?>

Gaziantep’te mesleki ortaokula yoğun ilgi: 600 başvuru, 60 kontenjan

Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği (GAİB) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde açılacak olan mesleki ortaokul 5. sınıfları için öğrenci seçmek amacıyla sınav düzenlendi.

Eğitim - 1 gün önce

Millî Eğitim Bakanlığı himayesinde Gaziantep İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından, Şahinbey ilçesi Mavikent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Şehitkâmil ilçesi Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği (GAİB) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde açılacak olan mesleki ortaokul 5. sınıfları için öğrenci seçmek amacıyla sınav düzenlendi. Yoğun ilgi gören sınava 600 öğrenci başvurdu. 600 başvuru arasından sadece 60 öğrencinin kabul edilecek olması, öğrenciler arasındaki yoğun rekabeti artırıyor. Sınırlı kontenjan nedeniyle, en yetenekli öğrencilerin seçilmesi için iki aşamalı sınav sistemi uygulanıyor.

İki Aşamalı Sınav Sistemi

Sınavın ilk aşaması olan yazılı sınav, 08 Şubat 2025 tarihinde saat 10.00’da gerçekleştirildi. Bu sınav sonucunda, Mavikent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ortaokulunda ilk 60’a giren ve GAİB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ortaokulunda ilk 60’a giren toplam 120 öğrenci ikinci aşamaya geçmeye hak kazanacak.

İkinci aşama olan uygulama sınavı, 15 Şubat 2025 Cumartesi günü saat 10.00’da yapılacak. Bu aşamada öğrencilerin pratik becerileri ve yetenekleri değerlendirilecek. Bu sınavlar, öğrencilerin el becerilerini geliştirmeleri ve yaratıcı düşünme yetilerini ortaya koymaları açısından büyük önem taşıyor.

Meslek Eğitimi Erken Yaşta Başlıyor

Mesleki eğitimin temelleri erken yaşlarda atılıyor. Gaziantep İl Millî Eğitim Müdürlüğü, mesleki becerilerin küçük yaşlardan itibaren kazandırılması amacıyla bu programı hayata geçiriyor. Meslek öğrenmenin ilkokuldan ortaokula geçiş döneminde başlaması, öğrencilerin yeteneklerini erken yaşta keşfetmeleri ve bu alanda uzmanlaşmaları için büyük bir fırsat sunuyor.

Mavikent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek yazılı sınav öncesi öğrencilerin heyecanına ortak olan Gaziantep İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Erdal Kılınç, mesleki eğitime olan yoğun ilgiden memnuniyet duyduklarını belirterek sınavların adil ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirileceğini ifade etti. Ayrıca, erken yaşta meslek eğitiminin önemine dikkat çekerek, bu sayede öğrencilerin gelecekte yetkin ve nitelikli iş gücü olarak yetişeceğini vurguladı.

Haftanın Öne Çıkanları

113. Dönem ÖGG sınav soruları ve cevapları yayınlandı mı? ÖGG soruları ve cevap anahtarı

2025-02-11 00:38 - Gündem

Şahinbey'den çiftçilere 7 milyon fide desteği

2025-02-11 00:00 - Yerel

Ünlü astrolog Hilal Saraç tutuklandı!

2025-02-09 05:08 - Asayiş

AKP'li Şamil Tayyar: Yeri garanti olan tek bakan var!

2025-02-08 01:38 - Siyaset

MHP'li Semih Yalçın'dan, Ekrem İmamoğlu'na hakaret

2025-02-08 19:09 - Siyaset

Osman Gökçek: 'Ben babamın günahını çekmek zorunda değilim'

2025-02-13 03:09 - Siyaset

Ege Denizi'nde 5.2 büyüklüğünde deprem

2025-02-11 00:09 - Gündem

Son dakika deprem... AFAD duyurdu! Ege Denizi'nde korkutan deprem: İzmir'den de hissedildi

2025-02-12 12:09 - Gündem

Gaziantep’te bıçaklı kavgada 17 yaşındaki genç hayatını kaybetti

2025-02-10 00:08 - Asayiş

Ekrem İmamoğlu katledilen Mattia Ahmet Minguzzi'nin ailesini ziyaret etti: 'Yüreğimiz sızladı

2025-02-14 17:08 - Siyaset

İlgili Haberler

2025 AÖL 2. dönem sınavları ne zaman? 2025 AÖL 2. dönem sınavlar online mı?

00:38 - Eğitim

‘AÖF’de bölümler kapatılıyor’

00:00 - Eğitim

Bazı ilçelerde kar nedeniyle eğitime ara verildi

13:08 - Eğitim

2025 YÖKDİL/1 sınavı ne zaman? YÖKDİL/1 hangi gün, saat kaçta? YÖKDİL/1 sınavı kaç dakika?

00:08 - Eğitim

HKÜ’de “Hastane Yapılarında Mimari Yaklaşımlar” semineri 

00:00 - Eğitim

Günün Manşetleri

AKP trolü Furkan Bölükbaşı hakkında suç duyurusu

23:39 - Gündem

Teğmenlerden ihraç kararının iptali için ilk dava

22:08 - Gündem

Polis memuru dehşet saçtı: Eski kayınpederini silahla öldürdü, bacağını yaraladı

21:38 - Asayiş

CHP’li Meriç’ten veteriner hekimlerin özlük hakki mağduriyeti için kanun teklifi

15:30 - Siyaset

TÜSİAD’dan yeni açıklama hazırlığı: 'Suçlamaları kabul etmiyoruz'

14:39 - Ekonomi