İyi Parti’de yaklaşan kongre sürecinde camiada hareketli günler yaşanıyor.
İyi Parti Gaziantep teşkilatında kongre öncesi birçok kişinin ismi konuşulurken, uzun zamandan beri siyasetten uzak olan Gaziantep İyi Parti kurucularından eski il yöneticisi Abdullah Yeniekinci’ye tabandan il başkanlığı için yoğun baskı geldiği sızan haberler arasında yer alıyor. Daha önce üç il başkanının görev yaptığı partinin halkta beklenen karşılığı bulamaması tabanda rahatsızlık yaratıyor. Teşkilat tabanında Yeniekinci ile birlikte Gaziantep’te ilk günkü rüzgarın tekrar yakalanacağı havası hakim.
Yeniekinci’nin gerek teşkilatın yapısını bilmesi, gerek bütün seçmelere hitap edecek bir profilde olması, gerekse halkta karşılığı olan genç, vizyonu olan siyasi bilimler uzmanı olması önemli unsurlar olarak ifade ediliyor.
Adaylık noktasında düşüncesini almak için görüştüğümüz Yeniekinci, adaylık süreci ile ilgili görüşlerini dile getirdi. Yeniekinci, tabandan yoğun baskı olduğunu doğrularken, şu aşamada bunları konuşmanın çok erken olduğunu ifade etti. Yeniekinci, "Elbette ilerleyen günlerde kanaat önderi arkadaşlarla istişareler noktasında önce memleketi sonra da partisi için en hayırlı kararı birlikte alacaklardır. Hiç bir zaman makam mevki ve koltuk beklentim olmadı. Tek kaygım vatan ve memleket olduğu için yapılması gereken, atılması gereken hangi adımlar varsa tereddüt etmeden atacağız." dedi.
Yeniekinci sözlerini şöyle sürdürdü;
"Gerek ülkenin, gerekse memleketin içerisinde bulunduğu iktisadi, sosyal ve kültürel sorunlar yumağına kayıtsız kalamayacaklarını, Türkiye’nin maalesef liyakat noktasında temsiliyet noktasında çok büyük sıkıntıların mevcut olduğunu, maalesef görmekteyiz ki Gaziantep düzeyinde bütün partilerin olduğu gibi mensubu olduğum iyi partinin de temsiliyet noktasında ehil olmadıkları görülmektedir. Halka inemeyen, halka dokunamayan ve memleketin bütün renklerini kucaklayamayan bir yönetimin başarıyı yakalaması iktidara talip olması mümkün değildir. Hep söylüyoruz bu parti merkez partisi olarak kuruldu, bugün il yönetimine bakıyoruz üç dönemden beri körler sağırlar birbirini ağırlar havası hakim. Yani biz diyoruz ki bu partide ülkücüsü de olsun ama alevisi de, sunnisi de olsun, kürdüde, solcusu da olsun, sağcısı da, Atatürkçüsü de olsun, milliyetçisi de yani yönetimde halk kendisini liyakat esasına göre görsün istiyoruz. Şimdi sormak lazım şuan ki mevcut yönetim hangi taban ne kadar hitap ediyor. Yani az olsun küçük olsun bizim olsun anlayışıyla başarıyı yakalamak mümkün değildir. Gaziantep’te siyasi olarak yapacağın faaliyetler, önce güneydoğu da, sonra Doğu Anadolu da, daha sonra da tüm yurtta rol modeli oluşturmalı, yani faaliyetlerinin sesini Ankara da duymalı, İstanbul’da. Tabi buda liyakatli, özverili cesur, herhangi bir ikbal beklentisi olmayan vatansever cesur kadrolarla başarılır.
Bugün CHP sol söylemiyle kısır döngü bir siyaset çizgisinde,
Bugün MHP milliyetçi söylemiyle kısır döngü bir siyaset çizgisinde,
Bugün HDP Kürt söylemiyle kısır döngü bir siyaset çizgisinde.
Bakın bu partilerin oy oranına her seçimde üç aşağı beş yukarı hep aynı.
Peki, neden çünkü potalarında bütün renkleri eritemedikleri için. Biz istiyoruz ki iyi parti bütün renkleri kucaklasın potasında eritsin ve sahada temsiliyet noktasında güçlü olsun. Ama bu söylemde değil eylemde olsun. Yani içi boş laflarla kucaklıyoruz demekle değil somut adımlar atılarak yapılsın."