?>

Gaziantepli Halıcılar 400 Milyon Dolarlık pazara talip...

Ticaret Bakanlığının desteğiyle Malezya- Avustralya Sektörel Ticaret Heyeti düzenleyen Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği üyelerinden oluşan heyet Avustralya’da 2024 yılı yeni koleksiyonlarını görücüye çıkardı.

Ekonomi - 1 yıl önce

Ticaret Bakanlığının desteğiyle Malezya- Avustralya Sektörel Ticaret Heyeti düzenleyen Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği üyelerinden oluşan heyet Avustralya’da 2024 yılı yeni koleksiyonlarını görücüye çıkardı. Avustralya’nın önde gelen halı ithalatçı firmalarıyla bir araya gelerek ikili görüşmeler gerçekleştiren Gaziantepli halıcılar, bu ülkenin yaklaşık 400 milyon dolarlık halı pazarına talip. 

Ticaret Bakanlığı’nın Uzak Ülkeler Stratejisi kapsamında Halı sektörüne yönelik Malezya ve Avustralya Sektörel Ticaret Heyeti düzenleyen GAHİB, dünya genelinden yıllık yaklaşık dört yüz milyon dolarlık halı ithalatı yapan Avustralyalı halı ithalatçılarıyla bir araya gelerek yenilikçi ürünlerini tanıttılar. Ülkenin bir çok kentinden Sydney’e gelen Avustralyalı halı tüccarları, Türk ürünlerine büyük ilgi gösterirken Gaziantepli halıcıların yeni koleksiyonlarını beğendiler. Görüşmenin gerçekleştirildiği alanda Gaziantepli halıcıları yalnız bırakmayan Türkiye’nin Sydney Başkonsolosu Ali Sevim de Gaziantepli halıcılarla bir araya gelerek uzun uzun sohbet edip Avustralya ekonomisi ve kültürü hakkında bilgiler verdi.

Avustralya Yıllık 400 Milyon Dolarlık Halı İthal Eden Büyük Bir Pazar

Avustralya’nın Sydney kentinde gerçekleştirilen görüşmelerin başarılı geçtiğini ifade eden GAHİB Başkan Yardımcıları Bekir Şahan ve Adem Beğendi, global pazarlarda daha etkin rol alabilmek için sektörel ticaret heyetleriyle potansiyeli yüksek ülkeleri ziyaret etmeye devam edeceklerini sözlerine eklediler. GAHİB Başkan Yardımcıları Bekir Şahan ve Adem Beğendi yaptıkları değerlendirmede “Birliğimiz Ticaret Bakanlığının desteğiyle Malezya- Avustralya Sektörel Ticaret Heyeti düzenledi. İlk olarak Malezya’ya giden heyetimiz burada başarılı görüşmeler yaparak bu ülkenin önde gelen halı ithalatçılarıyla toplantılar gerçekleştirdik. Halı satışı yapılan mağazaları ziyaret ederek burada hem satıcıların hem de nihai tüketicilerin görüşlerini alma şansı yakaladık. Malezya’nın ardından Avustralya’ya gelerek burada da yine halı ithalatçılarıyla temas sağlayarak yenilikçi ürünlerimizi tanıtma şansı bulduk. Avustralya pazarı halı sektörü için büyük önem taşıyor. 400 milyon doların üzerinde bir ithalata sahip bu pazarda biz henüz 2022 verilerine göre 25 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiriyoruz. Bu rakamı yükseltmek ve pazarın büyük bir bölümüne hitap etmek istiyoruz. Gerek kapasite gerekse kalite açısında Avustralyalıların taleplerini karşılayabilecek üretim kapasitesi ve kalitesine sahibiz” dediler.  Avustralya’nın Sydney kentinde gerçekleştirilen ikili görüşmelerin ardından Gaziantepli halıcılar kentte bulunan halı mağazalarını da ziyaret ederek halı satıcılarıyla da karşılıklı görüş alışverişinde bulundular.

Haftanın Öne Çıkanları

'Cumhuriyet’i biz böyle kazandık' fotoğrafının hikayesi...

2023-10-28 21:17 - Gündem

Türk Donanması, Vahdettin Köşkü’nü selamlayacak

2023-10-27 20:18 - Gündem

Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşında...

2023-10-29 01:02 - Gündem

'Zulüm 100 yaşında' paylaşımı yapan gericiye tepki yağdı!

2023-10-30 09:52 - Gündem

Dilan ve Engin Polat çiftinin otomobil ilanı gündem oldu!

2023-10-28 12:56 - Gündem

Onbinler Anıtkabir'de Andımız'ı okudu...

2023-10-28 23:17 - Gündem

Erdoğan donanmayı Vahdettin Köşkü’nden selamladı!

2023-10-29 18:33 - Gündem

Fenerbahçe tribünlerinde “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” tezahüratı

2023-10-26 22:36 - Spor

Tutuklanan Tolga Şardan gözyaşlarını tutamadı!

2023-11-01 19:20 - Gündem

Sigaraya 5 lira kasım zammı geldi!

2023-11-01 18:51 - Ekonomi

İlgili Haberler

Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Kanun teklifi TBMM'de!

00:38 - Ekonomi

TCMB açıkladı: Yurttaşın enflasyon beklentisi yükseliyor!

00:08 - Ekonomi

Bakan Şimşek'ten asgari ücrete ara zam açıklaması: İkinci zam yapılacak mı?

09:39 - Ekonomi

Dünyaca ünlü ekonomistten TL yorumu: Erdoğan istikrar değil, kriz üretiyor

04:38 - Ekonomi

Ekonomi yönetimi tepetaklak olan piyasaları toparlamak için her yolu deniyor: Yatırımcı tedirgin

00:00 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Nijerya golü 90'da yedi: Victor Osimhen maç sonu tepki gösterdi!

13:08 - Gündem

Ümit Özdağ'dan Saraçhane paylaşımı: Aslında çıktım ve katıldım!

12:09 - Siyaset

Beylikdüzü Belediyesi'nde, Başkanvekilliği görevine Serkan Çebi seçildi

10:50 - Gündem

Tutuklanan Berkay Gezgin'in son mesajı ortaya çıktı!

10:45 - Gündem

CHP duyurdu: Boykot listemiz hazır!

10:09 - Gündem