?>

Geri dönüşüm kursundaki çalışmalar örnek oluyor

Şahinbey Belediyesi’ne bağlı Hasan Celal Güzel Gençlik Merkezi’ndeki geri dönüşüm kursunda yapılan çalışmalar örnek oluyor.

Yerel - 21 saat önce

Şahinbey Belediyesi’ne bağlı Hasan Celal Güzel Gençlik Merkezi’ndeki geri dönüşüm kursunda yapılan çalışmalar örnek oluyor.

Hasan Celal Güzel Gençlik Merkezi’nde ki geri dönüşüm kursunda eğitim alan kadınlar, çevre kirliliğine neden olan naylon poşetleri toplayarak sıfır maliyetle el emeği ürünlere dönüştürüyor. Kadınların ellerinde adeta yeniden hayat bulan poşetler, çanta, plaj halısı ve dekoratif ürünlere dönüşüyor. Geri dönüşüm kursuna katılan kadınlar hem el becerilerini geliştiriyor hem de çevre bilinci kazanıyor.

ATMADAN DÜŞÜNÜN, DEĞERLENDİRİN

Hasan Celal Güzel Gençlik Merkezi kurs eğitmeni Esra Nazlı Aygan, sıfır atık üzerine yapılan çalışmaları benimsediğini belirterek "Özellikle sıfır atık yaklaşımını benimsiyor, atılacak malzemeleri değerlendirmeyi tercih ediyorum. Öğrencilerime de her zaman şunu söylüyorum; Bir şeyi atmadan önce düşünün, değerlendirin. Çünkü doğada yok olmayan bir şey evde de yok olmaz. Ne yazık ki bu tür malzemeler yok olmuyor ama değersizmiş gibi görülüyor. Oysa doğru ellerde çok kıymetli hale gelebilirler. Mesela poşetleri ele alalım. Ben poşet atıklarından ip yapıyorum ve bu iplerle çanta örüyorum. Şu anda çanta sayısını belirledim, üretime başladım. Öğrencilerim de bu çalışmaya katılacaklar. Aynı teknikle çanta dışında zevke ya da ihtiyaca göre sepet, ekmeklik, hatta kirli çamaşır sepeti bile yapılabilir. Amacımız, doğada yüzyıllarca yok olmayan bir poşeti, doğaya zarar vermeden önce evde değerlendirerek bir işe yaramasını sağlamak. Bu şekilde hem çevreye hem geleceğimize katkı sağlıyoruz. Kendim de kanser hastalığı geçirdim. Bu süreçte doğayla ve sağlığımızla ne kadar iç içe yaşadığımızı daha iyi anladım. Denizlere atılan bir poşet, balıkları zehirleyebiliyor, o balığı yiyen insan da hastalanabiliyor. Bu bilinçle ben, doğayı ve dolayısıyla gelecekte çocuklarımızı korumak için poşetleri atmak yerine değerlendiriyorum. Topladığım poşetleri önce temizliyor, ardından elimle düzgünce katlıyor, ütüler gibi düzeltiyorum. Kendime ait bir ölçüm var; o ölçüyle kesip zincir çeker gibi ip haline getiriyorum. Bu iplerle istediğimiz her şeyi örebiliyoruz. Özellikle plajda hasır olarak kullanmak da çok hoşuma gidiyor. Bir saat içinde rahatlıkla on poşeti ipe dönüştürebiliyorum. Bu miktar da bir çanta örmek için yeterli oluyor. Hem geri dönüşüm yapıyoruz hem de el emeğiyle ortaya güzel işler çıkarıyoruz" şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Berkay Gezgin'den Cem Küçük hakkında suç duyurusu

2025-04-17 18:30 - Gündem

Yozgatlı Ahmet Hakan’dan, Özgür Özel'e traktörlü tebrik

2025-04-20 13:00 - Gündem

Yandaşlar birbirine girdi! Ahmet Hakan'dan Rasim Ozan Kütahyalı'ya sert tepki: "Korunaklı değilsin, şarlatansın!"

2025-04-17 10:16 - Gündem

Avukatı duyurdu: Lütfü Savaş, 21. Olağanüstü Kurultay için de iptal davası açacak!

2025-04-17 16:09 - Siyaset

Arınç'tan 'Can Atalay' çıkışı: Karar okunmuştur, iş bitmiştir!

2025-04-20 18:09 - Gündem

Rasim Ozan Kütahyalı'nın ifadesi ortaya çıktı!

2025-04-18 10:09 - Gündem

Demir parmaklı oy pusulası sosyal medyada gündem oldu!

2025-04-19 13:06 - Gündem

Son dakika: Rasim Ozan Kütahyalı serbest bırakıldı!

2025-04-17 20:39 - Gündem

Avukat Selçuk Kozağaçlı, 24 saat geçmeden yeniden cezaevinde!

2025-04-17 13:38 - Gündem

Bahçeli: CHP’ye kayyum hem doğru değil hem de mümkün değildir!

2025-04-17 13:31 - Siyaset

İlgili Haberler

Bağımsızlık Seferberliği Projesi’nin tanıtım toplantısı yapıldı

00:00 - Yerel

Şehitkamil'de 15 bin 600 çocuk tiyatro ile tanıştı

00:00 - Yerel

Fatma Şahin, balıkları biberonla besledi...

00:00 - Yerel

Güçyetmez: Deprem Türkiye’nin beka sorunudur!

00:20 - Yerel

Büyükşehir, Türkiye’nin ilk su verimliliğine sahip parkını açtı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Fenerbahçe Medicana, üçüncülük maçında 1-0 öne geçti

20:38 - Gündem

Fenerbahçe'den Ali Koç açıklaması! 'Söz konusu iddialar tamamen hayal ürünüdür'

20:08 - Gündem

Son Dakika... Murat Ongun'un avukatlarına tutuklama istemi

18:39 - Gündem

Şener Üşümezsoy iki yeri işaret edip tahminini açıkladı

18:30 - Gündem

Hastaneye kaldırılan Esila Ayık için bekleyiş sürüyor

16:38 - Gündem