?>

GSO'da 'Hedef Ülke Tanıtım Günleri' programı

Güney Afrika pazarına dair kapsamlı bilgiler edinmelerine olanak tanımak amacıyla, "GSO Hedef Ülke Tanıtım Günleri-Güney Afrika Cumhuriyeti" programı düzenlendi.

Yerel - 3 ay önce

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından üyelerin hali hazırda ihracat yaptıkları ülkelerde ihracat hacimlerini artırmalarına ve yeni hedef pazarlarda ikili ticari ilişkiler oluşturmalarına ve ihracatçı firmaların Güney Afrika pazarına dair kapsamlı bilgiler edinmelerine olanak tanımak amacıyla, "GSO Hedef Ülke Tanıtım Günleri-Güney Afrika Cumhuriyeti" programı düzenlendi.

GSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen programa Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Hollanda Krallığı Gaziantep Fahri Konsolosu Bora Tezel, GSO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Can Koçak, Güney Afrika Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosu ve Fahri Konsoloslar Derneği Başkanı İsmail Tamer Taşkın, Zambiya Gaziantep Fahri Konsolosu Özlem Işık, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Güney Afrika Cumhuriyeti İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Mehmet Bülent Baharoğlu, DEİK İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Suat Havcarcı, Güney Afrika Cumhuriyeti Pretoria Ticaret Müşavirleri İlker Eralp ve Bengü Okur Erdoğan ile firma temsilcileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren GSO Yönetim Kurulu Üyesi Bora Tezel, “Afrika Ülkeleri ile ekonomik faaliyetlerin geliştirilmesine yönelik yürütülen çalışmalar doğrultusunda bu bölgelere yönelik ikili ticaretimiz artarak devam etmektedir. Sahra altı olarak tabir edilen Afrika ülkelerine açılan kapı konumundaki Güney Afrika, kıtanın ticaret merkezi durumundadır. AB ve ABD pazarlarına gümrüksüz giriş imkanı olan ve dış ticaret fazlası veren bir ülke olarak Güney Afrika ile yürütülecek ekonomik ilişkiler üretim ve ihracat üssü şehrimiz için de önem taşımaktadır’’ dedi.

AB ülkelerindeki durgunluk ve Ortadoğu’daki kaotik ortam göz önünde bulundurulduğunda hedef pazar olan Afrika ve özellikle Güney Afrika ile ikili ticareti geliştirmek için bu tür organizasyonları çok değerli bulduklarını söyleyen Bora Tezel, ‘’Gaziantep’ten 2023 yılında Güney Afrika’ya 21 milyon 494 bin dolarlık ihracat yapmışız. Güney Afrika’ya ihracatımızda, dünya lideri olduğumuz halı sektörü başta olmak üzere kakaosuz şekerli mamuller, kimya ve plastik mamulleri, dokunmamış kumaşlar ilk sırada yer alıyor. Güney Afrika’ya gönderebileceğimiz çok fazla ürün var. Bu programın da bu güçlü potansiyelin değerlendirilmene katkıda bulunacağına yürekten inanıyorum’’ şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasının Ardından Güney Afrika Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosu ve Fahri Konsoloslar Derneği Başkanı İsmail Tamer Taşkın İsmail Tamer Taşkın Afrika pazarındaki fırsatlar ve dikkat edilmesi gereken hususlar, Afrika’da yatırım, Bölgesel Ekonomik Oluşumlar ve Türk firmalarına yönelik iş olanakları gibi konular hakkında sunumu gerçekleştirirken, DEİK Güney Afrika Cumhuriyeti İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Mehmet Bülent Baharoğlu ise DEİK’in iş konseylerinin dağılımları, Güney Afrika Cumhuriyeti’nin ithalat ve ihracat verileri, swot analizleri ve DEİK Temsilcilikleri hakkında bilgiler verdi.

DEİK İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Suat Havcarcı’da, konuşmasında, “İki ülke arasında karşılıklı ticaretin artmasını temenni ettiklerini belirterek, bizler yerli ve milli üreticiler olarak Afrika pazarına açılmalı ve ticaretimizi orada da sürdürmeliyiz’’ ifadelerini kullandı.

Güney Afrika Cumhuriyeti Pretoria Ticaret Müşavirleri İlker Eralp ve Bengü Okur Erdoğan’da yaptıkları sunum ile Güney Afrika Cumhuriyeti gibi katsayısı, temel ekonomik göstergeleri, durum tespitleri, dış ticaret ürün grupları ve ikili ticari ilişkiler hakkında katılımcılar ile bilgi paylaşımında bulundular.

Program soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Wanda Nara konuşmalarını paylaştı: Icardi'nin attığı son mesaj gündem oldu!

2024-11-09 00:39 - Spor

Kerem Aktürkoğlu'ndan Galatasaray açıklaması!

2024-11-12 00:09 - Spor

'Casus balina'nın gizemi beyaz perdeye taşındı

2024-11-10 00:08 - Yaşam

Son Dakika... ABB'nin ardından: İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne soruşturma!

2024-11-14 02:08 - Siyaset

Damadı nikah memuruyla evlendirmişler: '2-3 gün sonra fark ettim'

2024-11-10 00:08 - Gündem

İstanbul'da genç balerin Eylül Sıla Ilgaz'ın şüpheli ölümü: Tavanda asılı bulundu

2024-11-13 09:08 - Asayiş

Real Madrid'e büyük şok! Eder Militao sezonu kapattı...

2024-11-09 20:08 - Spor

Feci kaza... Direğe çarpan araç ikiye bölündü!

2024-11-10 21:38 - Asayiş

Mersin'de bariyerlere çarpan TIR alev aldı, sürücü hayatını kaybetti

2024-11-09 00:38 - Asayiş

Panathinaikos duyurdu: Ergin Ataman hastaneye kaldırıldı!

2024-11-11 00:08 - Spor

İlgili Haberler

Bakan Kurum: Fatma Şahin verdiği sözü tuttu!

18:20 - Yerel

Şehitkamil'den yeni proje: İnternet Evi

00:18 - Yerel

Şahinbey Belediyesi’nden kadınlara ücretsiz workshop etkinliği

00:16 - Yerel

Sanko Okulları yüzme takımı bölge şampiyonu oldu

00:00 - Yerel

GTB, Gaziantep’in coğrafi işaretli ürünlerini fuara taşıdı

00:10 - Yerel

Günün Manşetleri

Türkiye Sağlık-İş’e kayyum: 'Genel Kurul'da usulsüzlük iddiası'

19:08 - Gündem

Bakan Bayraktar'dan fiyat artışı açıklaması, tarih verdi!

18:39 - Gündem

Öztürkmen: Eğitimin geleceğini gerici dernekler belirleyemez!

18:26 - Siyaset

CHP’li Meriç, SGK’nın raporlu ilaç kısıtlamasını meclise taşıdı

18:23 - Siyaset

Bakan Kurum: Fatma Şahin verdiği sözü tuttu!

18:20 - Yerel