?>

'Geleceğin İçin Sen De Pedalla' projesi Sanko'da

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin kent içinde bisiklet kullanımını arttırmak için başlattığı “Geleceğin İçin Sen De Pedalla” projesi bu kez Sanko Okulları’ndaki ortaöğretim öğrencilerine anlatıldı.

Yerel - 7 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin kent içinde bisiklet kullanımını arttırmak için başlattığı “Geleceğin İçin Sen De Pedalla” projesi bu kez Sanko Okulları’ndaki ortaöğretim öğrencilerine anlatıldı.

Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı Ulaşım Planlama Şube Müdürlüğü’nün hazırladığı bisiklet yolu projelerinin kent içinde bisiklet kullanımının farkındalığını artırmak için Bisikletliler Derneği ile "Geleceğin İçin Sen De Pedalla"  isimli projede Özel Sanko Ortaokulunda öğrencilere ve öğretmenlere konferans düzenlendi.

Bisikletçiler Derneği Genel Başkanı Murat Suyabatmaz’ın sunumu ile başlayan konferansta Türkiye ve dünya ülkelerinden bisiklet kullanımı ile ilgili örnekler verildi. Suyabatmaz, sürdürülebilir sağlıklı bir kent oluşturmak ve kaliteli bir yaşam için bisikletin artık kentlerin vazgeçilmezi olduğundan bahsetti. 2918 sayılı Trafik Kanunun madde 37’de yer alan 11 yaşını doldurduktan sonra kişilerin bisiklet ile trafiğe çıkılabileceğini önemle vurgulayan Suyabatmaz, yaşanabilir bir çevre için bisiklet kullanımının yaygınlaşması gerektiğini söyledi.

Bisiklet farkındalığını artırmak için Gaziantep’te pilot bölgelerdeki devlet okulları ve özel okullarla çalışmalar devam edileceğinden ifade eden Suyabatmaz, bisiklet konusunda Büyükşehir Belediyesi’nin önemli çalışmalar yaptığını belirtti. İlgi ile dinlenen sunum sonrası Suyabatmaz, öğrenciler sorularını da cevapladı.

Konferans sonrası projeye katkı sunan öğretmenlere Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından ödül verildi. 

Haftanın Öne Çıkanları

Avukat Deniz Kurtoğlu serbest bırakıldı

2018-01-24 19:53 - Gündem

Yetkinşekerci, helallik istedi, istifa etti...

2018-01-19 21:26 - Gündem

Gaziantep Üniversitesi’nin başarısı tescillendi

2018-01-19 14:06 - Eğitim

Gaziantep'in 19. Yüzyılı kitap oldu

2018-01-23 14:30 - Kültür & Sanat

Gaziantep'te 4 iş adamı FETÖ'den tutuklandı

2018-01-19 17:54 - Asayiş

Triko sektörünün sorunları masaya yatırıldı

2018-01-21 14:12 - Ekonomi

Özel Kuvvetler Afrin'de...

2018-01-21 09:32 - Gündem

Adı Aşk filmi 26 Ocak’ta vizyona giriyor

2018-01-21 10:16 - Kültür & Sanat

Gaziantep'te 14 yaşındaki Aslı'dan haber alınamıyor

2018-01-23 21:02 - Asayiş

2017'de en çok ziyaret edilen müzeler

2018-01-19 10:34 - Kültür & Sanat

İlgili Haberler

Şahinbey'den çiftçilere 48 milyon fide desteği

00:00 - Yerel

Yılmaz, projeleri yerinde inceledi

00:00 - Yerel

GAİB’de ticaret müşavirleriyle yoğun katılımlı buluşma

00:00 - Yerel

Büyükşehir'de encümen ve komisyon üyeleri belirlendi

00:00 - Yerel

Gaziantep’te 'Proje Pazarı ve Ideathon' tamamlandı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

İmamoğlu'ndan mitinge davet: Biz adalete susamış Türk gençliğiyiz

21:05 - Siyaset

İmamoğlu'nun diplomasını iptal eden dekana şok!

19:17 - Gündem

Özgür Özel'den 'genel tüketim boykotu' açıklaması

17:38 - Siyaset

Burcu Köksal: Erdoğan tekrar kazanırsa siyaseti bırakacağım!

16:08 - Siyaset

Öztürkmen, Gaziantep’i de etkileyen zirai donu Meclis gündemine taşıdı

14:21 - Siyaset