?>

Gazetecilerin tahliye talebine ret!

Tutuklu gazeteciler Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Hülya Kılınç, Murat Ağırel, Ferhat Çelik ve Aydın Keser’in başvurularını reddetti.

Gündem - 5 yıl önce

İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği, yasalaşan infaz düzenlemesi kapsamında tahliye talebinde bulunan tutuklu gazeteciler Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Hülya Kılınç, Murat Ağırel, Ferhat Çelik ve Aydın Keser’in başvurularını reddetti.

Gazetecilerin avukatları tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan başvuruda, infaz düzenlemesiyle birlikte denetimli serbestlik süresinin de değiştiği, gazetecilerin mahkumiyet kararı alsalar dahi cezalarının infazının olmayacağı ifade edilmişti.

Bianet’in haberine göre; Başvuruyu görüşen mahkeme “İstihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek” suçlamasıyla yargılanan gazetecilerin tutukluluğunun devamına karar verdi.

“İTİRAZ GEREKÇELERİ YERİNDE DEĞİL”

Mahkemenin kararında şu ifadelere yer verildi:

“Haklarında tutuklanmalarına dair karar verilen Murat Ağırel, Hülya Kılınç, Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan hakkında ayrı ayrı tahliye talebinde bulunulmuş ise de incelenen soruşturma dosyasına göre mevcut delil durumu, atılı suçun vasıf ve mahiyeti, ifade tutanakları, atılı suç için yasada öngörülen ceza miktarı ve tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirildiğinde tutukluluk tedbirinin ölçülü olduğu, şüphelilerin tutukluluk hallerinin sonlandırılmasını gerektirir bir husus bulunmadığı ve itiraz gerekçeleri yerinde olmadığından adı geçen şüpheli müdafilerinin tahliye taleplerinin ayrı ayrı reddine karar verilmiştir”

 !#**h21624**#! 

GAZİKENT27 YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLUN TAKİP EDİN

https://www.youtube.com/channel/UCUS10fdomKzRNgFg3wqtEMg?view_as=subscriber

Haftanın Öne Çıkanları

Atatürk imzasını bıçakla kazıyan polis!

2020-04-10 21:18 - Gündem

Konukoğlu ailesinin acı günü...

2020-04-10 20:54 - Yerel

Belediye Başkanı işsiz vatandaşa bıçak çekti!

2020-04-14 20:23 - Gündem

AKP'li Tayyar'dan vatandaşa sopalı mesaj!

2020-04-11 23:00 - Gündem

Bozgeyik ailesinin acı günü...

2020-04-11 09:29 - Yerel

Vali Gül’den Şehitler Haftası mesajı

2020-04-14 11:56 - Yerel

İmamoğlu hakkında çirkin paylaşım!..

2020-04-10 17:23 - Gündem

Luppo alan adamdan dram çıktı!

2020-04-14 18:50 - Gündem

İmamoğlu'na bir hakaret daha...

2020-04-12 15:14 - Gündem

Haydar Baş'ın ölmeden önceki son görüntüleri

2020-04-14 19:51 - Gündem

İlgili Haberler

İYİ Partili Kavuncu'dan Öcalan'ın mektubuna ilişkin açıklama: 'Muhatap almıyoruz'

16:09 - Gündem

Ece Gürel 4 gün ormanda nasıl hayatta kaldı? Uzmanlar açıkladı!

00:07 - Gündem

Van'da okullarda öğrenci ve velilerden ramazan kolisi istediler

00:08 - Gündem

LGBTİ+ derneklerinden cinsiyet değişikliğinde düzenlemeler içeren kanun taslağına tepki

00:00 - Gündem

Milli Savunma Bakanı ve komutanlar Özgür Özel'e tazminat davası açtı!

12:05 - Gündem

Günün Manşetleri

İYİ Partili Kavuncu'dan Öcalan'ın mektubuna ilişkin açıklama: 'Muhatap almıyoruz'

16:09 - Gündem

CHP’li Meriç’ten ‘Siber Güvenlik Kanun Teklifi’ne sert tepki: “Bu teklif, anayasal hakları tehdit ediyor”

15:12 - Siyaset

Öztürkmen, Gaziantepli çiftçi, esnaf ve sanatkarların taleplerini Meclis gündemine taşıdı

10:38 - Siyaset

İstismar mağduru ailelerin gelmesi reddedildi: CHP'li milletvekilleri komisyonu terk etti

03:09 - Gündem

3 gündür kayıptı: Ece Gürel sağ olarak bulundu!

02:09 - Gündem