Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Uluslararası İlişkiler Ofisi Çalışanları Ebru Çayırgan Göktekin ve Şeyho Bozkuş tarafından ‘Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketlilikleri İçin Genel Bilgilendirme Toplantısı’ yapıldı.
GAÜN Mühendislik Fakültesi Dekanlık Binası Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda, Şeyho Bozkuş, Erasmus+ programının, yüksek öğretim kurumlarını birbirleri ile işbirliği yapmaya teşvik eden bir AB programı olduğunu belirtirken, programın öğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmeleri, kısa süreli öğrenci ve akademik personel değişimi yapabilmeleri için karşılıksız mali destek sağladığını; yükseköğretimde kalite ve iş dünyası ile işbirliğini güçlendirmeyi amaçladığını söyledi.
ERASMUS+ PROGRAMININ 30. YILI
İlk olarak Avrupa’da 1987 yılında başlayan Erasmus programına, 2003-2004 akademik yılında Gaziantep Üniversitesi’nin Türkiye’de bu programa dahil olan 3 üniversiteden biri olarak dahil olduğunu aktaran Bozkuş, “2017, Erasmus+ Programının 30. Yılı: Avrupa için bir dönüm noktası. Erasmus+ İnsanların iş bulma şanslarını artırmaları, sürdürülebilir kalkınmaya ilişkin yeni bir perspektif geliştirmeleri, yeni bir dil öğrenmeleri, Avrupa vatandaşlığı fikrini daha iyi kavramaları veya gönüllülük ile ilgili yeni bir motivasyon kazanmaları gibi birçok başarı hikâyesi üretti.
Erasmus+ Programı tam 30 yıldır hayatlarımızı değiştiriyor. 1987 yılında sadece yükseköğretim alanında 3000 öğrencinin hareketliliği ile başlayan Erasmus Programı, zaman içerisinde eğitimin diğer alanlarını ve gençliği de kapsayarak sürekli gelişti. Socrates, Leonardo da Vinci, Hayatboyu Öğrenme, Gençlik adı altında 7’şer yıllık periyotlarla uygulanan program, 2014-2020 dönemi için “Erasmus+” markası altında yeniden yapılandırıldı” şeklinde konuştu.
BAŞVURULARINIZI BEKLİYORUZ
Bugün Erasmus+ Programının Yükseköğretimle birlikte okul eğitimi, yetişkin eğitimi, mesleki eğitim, gençlik ve spor alanlarındaki projelere destek vererek Avrupa’nın beşeri sermayesinin geliştirilmesine önemli katkılar sağladığını vurgulayan Ebru Çayırgan Göktekin ise şunları söyledi: “30. yılına kadar toplamda 9 milyon kişinin hayatına dokunan Erasmus+ Programı için 2017 yılı farklı bir anlam taşıyor. 2017, Erasmus+ Programının sadece yükseköğretim değil eğitim ve gençlik alanındaki her kurumu ve her bireyi içine aldığını göstermek açısından önemli bir yıldır. Bütün bu gelişmelere katkı sağlamak, Erasmus+’ın ve üniversitemizin görünürlüğünü arttırmak adına, biz de Gaziantep Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi olarak yılın farklı dönemlerinde toplantılar yapıp bu program hakkında bilgi veriyoruz. Yaptığımız toplantıların duyurularını üniversitemiz web sitesinden takip etmek mümkündür. 27 Kasım 2017 tarihinde Erasmus+ Öğrenci Staj Hareketliliği ve Personel Hareketliliği başvuruları başlayacak. Öğrenci ve personellerimiz bağlı oldukları Erasmus+ Bölüm Koordinatörlerine başvuru yaparak programa dahil olabilirler. Bütün öğrenci ve personellerimizin başvurularını bekliyoruz.”