?>

GASKİ: Gaziantep’in suyu temiz ve sağlıklı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ), arıtma cihazları satışı sırasında bazı satıcıların şebeke suyu ile ilgili yapmaya çalıştığı algılara karşı vatandaşları uyardı.

Yerel - 1 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ), arıtma cihazları satışı sırasında bazı satıcıların şebeke suyu ile ilgili yapmaya çalıştığı algılara karşı vatandaşları uyardı. GASKİ Genel Müdürü yaptığı açıklamada belirtilenlerin aksine Gaziantep’in suyunun temiz ve sağlıklı olduğu bilgisini paylaştı.

Arıtma cihazları satışı sırasında, bazı satıcıların şebeke suyunda yapılan tepkime ile suyu bulanıklaştırarak suyun sağlıksız olduğuna vatandaşı ikna etmeye çalıştığını belirten GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, bu iddiaların asılsız olduğunu, satışlara yönelik kasıtlı olarak bu algının oluşturulmaya çalışıldığını ifade etti.

Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda yapılan GASKİ Genel Kurulu sonrası Genel Müdür Hüseyin Sönmezler yaptığı önemli açıklamada şebeke suyunun içme suyu kullanıma uygun olduğunu vurgulayarak, bu gibi bazı satış çalışmalarına karşı suç duyurusunda bulunabileceklerini belirtti.   

Genel Müdür Sönmezler açıklamasında halk sağlığı için şebeke suyundan sürekli numune alındığını ve suyun sağlık açısından sürekli denetlediğini aktarırken vatandaşların olumsuz iddialara itibar etmemesi gerektiğine önemle dikkat çekti.

SÖNMEZLER: GAZİANTEP’İN HER İLÇESİNDE VE KÖYÜNDE İNSANİ TÜKETİM AMAÇLI SULAR YÖNETMELİĞİNE UYGUN SUYU VERİYORUZ

Sönmezler açıklamasında vatandaşlara oluşturulmaya çalışılan algıya karşı dikkatli olunması çağrısında bulunurken ayrıca şunları söyledi:

“Arıtma sistemi satan bazı firmalar gittikleri evlerde şebeke sularının kirli olduğunu ispatlamak için halk sağlığı ve bizlerin çok sayıda numuneler alarak şebekeye verdiğimiz sağlıklı suyun, çeşmeden akan suyun, sadece kendilerinin bildiği ve kendi ıskalasını oluşturdukları sistemle rengini değiştiriyorlar. ‘Bu su kirli içilemez’ diyerek kendi cihazlarını satmaya çalışıyorlar. Şunu net olarak söylüyorum ki, Gaziantep’in her yerinde, her ilçesinde ve köyünde insani tüketim amaçlı su, sular yönetmeliğine uygundur, suyumuz sağlıklı, temizdir. Sadece biz değil halk sağlığı için de kurumlar numune alıyorlar. Suyumuz sağlıklı bir su. Kendi cihazlarını satabilmek için suyumuzun üzerinden tepkimeyle bulanıklık oluşturuyorlar. Aslında suç duyurusunda bulunmamız gereken bir durum. Arıtma cihazı satanlar kendi cihazlarını tanıtabilirler ama bizim suyumuz üzerinden algı oluşturmamaları gerekiyor. Suyumuz içilebilir sağlıklı sudur.”

Haftanın Öne Çıkanları

Dilan Polat'ın yakın arkadaşı Şulemsi'nin lüks yaşamı...

2023-11-08 09:27 - Magazin

MASAK’ın 49 sayfalık raporunda dikkat çeken detaylar...

2023-11-13 07:43 - Gündem

Bir yanda boykot, bir yanda teşvik!

2023-11-13 10:11 - Gündem

Atatürk’e hakaretler yağdıran o dönerci tutuklandı!

2023-11-11 17:37 - Asayiş

Rabia Toprak'ın lüks hayatı gündem oldu!

2023-11-14 09:56 - Magazin

Sıla Doğu'nun telefonunda sahte fatura yazışmaları çıktı!

2023-11-09 09:30 - Gündem

Ersan Şen, depremde yıkılan apartman davasında avukat oldu

2023-11-11 17:20 - Gündem

HÜDA-PAR mitinginde skandal görüntüler!

2023-11-13 09:45 - Gündem

Bir sigara grubuna daha zam geldi!

2023-11-09 11:04 - Ekonomi

Dilan Polat'ın yakın arkadaşı Nevra Bilem ifadeye çağırıldı!

2023-11-12 10:22 - Magazin

İlgili Haberler

Gaziantep Büyükşehir'den yoğun çalışma temposu

00:06 - Yerel

1 Mayıs tertip komitesinden mitinge davet

00:44 - Yerel

“Yeşil Okullar Projesi” ile öğrenciler hem ekti hem üretti

00:00 - Yerel

GSO-MEM dönüşüm çalışmalarını İzmir'e taşıdı

00:00 - Yerel

Şahinbey Belediyesi 6 işyerini 3 gün süreyle kapattı!

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Matchanın yükselişi: Faydaları neler?

17:09 - Gündem

Hasadı sona eriyor: Kent genelinde 1 milyon 200 bin ton rekolte elde edildi....

16:38 - Gündem

Avukat gözaltılarının nedeni belli oldu! İBB yöneticileriyle görüştürülmüyorlar

15:09 - Gündem

Fatih'te bakıcı dehşeti: Bebeği darp eden şüpheli gözaltında

15:08 - Gündem

İBB'den 'ikinci dalga' operasyonlarına ilişkin ilk açıklama: Görevimizin başındayız

13:39 - Gündem