?>

GAÜN Hastanesi’nde organ nakli semineri

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hastanesi ev sahipliğinde, “İç Hastalıkları ve Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Perspektifinden Organ Nakli” adlı seminer düzenlendi.

Sağlık - 3 ay önce

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hastanesi ev sahipliğinde, GAÜN Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı ve Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı iş birliğiyle “İç Hastalıkları ve Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Perspektifinden Organ Nakli” adlı seminer düzenlendi.

Hastane oditoryumunda düzenlenen seminer organ bağışının önemine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak hedeflendi.

Organ bağışının önemine dair bilgilerin verildiği seminer ile ilgili GAÜN Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Özlem Ovayolu’nun ve Prof. Dr. İlkay Güner’in yaptığı ortak açıklamada, “Bu seminer ile ilgili temel hedefimiz öğrencilerimiz ve hasta yakınlarına organ nakli konusunda farkındalık oluşturmaktır. Seminerimizde organ nakli süreciyle ilgili her şeye değindik. Organ nakli sürecini, ameliyat öncesi ve ameliyat sonrası dönemleri kapsayacak şekilde bütüncül olarak ele aldık. Kimler nakil olabilir, kimler verici olabilir, verici olma noktasında yasal düzenlemeler neler, bu boşlukları nasıl doldurabiliriz bunlara da değindik. Özellikle de, hemşireler nakil hastasına hazırlık sürecinde nasıl destek olmalı, hangi konuları ne şekilde yönetmeli tüm bunlara da değindik” ifadelerine yer verildi.

Seminerde, Sanko Üniversitesi Karaciğer Nakil Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Hatice Güzel ve GAÜN Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Mustafa Gültekin konuşmacı olarak yer aldı.

İç Hastalıkları ve Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Perspektifinden Organ Nakli konulu seminere çok sayıda hemşirelik öğrencisi ve hasta yakını katıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

OpenAI’ın Sora'sı ile hazırlanan kısa filmler beğenildi

2024-12-13 00:09 - Teknoloji

Birleşik Metal-İş'ten 'grev yasağı' kararına tepki

2024-12-14 14:09 - Gündem

Kritik maç öncesi... Carlo Ancelotti'den 'Arda Güler' kararı

2024-12-14 22:08 - Spor

MasterChef'te kim elendi? 15 Aralık MasterChef Türkiye'ye hangi yarışmacı veda etti?

2024-12-16 00:09 - Gündem

CHP’li Meriç’ten yardımcı hizmetler sınıfı için kanun teklifi

2024-12-18 15:25 - Siyaset

THY, uçakta tehditler savuran Petlas Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkadir Özcan'ı kara listeye aldı

2024-12-14 00:08 - Gündem

Bir Gece Masalı dizisinin yeni bölümünde ne oldu?

2024-12-18 00:08 - Magazin

İngiliz gazetesinden Esad iddiası: 'Banka hesabında milyonlarca dolar...'

2024-12-15 12:38 - Dünya

Bahçeli, Suriye’den gelen heyetle görüştü

2024-12-19 00:09 - Siyaset

Erdoğan: Emekli vatandaşlarımızın daha iyi yaşamaya başladı

2024-12-16 19:53 - Siyaset

İlgili Haberler

Bahar alerjisine dikkat: Polenler hastalık riskini artırıyor

00:00 - Sağlık

Türkiye'de tüberküloz oranı düşüşte

00:00 - Sağlık

GAÜN Ortopedik Onkoloji Kliniği’nden randevusuz hasta kabulü

00:00 - Sağlık

Çocuklarda Epilepsi, tedavisi ve belirtileri...

00:00 - Sağlık

3 günde 5 organ nakli

00:08 - Sağlık

Günün Manşetleri

Seçim yarın... Dikkat çeken kulis: İBB'nin vekil başkanı kim olacak?

04:08 - Gündem

CHP ne zaman miting yapacak? CHP nerede miting yapacak?

03:38 - Gündem

Judoda 7 madalya birden

03:09 - Gündem

Ömer Korkmaz: Mücadelemizi sürdüreceğiz

02:38 - Gündem

CHP duyurdu: Boykot listemiz hazır!

02:09 - Gündem