?>

Gaziantep’in kurtuluş gününe özel sergi

“Kurtuluştan Cumhuriyet’e Bir Kahramanlık Hikayesi; Payidar” ve “Zer” sergileri sanatseverlerle buluştu.

Kültür & Sanat - 2 ay önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında, geçmişin kahramanlık hikayelerini ve estetik mirasını geleceğe taşımayı amaçlayan “Kurtuluştan Cumhuriyet’e Bir Kahramanlık Hikayesi; Payidar” ve “Zer” sergileri sanatseverlerle buluştu.

Açılış programına Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdal Kılıç ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Osman Aytaç katıldı. Sergiler, Kahraman Emmioğlu Kültür ve Sanat Merkezi’nde 8 Şubat tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.

ŞAHİN: 25 ARALIK BİZİM AÇIMIZDAN, ANTEP’İN GAZİ OLMA MÜCADELESİ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sergilerin açılışında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Şanımız, şerefimiz 25 Aralık, onur günündeyiz. 25 Aralık bizim açımızdan Antep’in gazi olma mücadelesi açısından çok önemli. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Gaziantep’le beraber egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyerek meclisi açtıktan sonra çok önemli bir şey yapıyor. Anadolu Medeniyetler Müzesini açıyor. Tarihimizi geleceğe taşımak, gençlere hediye etmek bizim açımızdan çok önemli. Müjdemiz olsun, Bey Mahallesi’nde bir binayı şimdi Olgunlaşma Enstitüsüne vereceğiz. Orada çok güzel eserlerimiz olacak, tarihi dokuyla çok yakışacak.”

SERGİLER HAKKINDA

Olgunlaşma Enstitülerinin özenle hazırladığı milli mücadelenin kahraman kadınları ve Atatürk kıyafetleri temalı eserler, milli mücadelede yer alan kahraman kadınların kıyafetleri ve Türk kırmızısı ile ay yıldız temalı çalışmalar, Cumhuriyetin kahramanlık hikayesine doğru bir yolculuğa çıkarıyor.

Payidar Sergisi, kadınların milli mücadeledeki eşsiz rolünü anlamaya davet niteliği taşırken, sanat dünyasında derin izler bırakmış olan Büşra Yurtsever’in eserlerini bir kez daha hatırlamak amacıyla düzenlendi.

Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil'den emeklileler yılbaşı ikramiyesi müjdesi

2024-12-22 08:59 - Yerel

Atalanta'dan Serie A'da üst üste 11. galibiyet!

2024-12-23 00:38 - Spor

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan yanıtladı: AKP’ye katılacaklar mı?

2024-12-24 00:08 - Siyaset

Hüseyin Baş: Suriye’de Türkiye kaybetti, Erdoğan'ın şahsi beklentileri ve çıkarları kazandı

2024-12-19 17:51 - Siyaset

CHP’li Meriç’ten yardımcı hizmetler sınıfı için kanun teklifi

2024-12-18 15:25 - Siyaset

Jose Mourinho'dan flaş açıklama: 'Kariyerimde ilk kez burada görüyorum'

2024-12-21 00:08 - Spor

3 çocuk annesinin şüpheli ölümü: Eşi tutuklandı

2024-12-25 00:09 - Asayiş

MasterChef'te ceketin sahibi kim oldu?

2024-12-23 00:39 - Magazin

Trafikte tartıştılar: Polis, 86 yaşındaki ünlü mimarı silahla yaraladı!

2024-12-20 11:09 - Asayiş

Bahçeli, Suriye’den gelen heyetle görüştü

2024-12-19 00:09 - Siyaset

İlgili Haberler

10. Ölüm yılında Yaşar Kemal Sempozyumu

13:38 - Kültür & Sanat

Egemen Berköz'e TTB Behçet Aysan Ödülü sunuldu

13:09 - Kültür & Sanat

Müzisyen Jülide Yalçın, Dünya Kadınlar Günü’ne özel AKM’de bir konser verecek: ‘Önceliğim ülkem’

05:08 - Kültür & Sanat

Dünyanın en küçük el yapımı eseri; kan hücresi boyutlarında

01:09 - Kültür & Sanat

Behçet Aysan Şiir Ödülü Egemen Berköz’e verilecek

00:38 - Kültür & Sanat

Günün Manşetleri

Didier Drogba'dan Jose Mourinho'ya destek: 'Babam nasıl ırkçı olabilir?'

17:09 - Gündem

Özlem Şımarık cinayetinde 'tahliye' kararı

16:39 - Gündem

Ukrayna-ABD çatlağı derinleşiyor: 'Nükleer silah' talebi reddedildi

15:39 - Dünya

Bakanlık verileri acı bilançoyu ortaya koydu: Sahte içki 152 can aldı!

15:38 - Asayiş

CHP'li Ali Öztunç duyurdu... Depremzedelerden bitmeyen evlerin aidatını alıyorlar!

14:39 - Gündem