?>

Fransa'dan, Suriye'ye yaptırımların askıya alınabileceği sinyali

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, Beşşar Esed rejiminin çöktüğü Suriye'ye yönelik enerji, ulaştırma ve finans sektörlerine uygulanan bazı Avrupa Birliği (AB) yaptırımlarının askıya alınmasına ilişkin karar verileceğini söyledi.

Dünya - 3 ay önce

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, Brüksel'de düzenlenen AB ülkelerinin dışişleri bakanları toplantısı öncesi basına açıklamalarda bulundu.

Bugünkü toplantıda Suriye'ye uygulanan bazı yaptırımların görüşüleceğini ifade eden Barrot, "Suriye'de enerji, ulaştırma ve finans sektörlerine uygulanan ve halihazırda ülkenin ekonomik istikrara kavuşmasını ve yeniden inşa sürecinin başlamasını engelleyen bazı yaptırımların askıya alınmasına bugün karar vereceğiz" diye konuştu.

Barrot, yaptırımların askıya alınmasına yönelik her türlü kararın Suriye'de yaşanan gelişmelerle doğrudan bağlantılı olduğunu belirtti.

Fransız bakan, "Yaptırımların askıya alınması; tüm Suriyelileri kapsayan bir siyasi geçiş sürecinin yanı sıra güvenliğin teminat altına alınmasına yönelik kararlı tedbirler, özellikle de DEAŞ terörünün her türlü yeniden canlanmasına karşı amansız bir mücadele ve Beşşar Esed rejiminin kimyasal silah stoklarının tespiti, kontrolü ve imhası ile eş zamanlı olmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Bu arada, AB'nin dışişleri bakanları, Birliğin Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas başkanlığında yılın ilk toplantısı için bir araya geldi.

Toplantının Ortadoğu oturumunda AB'nin iç savaşla birlikte Suriye'ye uygulamaya başladığı sektörel yaptırımların aşamalı olarak hafifletilmesi masaya yatırılacak.

Ulaşım ve enerji gibi Suriye'nin yeniden imarının önünü açacak sektörlere uygulanan kısıtlayıcı tedbirlerin koşullu olarak kaldırılması bekleniyor.

Kallas, toplantı öncesinde, bakanların yaptırımların hafifletilmesiyle ilgili yol haritası üzerinde anlaşmasını beklediğini ifade etmişti.

Haftanın Öne Çıkanları

Kartalkaya Kayak Merkezindeki otel sahibi kim? Mazhar Murtezaoğlu kimdir?

2025-01-21 15:09 - Gündem

Türkiye’nin ilk Atatürk anıtına saldırı!

2025-01-26 11:42 - Asayiş

AKP’li Şamil Tayyar’dan ‘denetim’ çıkışı: ‘Turizm belgeli işletmelerin denetimi bakanlığa aittir’

2025-01-23 01:39 - Siyaset

CHP'li vekil iddiaları doğruladı: Muharrem İnce CHP'ye dönüyor mu?

2025-01-27 00:08 - Siyaset

Tanju Özcan 'kirli bilgiler geliyor' dedi: Savcı ve bilirkişilere 'baskı' iddiası

2025-01-24 00:08 - Siyaset

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'a destek için 'Vatan Emniyet' önünde toplanıldı

2025-01-21 00:38 - Siyaset

Yanan otelin yetkilisi 3 gün önce konuşmuş: 'Oteller hazır, misafirlerini bekliyor'

2025-01-21 15:08 - Gündem

Facia ile ilgili sorumluluk kabul etmemişti: Eski çalışanı, Ersoy adına Ersoy’a izin vermiş!

2025-01-26 13:39 - Gündem

Adı Süper Lig devleriyle anılıyordu: Eyüpspor'dan Ahmed Kutucu için transfer açıklaması

2025-01-20 00:09 - Spor

Bolu'da kayak merkezinde korkunç yangın... Ölü ve yaralılar var!

2025-01-21 07:38 - Asayiş

İlgili Haberler

Hndistan menşeli 1 tonun üzerinde virüslü domates tohumu iade edildi

00:09 - Dünya

AB Komisyonu'ndan Apple ve Meta’ya rekor ceza!

01:08 - Dünya

2 Türk dağcı Rusya'da hayatını kaybetti

00:38 - Dünya

Trump'ın barış planı: Ukrayna toprakları pazarlık masasında

00:09 - Dünya

İsviçre’den Rus medya kuruluşlarına yaptırım

00:08 - Dünya

Günün Manşetleri

CHP’li Gürer: Kuraklık yetmedi, çiftçiyi don da vurdu

11:08 - Tarım

Son Dakika... DEM Parti heyeti ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un görüşmesi başladı

10:38 - Siyaset

Mansur Yavaş Ankaralıları uyardı: 'Dikkatli ve tedbirli olunuz'

10:09 - Gündem

İmamoğlu'nun avukatının avukatı da gözaltına alındı!

09:47 - Gündem

CHP’li Öztürkmen: Bakan, Gaziantep’teki torpilin belgesine gözlerini kapadı

08:39 - Siyaset