?>

Gaziantep’te Diyabet Ayak Kış Okulu sempozyumu

Gaziantep Şehir Hastanesi ve Yara Bakımı ve Doku Onarımı Derneği işbirliği ile Gaziantep’te  Diyabetik Ayak Kış Okulu Eğitim Toplantısı düzenlendi.

Sağlık - 1 ay önce

Gaziantep Şehir Hastanesi ve Yara Bakımı ve Doku Onarımı Derneği işbirliği ile Gaziantep’te  Diyabetik Ayak Kış Okulu Eğitim Toplantısı düzenlendi.

Gaziantep Şehir Hastanesi Yanık ve Yara Bakımı Sorumlu Hekimi Op. Dr. Ahmet Erkılıç tarafından organize edilen eğitim toplantısının açılış konuşmasını Gaziantep Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Mehmet Doğan yaptı.

Her sekiz saniyede diyabet ve komplikasyonundan bir kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden Yara Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. Hakan Uncu ‘Gaziantepte iki gün süren eğitimimizde Diyabetik ayağın ne olduğunu , nasıl tanındığını ,  tedavisini ve bu sürecin nasıl yönetilebileceğini , nasıl önlenebileceğini ,  diyabetik hastalarda yara açılmadan önüne geçilebileceğini vurgulamak istedik’ dedi.

Bacağı ampute edilen hastaların yarısının üç yıl içerisinde vefat ettiklerini ifade eden  Kartal Yara ve Yanık Merkezi Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Gaye Filinte ‘Özellikle depremden etkilenen bir olan Gaziantep’te bulunmayı çok arzu ettik. Diyabetik ayak yaralarında cerrahi tedavideki yenilikler , multidisipliner tedavi yöntemleri konuların ada değindik. ‘ dedi.

Gaziantep Şehir Hastanesi Yanık – Yara Bakımı Ünitesi için bilimsel faaliyetlere başladıklarını ifade eden  Op. Dr. Ahmet Erkılıç’ Diyabetik Yara Kış Okulu Ankara ve İstanbul'dan sonra ilk defa Gaziantep’te düzenlendi. Değerli hocalarımıza çok teşekkür ederiz.  Hastanemiz için yeni bir açılımdır. Yara merkezimizi çok daha yüksek seviyelere çıkarmayı hedefliyoruz’ dedi.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen hocalar tarafından verilen eğitimler; doktorlar , asistanlar , hemşireler , fizyoterapistler ve sağlık çalışanları  tarafından ilgi ile karşılandı . Eğitime  çevre illerden de yoğun katılım gerçekleşti. Katılımcılar , bilimsel ve uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitim toplantısının çok verimli geçtiğini ifade ettiler.

Yara bakımı ve onarımı derneği  ve beraberindeki heyet ,  Gaziantep Şehir Hastanesi yara bakım kliniği sorumlu hekimi Dr. İsmet Güneş eşliğinde  merkezi gezerek , kliniğin uluslararası düzeyde hizmet verdiğini ifade ettiler.

Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil'den Karşıyaka'ya semt sahası

2025-02-17 00:00 - Yerel

Ekrem İmamoğlu katledilen Mattia Ahmet Minguzzi'nin ailesini ziyaret etti: 'Yüreğimiz sızladı

2025-02-14 17:08 - Siyaset

113. Dönem ÖGG sınav soruları ve cevapları yayınlandı mı? ÖGG soruları ve cevap anahtarı

2025-02-11 00:38 - Gündem

Birleşik Metal İş Sendikası Şube Başkanı Deniz Ilgan hayatını kaybetti

2025-02-17 21:08 - Gündem

Şahinbey'den çiftçilere 7 milyon fide desteği

2025-02-11 00:00 - Yerel

Son Dakika... Bingöl'de 4.8 büyüklüğünde deprem

2025-02-16 00:09 - Gündem

Kanser tedavisi görüyordu... 'Kahtalı Mıçe' hayatını kaybetti!

2025-02-15 09:08 - Gündem

Osman Gökçek: 'Ben babamın günahını çekmek zorunda değilim'

2025-02-13 03:09 - Siyaset

Son dakika deprem... AFAD duyurdu! Ege Denizi'nde korkutan deprem: İzmir'den de hissedildi

2025-02-12 12:09 - Gündem

Survivor'da kim elendi? 16 Şubat'ta adaya kim veda etti, eleme adayı kim oldu?

2025-02-17 04:09 - Gündem

İlgili Haberler

Dr. Bozkurt’tan dirençli baş ağrılarına yeni çözümler

00:00 - Sağlık

Uzmanlardan kritik uyarı: 'Aşı reddi çocukların hayatını tehdit ediyor'

00:00 - Sağlık

İlaç yazdırmaya gitti, kanser olduğunu öğrendi

00:00 - Sağlık

Sağlıklı cilt için beslenme önerileri

00:00 - Sağlık

Enfeksiyona karşı uzmanı uyardı: Aynı ayakkabıyı iki gün üst üste giymeyin

00:00 - Sağlık

Günün Manşetleri

İsrail'den Lübnan'a saldırı tehdidi

14:09 - Gündem

Kulisleri hareketlendiren iddia: AKP'nin 'iki kayyum' planı son anda nasıl bozuldu?

13:08 - Siyaset

Alman siyasetçiden İmamoğlu tepkisi: AB'ye dahil olmak isteyen bir ülke bunu yapmaz

12:38 - Dünya

CHP, TMSF'nin kayyum yetkisinin iptali için AYM'ye başvurdu

12:09 - Gündem

Son dakika... Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut hayatını kaybetti

11:38 - Gündem