?>

Gaziantep Model Fabrika'da istişare toplantısı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Abdullah Başar, Verimlilik Uygulamaları Daire Başkanı Yücel Özkara ile beraberindeki heyet, Gaziantep Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezini (Model Fabrika) ziyaret etti.

Yerel - 10 ay önce

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Abdullah Başar, Verimlilik Uygulamaları Daire Başkanı Yücel Özkara ile beraberindeki heyet, Gaziantep Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezini (Model Fabrika) ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında gerçekleştirilen Gaziantep Model Fabrika İstişare Toplantısı’na Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Abdullah Başar, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, KOSGEB Gaziantep İl Müdürü Muhammed Paksoy, GSO Yönetim Kurulu Üyesi/ GASBEM A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bora Tezel, GASBEM Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Kara, Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü Verimlilik Uygulamaları Daire Başkanı Yücel Özkara, UNDP Portföy Yöneticisi Pelin Rodoplu, UNDP Proje Asistanı Mehmet Kunter Uz, GSO Genel Sekreteri Yusuf İzzettin İymen, Genel Sekreter Yardımcısı/Endüstriyel Gelişim Üssü Koordinatörü İbrahim Çalı, Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü Mühendisi Veli Özel, İpekyolu Kalkınma Ajansı yetkilileri, Model Fabrika Direktörü Begüm Erden ile Model Fabrika uzman ekibi katıldı.

Toplantıda Model Fabrika’da firmalara ve KOBİ'lere yönelik verilen eğitimler, uygulanan programlar, yalın üretim süreçleri, yeşil dönüşüm ve dijitalleşme noktasında yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verilerek istişarelerde bulunuldu.

Bakanlık heyeti, daha sonra Model Fabrika'nın teknik altyapısını ve makine parkurunu da inceleyerek Model Fabrika ekibinden bilgi aldı.

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI STRATEJİK ARAŞTIRMALAR VE VERİMLİLİK GENEL MÜDÜRÜ ABDULLAH BAŞAR

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Abdullah Başar, toplantıda yaptığı konuşmasında, sanayinin bugünü ve geleceği için verimliliğin, eğitim ve üretimin öncelikli olduğunu söyledi.

Sanayide olduğu gibi diğer sektörlerde de verimliliğin artırılarak olabildiğince en üst seviyeye çıkartılması gerektiğini ifade eden Başar, “Model Fabrika işi, sanayiye direkt dokunan önemli bir yere sahiptir. Verimliliği artırmak, yalın üretime geçmek gibi alanlar memleket meselesi haline gelmiştir. Biz Bakanlık olarak bu işe böyle bakıyoruz. Firmalarımızla ikili ilişkilerimizi artırmalı, çalışmalarımızı daha ileriye taşımak için neler yapabiliriz, ihtiyaçlarımız nelerdir diye bakmalıyız. Ayrıca Model Fabrika eğitimleri için firmalara verilen KOSGEB destekleri de devam ediyor. Firmalarımız, çalışmalarını ve yaptıkları üretimi ilerletmek adına bu desteklerden faydalanabilirler. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak bizim odağımız sanayidir. Model Fabrikalar ile yalın dönüşüm sürecine rehberlik etmeyi amaçlıyoruz. Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Adnan Ünverdi, Yönetim Kurulu, GSO ve Gaziantep Model Fabrika ailesine nazik misafirperverlikleri için teşekkür ediyoruz” dedi.

GSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi de firmaların verimlilik kayıplarının azaltılması, katma değerin artırılması, yeşil dönüşüm, dijitalleşme ve ileri teknoloji üretime geçiş noktasında Model Fabrika’da kent ve bölge sanayisine yönelik yürütülen iyileştirme çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

“Hedefimiz her anlamda şehrimiz ve bölgemizin yeşil ve teknolojik dönüşümüne öncülük etmek ve üretimlerimizde katma değeri artırmak” diyen Ünverdi, şunları kaydetti:

“Bu noktada Model Fabrikamızın şehrimiz sanayisine yeni bir soluk getirmiştir. Şehrimiz sanayisi ve ekonomisi güçlendikçe, ihracatta yeni başarı hikayeleri yazıldıkça aynı oranda ülkemiz ekonomisine de katkı sağlanmış olur. Bu hedeflerimize ulaşabilmek adına Gaziantep Sanayi Odası olarak Model Fabrika örneğinde olduğu gibi elimizden gelenin de fazlasını yapmaya devam edeceğiz. Şöyle bir gerçeklik var ki Gazi şehrimiz, üretim, ihracat ve istihdamıyla ülke ekonomisinin bel kemiği konumundadır. Bu manada değişim ve dönüşümü sağlamak adına birlikte çalıştığımız firma sayımızı artırma gayretindeyiz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Sayın Abdullah Başar, Verimlilik Uygulamaları Daire Başkanı Sayın Yücel Özkara ile beraberlerindeki heyete nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum.”

Gaziantep Model Fabrika Direktörü Begüm Erden’in sunum eşliğinde Gaziantep Model Fabrika'nın yaptığı çalışmaları ve projeleri anlatmasının ardından heyet, Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi’ni de (GSO-MEM) ziyaret ederek yürütülen faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Ziyaret programı ve istişare toplantısı, plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil'den 100 genç ile Samsun çıkarması...

2024-05-19 15:47 - Yerel

Demirtaş: Bana ceza verildi diye ‘Benden sonrası tufan’ demem

2024-05-18 10:45 - Siyaset

İran Cumhurbaşkanı Reisi kazada hayatını kaybetti!

2024-05-19 16:25 - Dünya

Nagehan Alçı: Biz o uçakta şarap içerdik!

2024-05-22 11:01 - Gündem

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş: Beni de öldürecekler!

2024-05-18 11:58 - Gündem

Michaela Astro'dan Mauro İcardi'ye uyarı

2024-05-24 10:56 - Magazin

Ayhan Bora Kaplan'ın 41 milyonluk lüks evi satışa çıktı!

2024-05-23 18:29 - Gündem

Eylem Tok ve ehliyetsiz oğlu hakkında kırmızı bülten kararı!

2024-05-23 11:45 - Asayiş

Emekli Orgeneral Çetin Doğan tahliye oldu!

2024-05-17 20:18 - Gündem

Piyade Sözleşmeli Onbaşı Recep Kabala şehit oldu!

2024-05-18 10:27 - Asayiş

İlgili Haberler

Fatma Şahin'den, “Uluslararası Sıfır Atık Günü” mesajı

00:00 - Yerel

Yılmaz, şehit aileleri ile bayramlaştı

00:00 - Yerel

Tahmazoğlu, Ramazan Bayramı’nı kutladı

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan Ramazan Bayramı mesajı

00:00 - Yerel

Fedaioğlu’ndan Ramazan Bayramı mesajı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Samsun’da KESK, DİSK, TTB ve TMMOB ses yükseltti: ‘Geleceğimizden vazgeçmiyoruz’

09:39 - Gündem

Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu'nun köyünde imza kampanyasını başlattı

09:09 - Siyaset

Ümit Özdağ Silivri'den paylaştı: 'Yargılanmak istiyorum'

04:38 - Siyaset

Özgür Özel Trabzon'a geldi: Bayramı Ekrem İmamoğlu'nun baba ocağında geçirecek

04:08 - Gündem

Milyonlar Maltepe'ye akın etti: Ekrem İmamoğlu'ndan teşekkür mesajı!

03:38 - Gündem