?>

GİBTÜ'den önemli iş birliği protokolü

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ), iş birliği protokollerine bir yenisini daha ekledi.

Eğitim - 2 yıl önce

GİBTÜ ile uluslararası alanda önemli bir yere sahip olan Malezya İslami İlimler Üniversitesi arasında Akademik İş Birliği Protokolü imzalandı. Dünyanın farklı ülkelerinde bulunan üniversitelerle eğitim anlaşmaları imzalamaya devam eden Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ),  iş birliği protokollerine bir yenisini daha ekledi.

Akademik personel ve öğrenciler arasında uluslararası ve kültürler arası iletişimi teşvik etmek için Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Malezya İslami İlimler Üniversitesi (Islamic Science University of Malaysia) arasında Akademik İş Birliği Protokolü imzalandı.

Paydaşlar arası iş birliği görüşmelerinde bulunmak ve protokol imzalamak amacıyla Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesine gelen Islamic Science University of Malaysia Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Mohamed Yusoff, Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Asmady Haris ve Mohd Hazrul Fareeza Harun, GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette lisans/lisansüstü düzeyinde öğrenci değişim faaliyetlerinin artırılması konusunda öğrencilerin teşvik edilmesi ve akademik iş birliğinin arttırılması konuları görüşüldü.

“ÜNİVERSİTEMİZİN ULUSAL VE ULUSLARARASI ALANDA TANINIRLIĞINI ARTTIRACAĞIZ”

Rektörlük makamında imzalanan protokolün her iki üniversite için hayırlı olmasını dileyen Rektör Prof. Dr. Şehmus Demir,  Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin ulusal ve uluslararası alanda tanınırlığını artırmaya yönelik çalışmaların devam ettiğini, bu tarz iş birliği protokollerinin üniversite personeli ve öğrencilerinin dünyaya açılmasına, kendilerini ve bakış açılarını geliştirmelerine olanak sağladığını belirtti.

Rektör Demir, “İmzaladığımız bu protokolün ortak araştırma projeleri yürütme ve bilimsel çalışmalar yapma noktasında imkân sağlamasının yanı sıra akademik ve kültürel anlamda Türkiye ile Malezya ilişkilerini daha da ileri bir düzeye taşınacağını, İslam dünyasına örnek olacağını ve ilham vereceğini umut ediyoruz.” dedi.

PROTOKOL NELERİ KAPSIYOR?

Rektör Demir, “Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin uluslararasılaşma vizyonu çerçevesinde Malezya heyetinin üniversitemizi ziyaret etmelerinden son derece memnun olduk.  Malezya İslami İlimler Üniversitesi ile iş birliğini arttırmak amacıyla imzalanan bu protokol sayesinde üniversitemizin Tıp, Mühendislik, Hukuk ve İslami İlimler Fakültesi öğrencileri ve akademisyenleri başta olmak üzere önümüzdeki dönemde hazırlanacak projelerden faydalanabilecekler. Protokol kapsamında öğretim üyeleri ve araştırmacılar üniversitelerin ortaklaşa belirleyeceği program çerçevesinde akademik bağlantılar kurmak, ders vermek veya araştırma faaliyetleri yapmak amacıyla karşılıklı olarak üniversiteleri ziyaret edebilecekler. Bu değişimlerden ve akademik iş birliği protokolünden faydalanan kişiler farklı ortamlarda çalışmalarını kolaylaştırmak için dersleri gözlemlemek, eğitim almak ve ders vermek gibi imkânlara sahip olacak ve ortak hareket edebileceklerdir. Aynı zamanda öğrenciler, karşı kurumda ders faaliyetlerine katılabileceklerdir.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile Malezya İslami İlimler Üniversitesi arasında yapılan protokol imza törenine GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, GİBTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feridun Bilgin,  Malezya İslami İlimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Mohamed Yusoff, Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Asmady Haris, GİBTÜ Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Fahri Çepik, Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörü Öğr. Gör. Kübra Aksoy Çınar, Mohd Hazrul Fareeza Harun katıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Fatih Altaylı'dan İsmail Saymaz'a tepki

2023-06-15 13:53 - Gündem

Gaziantep’te 22 yaşındaki gencin arazide cesedi bulundu!

2023-06-18 09:50 - Asayiş

Şahinbey, spor ayakkabısı geleneğini sürdürüyor

2023-06-18 22:41 - Yerel

Emre Ulaş'tan düşenin dostu olmaz karikatürü

2023-06-13 11:56 - Gündem

Melek Mosso konseri görevden aldırdı!

2023-06-15 22:56 - Gündem

İki tur arasında sandıklarda ‘izahı olmayan’ değişim!

2023-06-17 12:16 - Siyaset

Suriyeli bir şahıs Türkleri böyle tehdit etti!

2023-06-17 12:55 - Gündem

Tanju Özcan tekrar CHP'de...

2023-06-13 12:54 - Siyaset

12 yaşındaki Abdulbaki Dakak'ın ön otopsi raporu ortaya çıktı

2023-06-18 13:40 - Gündem

AKP'li vekilin küfür ettiği 2 polis memuru meslekten ihraç edildi

2023-06-14 18:43 - Gündem

İlgili Haberler

HKÜ'de “Engelsiz Üniversite” kapsamında önemli iş birliği

00:00 - Eğitim

2025 YKS ne zaman? 2025 YKS başvuruları için son gün ne zaman?

00:09 - Eğitim

Çanakkale'nin Çan ilçesinde eğitime yarın ara verildi

02:39 - Eğitim

‘Peygamber Sevdalıları’nın siyer yarışması devlet okullarında yapılacak: Hizbullah’a MEB desteği

05:09 - Eğitim

BİLSEM ön değerlendirme sonuçları ne zaman açıklanacak? BİLSEM 2025 sonuçları nereden öğrenilir?

00:00 - Eğitim

Günün Manşetleri

‘Köşeye sıkıştırma hamlesi’

06:08 - Siyaset

Grafik tasarımcı Ataoğlu’nun eserleri, 30 Mart’a kadar görülebilir: Bu sergi ‘isimsiz’

05:39 - Gündem

Yardım çağrılarında kadınlardan sonra onların adı geçiyor: Çocukların çığlığı!

05:09 - Gündem

Zekiye Kırat Apartmanı Davası’nda yeni rapor

04:38 - Gündem

Galatasaray, KAP'a bildirdi: Eren Elmalı'nın maliyeti belli oldu!

04:08 - Gündem