?>

GİBTÜ’den İspanya çıkarması

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, İspanya Üniversiteleri ile Erasmus İkili İşbirliği Anlaşmaları ve Üniversiteler Arası İşbirliği Protokolleri (MOU) İmzaladı.

Eğitim - 10 ay önce

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, İspanya Üniversiteleri ile Erasmus İkili İşbirliği Anlaşmaları ve Üniversiteler Arası İşbirliği Protokolleri (MOU) İmzaladı. Yapılan anlaşmalar öğrenci ve akademisyen değişimlerini destekleyerek kültürel alışverişi ve akademik işbirliğini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, uluslararası bir marka olma hedefi kapsamında işbirliklerini güçlendirerek yeni adımlar atmaya devam ediyor. Bu kapsamda, İspanya'nın önde gelen üniversitelerinden Granada, Sevilla ve Cordoba Üniversiteleri ile Erasmus İkili İşbirliği Anlaşmaları ve Üniversiteler Arası İşbirliği Protokolleri (MOU) imzalandı.

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ni temsilen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feridun Bilgin, Prof. Dr. Metin Bedir ve Uluslararası İlişkiler ve Erasmus Koordinatörü Öğr. Gör. Kübra Çınar, Granada Üniversitesi, Sevilla Universitesi ve Cordoba Üniversiteleri ile yakın temasta bulunarak akademik işbirliği anlaşmalarına imza attılar.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Feridun Bilgin ve Prof. Dr. Metin Bedir, bu anlaşmaların, GİBTÜ’nün uluslararası alanda prestijini artırarak akademik mükemmeliyeti teşvik etmesinin yanı sıra öğrencilere ve öğretim üyelerine uluslararası öğrenme ve öğretme deneyimleri sunma potansiyeline sahip olduğunu vurguladı. Ayrıca, bu işbirliği anlaşmalarının, disiplinler arası işbirliği ve bilimsel araştırma alanlarında ortaklıkların geliştirilmesine yönelik bir zemin oluşturacağını belirttiler.

İspanya’nın en büyük 2. devlet üniversitesi olan ve 15. yüzyılda kurulan Sevilla Üniversitesi, Endülüs İslam döneminin önemli eğitim kurumlarından biridir. Aynı şekilde, 16. yüzyıla dayanan köklü tarihiyle İspanya’nın en eski ve en saygın eğitim kurumlarından biri olan ve Avrupa’nın en büyük kampüslerinden birine sahip olan Granada Üniversitesi ile Dünya Mirası Listesi’nde yer alan tarihi Cordoba şehrinde bulunan, Endülüs İslam döneminde bilim, felsefe ve tıp alanlarında önemli bir merkez olan Cordoba Üniversitesi ile Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi arasında imzalanan Erasmus İkili İşbirliği Anlaşmaları ve Üniversiteler Arası İşbirliği Protokolleri sayesinde bilimsel ve kültürel alışverişin desteklenmesi hedeflenerek, yapılan bu uluslararası anlaşmalar üniversiteler arasındaki işbirliklerinin önemli bir adımını temsil etmektedir.

İmzalanan Erasmus İkili İşbirliği Anlaşmaları ve Üniversiteler Arası İşbirliği Protokolleri (MOU) ile Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, uluslararası alanda işbirliği ağını genişleterek öğrencilerine ve akademik personeline daha zengin bir eğitim ve araştırma ortamı sunmaya devam ediyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil'de 591 milyon liralık ihale kime gitti?

2024-05-05 07:01 - Gündem

Menzil şeyhinin oğlu lüks aracından indi, şemsiye tutturdu!

2024-04-30 08:59 - Gündem

4 Mayıs Dünya Ankilozan Spondilit Farkındalık Günü

2024-05-04 10:21 - Sağlık

Başkan Yılmaz'ın yönetim kadrosu belli oldu

2024-04-30 08:16 - Yerel

Kalkan: Büyükşehir 2 milyonluk ne danışacak?

2024-05-04 08:30 - Gündem

Diyanet'in 'özel yemek' listesi ortaya çıktı

2024-05-06 10:35 - Gündem

İsmailağa Cemaati: Camiamız devlet tarafından akredite yapılmış bir yapıdır

2024-05-03 09:14 - Gündem

Ali Erbaş'ın bir makam aracı da Suudi Arabistan’dan çıktı

2024-05-03 11:56 - Gündem

Başkan Yılmaz ifşa etti: Her ay 2,5 milyon TL zarar var!

2024-05-02 13:20 - Gündem

Gazeteci Barış Terkoğlu'na hapis cezası

2024-05-03 00:20 - Gündem

İlgili Haberler

Yıldırım, GİBTÜ 'de akademisyen ve öğrencilerle buluştu!

00:00 - Eğitim

Eğitime kar engeli sürüyor: İşte okulların tatil edildiği iller...

02:38 - Eğitim

Bursluluk sınavı başvuruları ne zaman? 2025 MEB İOKBS başvurusu nasıl yapılır?

00:09 - Eğitim

SMARTNET 4. Kullanıcı Eğitim Programı, HKÜ'de başladı!

00:19 - Eğitim

2025 MEB 1381 engelli öğretmen atama başvurusu nasıl yapılır, şartları neler?

08:08 - Eğitim

Günün Manşetleri

Trump’tan Zelenski’ye sert sözler: 'Birdenbire büyük adam oldu'

11:08 - Dünya

Daltonlar suç örgütünün yöneticilerinden Sinan Memi İstanbul'a getirildi

09:38 - Asayiş

Trump ile Zelenski'nin tartışmasına Elon Musk sessiz kalmadı

06:08 - Dünya

Demirtaş'tan 'Barışın yanında olalım' çağrısı

02:38 - Siyaset

CHP Sözcüsü Deniz Yücel'den AKP Sözcüsü Ömer Çelik'e: 'Gerçeklerin üstünü örtmeye çal

01:39 - Siyaset