?>

Gaziantep AB Şehirler Misyonu programına katılıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, iklim değişikliğiyle mücadelede Avrupa'daki şehirlerle iş birliği yapacak önemli bir adım attı.

Yerel - 1 ay önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, iklim değişikliğiyle mücadelede Avrupa'daki şehirlerle iş birliği yapacak önemli bir adım attı. Avrupa Birliği'nin Eşleştirme Öğrenme Programına dâhil olan Gaziantep, Slovakya'nın Košice ve Bratislava şehirleri ile eşleşti. Programla birlikte Gaziantep’te iklim değişikliğiyle mücadelede yenilikçi stratejiler geliştirilmesi ve kentsel deneyimleri paylaşması hedefleniyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, AB Şehirleri Misyonunun bir parçası olarak NetZeroCities tarafından kolaylaştırılan Eşleştirme Öğrenme Programına katıldı. Türkiye’den 3, Avrupa’dan toplam 24 şehrin katılma hakkı kazandığı öğrenme ve iş birliği programında, Gaziantep Košice ve Bratislava ile eşleştirildi. Program, 17 aylık bir süreç boyunca devam edecek.

Slovakya'nın başkenti Bratislava ve Košice ile birlikte iklim nötrlüğüne ulaşmak için Bina Emisyonları ve Enerji Kullanımını Azaltma adlı etkinlikte yenilikçi stratejiler üzerinde birlikte çalışılacak, projede en iyi uygulamaları beraber uygulanacak.  Gaziantep, program kapsamında iki şehir ile ortak projeler geliştirerek, iklim nötrlüğüne ulaşma konusunda bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunacak. Şehirlerin karşılaştığı çevresel zorluklarla başa çıkma konusunda iş birliği yapmalarını ve etkili çözümler üretmelerini sağlayan programla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yeşil şehir idealine bir imza daha ekleyerek, önemli bir adım daha atıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin bu girişiminin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmada önemli bir kilometre taşı olması ve uluslararası alanda şehrin rolünü güçlendirmesi beklenirken, iş birliği ile birlikte Gaziantep iklim değişikliğiyle mücadelede global düzeyde önemli bir rol üstlenecek. Yerelde ise elde edilen deneyimlerle sürdürülebilirlik stratejilerini daha da ileriye taşırken, Türkiye’de örnek ve pilot il olarak önemli bir misyona daha sahip olabilecek.

Haftanın Öne Çıkanları

Kartalkaya Kayak Merkezindeki otel sahibi kim? Mazhar Murtezaoğlu kimdir?

2025-01-21 15:09 - Gündem

AKP’li Şamil Tayyar’dan ‘denetim’ çıkışı: ‘Turizm belgeli işletmelerin denetimi bakanlığa aittir’

2025-01-23 01:39 - Siyaset

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'a destek için 'Vatan Emniyet' önünde toplanıldı

2025-01-21 00:38 - Siyaset

Tanju Özcan 'kirli bilgiler geliyor' dedi: Savcı ve bilirkişilere 'baskı' iddiası

2025-01-24 00:08 - Siyaset

Yanan otelin yetkilisi 3 gün önce konuşmuş: 'Oteller hazır, misafirlerini bekliyor'

2025-01-21 15:08 - Gündem

Adı Süper Lig devleriyle anılıyordu: Eyüpspor'dan Ahmed Kutucu için transfer açıklaması

2025-01-20 00:09 - Spor

Fenerbahçe'den Zalgiris karşısında muhteşem geri dönüş!

2025-01-18 00:00 - Spor

Son Dakika... AFAD duyurdu: Çanakkale açıklarında 5.2 büyüklüğünde deprem!

2025-01-22 00:08 - Gündem

Yılın ilk MGK bildirisi: Milli Güvenlik Siyaseti Belgesi yenilendi

2025-01-22 21:09 - Gündem

Bakan Ersoy’un firması yanan oteli pazarlamış!

2025-01-22 16:08 - Gündem

İlgili Haberler

GTO’da Gastronomi sektörü için önemli çalıştay

00:28 - Yerel

Büyükşehir'den, dezenformasyonla mücadeleye destek

00:26 - Yerel

Şehitkamil kütüphanelerine rekor ziyaretçi

00:24 - Yerel

Sanko Okulları öğrencisine birincilik ve Grand Prix ödülü

00:22 - Yerel

Şahinbey Belediyesi'nden sıkı denetim

00:17 - Yerel

Günün Manşetleri

Balıkesir’de “Evde Berber Hizmeti” başladı

13:09 - Gündem

İlk sahur ne zaman? İlk sahur saat kaçta?

12:39 - Gündem

Jandarmadan Sakarya'da 'uyuşturucu' baskını: 2 tutuklama

12:09 - Gündem

Isparta'da 'baca' yangını paniği: 2 katlı ev kül oldu

11:39 - Gündem

CHP'li Gezmiş sağlıktaki krize dikkat çekti: 'Önlem alınmazsa eczaneler kapanabilir'

11:09 - Sağlık