?>

GAÜN Öğretim üyeleri Romanya’da eğitim verdi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri tarafından yürütülen “Work for an Inclusive School Herritage: WISH” İsimli AB projesinin ilk proje toplantısı 12-17 Kasım 2017 tarihleri arasında Romanya’nın Temeşvar kentinde düzenlendi.

Dünya - 7 yıl önce

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri tarafından yürütülen “Work for an Inclusive School Herritage: WISH” İsimli AB projesinin ilk proje toplantısı 12-17 Kasım 2017 tarihleri arasında Romanya’nın Temeşvar kentinde düzenlendi.

GAÜN Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Melike Özyurt ve Yrd. Doç. Dr. Erhan Tunç, Eğitim Bilimleri Enstitü Müdürü Doç. Dr. Mehmet Fatih Özmantar, Temel Eğitim Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Bilge Kuşdemir Kayıran ve Yrd. Doç. Dr. Zehra Keser Özmantar tarafından yürütülen proje toplantısında, öğrencilerin 21. Yüzyıl becerilerinin geliştirilebilmesi için yapılabilecek çalışmalar hakkında öğretmen eğitimleri verildi.

Work for an Inclusive School Herritage: WISH Proje yürütücüsü ve Gaziantep Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Melike Özyurt, Avrupa Birliği’nin KA201 Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi  için İşbirliği Programı çerçevesinde finanse edilen 01 Eylül 2017 - 31 Ağustos 2019 tarihleri arasında iki yıl süreyle gerçekleştirilecek olan projede Gaziantep Üniversitesi’nin  proje ortaklarının; Romanya’dan WEST University of Timisoara ve İspanya’ dan Institut Guillem Catà , Slovakya’ dan Súkromná SOŠ Pro scholaris Zilina ve  İtalya’dan I.I.S. Grandis olduğunu söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Özyurt, “Projenin ilerleyen aşamalarında belirtilen ülkelerden birçok okul ile işbirliği yapılarak, öğrenci ve öğretmenlerle atölye çalışmaları, eğitimler ve sosyal içerme konulu projeler gerçekleştirilecek. Bu çerçevede öğretmenlere öğrencilerin 21. Yüzyıl becerilerinin geliştirilebilmesi için uygulanabilecek yöntemler, proje tabanlı öğrenme, probleme dayalı öğrenme, okullarda sosyal içermenin kurum kültürüne entegrasyonu için yapılabilecek faaliyetler ile ilgili eğitimler verilecek” ifadesinde bulundu.  

Projenin ikinci toplantısının 05-09 Mart 2018 tarihleri arasında İtalya’nın Kuno kentinde gerçekleşeceğini belirten Yrd. Doç. Dr.Melike Özyurt,  gelecek toplantıda Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erhan Tunç’un İtalya, İspanya, Slovakya ve Romanya’ dan proje toplantısına katılan öğretmenlere sosyal dışlanmanın sosyolojik ve psikolojik etkileri konusunda, Yrd. Doç. Dr. Bilge Kuşdemir Kayıran’ın ise sosyal içerme konusunda farkındalık oluşturmaya ilişkin drama eğitimi vereceğini belirtti.

Projenin Türkiye ayağında bu çalışmaların belirlenecek pilot okullarla da gerçekleştirileceğini ifade eden Özyurt, akademik çalışmaların sahada uygulanmasına imkân tanıyan bu gibi çok uluslu işbirliklerinin arttırılmasına büyük önem verdiklerini belirtti.

 

Haftanın Öne Çıkanları

Bensu Soral istedi, Yasemin Allen kaptı!

2017-11-18 17:54 - Magazin

Herşeyi babasından öğrendi, dünya üçüncüsü oldu

2017-11-21 11:55 - Spor

Sanko Üniversitesi'nde Akademik açılış töreni

2017-11-21 20:11 - Eğitim

Afiş yarışmasında dereceye girenler belli oldu

2017-11-19 14:53 - Kültür & Sanat

Öğrencilere ağız ve diş sağlığı taraması

2017-11-23 16:26 - Sağlık

Fahriye Evcen 'makyajsızım' dedi ama...

2017-11-18 17:57 - Magazin

Ressam Şahbudak'ın "Anadolu’dan İzler” sergisi açıldı

2017-11-18 07:28 - Kültür & Sanat

Omurga eğriliklerine karşı önemli çalışma

2017-11-17 17:07 - Sağlık

Akınal Sentetik'te ki yangın kontrol altına alındı

2017-11-20 07:02 - Asayiş

Merveşehir Mahallesi’ne Jimnastik Spor Okulu

2017-11-17 17:19 - Yerel

İlgili Haberler

Ekvador'da yüksek alarm: Devlet başkanına suikast iddiası

00:39 - Dünya

Rusya, Suriye'nin Esad’ın iadesine yönelik talebini reddetti

00:38 - Dünya

ABD Savunma Bakanlığı’ndan Suriye açıklaması: Asker sayımız binin altına düşürülecek

00:09 - Dünya

Beyaz Saray'da panik anları: Trump'ın konuştuğu sırada Mehmet Öz'ün torunu bayıldı

00:38 - Dünya

Pentagon açıkladı: ABD askerleri Suriye'den çekiliyor

00:38 - Dünya

Günün Manşetleri

Yozgatlı Ahmet Hakan’dan, Özgür Özel'e traktörlü tebrik

13:00 - Gündem

Özgür Çelik'ten Taksim müdahalesine tepki: Suç duyurusunda bulunacağız

02:08 - Gündem

İstanbul Valisi Davut Gül ile CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik arasında 'Taksim' tartışması

00:08 - Gündem

İstanbul Valisi Davut Gül, CHP'nin Filistin eylemine 'provokasyon' dedi

23:08 - Gündem

Son Dakika... Menajer Ayşe Barım hastaneye kaldırıldı!

21:09 - Gündem