salt çoğunluğa ulaşamadığı parçalı bir meclis tablosu çıkarmasının ardından Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, seçimin galibi sol ittifakın başbakan adayı yerine meclisin küçük siyasi gruplarından Cumhuriyetçiler (LR) partisinden Michel Barnier'yi hükümet kurmakla görevlendirmişti.

Merkez sağcı isimlerden oluşan ve sol ittifakın karşı çıktığı yeni hükümete meclisin üçüncü büyük siyasi grubu aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) destek vereceğini belirterek, hükümeti düşürmeye yönelik bir gensoru önergesine katılmayacaklarını bildirmişti.

Haftanın Öne Çıkanları

İsrail Ordusu: Hizbullah lideri Nasrallah'ı öldürdük!

2024-09-28 12:39 - Dünya

İran'dan, İsrail'e füze saldırısı: Tel Aviv'de sirenler çalıyor!

2024-10-01 20:07 - Dünya

TBMM açılışında CHP lideri Özel, Erdoğan’ı ayakta karşıladı, Bahçeli DEM Parti ile el sıkıştı

2024-10-02 06:09 - Siyaset

Ciro Immobile'den hakem tepkisi: 'Özür diliyorum ama...'

2024-10-01 00:08 - Spor

Prof. Dr. Ufuk Akçiğit Cumhuriyet’e konuştu: 'Türkiye için bir mucize gerekiyor'

2024-09-30 05:08 - Ekonomi

İmam hatipte 16 erkek çocuğa cinsel istismar: Müdür yardımcısı tutuklandı!

2024-10-02 18:39 - Gündem

Güvenli Ödeme Sistemi ikinci eldeki tüm alım satım işlemlerinde zorunlu hale geldi

2024-09-30 04:39 - Gündem

Korku dolu anlar... Etrafa ateş açan şahıs polisi vurdu!

2024-10-01 01:08 - Asayiş

Güzellik merkezi çalışanı Zehra, gece kaldığı arkadaşının evinde ölü bulundu

2024-10-02 16:39 - Asayiş

Özgür Özel, Hüseyin Can Güner’in düğün törenine katıldı

2024-09-29 01:08 - Siyaset

İlgili Haberler

Santorini adası hakkında korkutan açıklama: 'Volkan aktif hale geldi, iki senaryo var!'

00:39 - Dünya

Elon Musk, Milei'nin 'hediyesi' ile sahnede: 'Bu testere bürokrasi için...'

10:38 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı ABD’ye Türkçe şiirle yanıt verdi

12:39 - Dünya

Macron, Trump'a seslendi: ‘Putin'e karşı zayıf olamazsın’

23:09 - Dünya

Tüp bebek skandalı: Doğurduğu bebeğin kendi çocuğu olmadığını öğrendi

00:00 - Dünya

Günün Manşetleri

Hozat’ta öğrencilerin barınma ve yaşam sorunu: 'Aç kalan öğrenciler var'

05:09 - Gündem

İstanbul Valisi Davut Gül canlı yayında açıkladı: Pazartesi günü okullar tatil olacak mı?

04:08 - Gündem

Tahkim Kurulu'ndan Galatasaray'ın itirazına ret

03:38 - Gündem

İstanbul Boğazı gemi trafiğine açıldı

02:08 - Gündem

CHP Büyükşehir Grubu'ndan zehir tesisinin büyümesine veto

01:38 - Gündem