?>

GSO'da Şubat Ayı Meclis toplantısı

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Şubat Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu’nun başkanlığında, Yönetim Kurulu, Meclis ve Meslek Komite Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yerel - 3 gün önce

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Şubat Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu’nun başkanlığında, Yönetim Kurulu, Meclis ve Meslek Komite Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda, GSO tarafından gerçekleştirilen faaliyetler, yürütülen çalışmalar, güncel ekonomik gelişmeler ile meclis üyelerinin iş dünyasına yönelik talep ve beklentileri hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

GSO MECLİS BAŞKANI ADİL SANİ KONUKOĞLU

Toplantının açılış konuşmasını yapan GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, hem küresel, hem de bölgesel belirsizliklere rağmen Gaziantep'in üretim ve ihracatı geliştirmek için mücadelesini sürdürdüğünü kaydetti.

Sürdürülebilirlik için yenilikçi adımlara ihtiyaç olduğunu ifade eden Konukoğlu, "Hedeflediğimiz şekilde gelişmek ve sanayimizi yarınlara taşımak istiyorsak katma değeri arttırmalıyız. Katma değeri artırmanın temel yolu ileri teknolojik ürünlere yönelmekten geçiyor. Bu noktada Gaziantep Model Fabrikamız, işletmelerimizi teknolojik anlamda iyileştirme, geliştirme ve dönüşüm süreçlerinde başvurmaları gereken en önemli adres olarak öne çıkıyor. Bu doğrultuda firmalarımızı merkezimizin sunmuş olduğu olanaklardan faydalanmaya davet ediyoruz. Zorluklarımız olsa da şehrimizin güçlü ekonomik altyapısı, sanayi ve ticaretteki performansıyla bu noktada önemli mesafeler katedeceğimize inanıyorum" dedi.

GSO YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI BAŞAR KÜÇÜKPARMAK

GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başar Küçükparmak da konuşmasında: ‘’6 Şubat depreminin ve 8 Şubat şehrimize ‘GAZİ’ unvanı verilişinin 104. yıl dönümü vesileyle büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Antep savunması ve tüm vatan kahramanlarımızı, depremde kaybettiğimiz tüm canlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum’’ dedi.

Deprem, yangın gibi afetlere karşı ev, iş yeri, sosyal alanlar ve yaşamın her noktasında en başta önlem ve tedbirlerin alınması gerektiğine vurgu yapan Başar Küçükparmak şunları kaydetti:

‘’Sosyal, psikolojik ve ekonomik yıkım karşısında şehrimiz bu süreçte bölgenin ayağa kalkmasında öncü rol üstlendi. Depremle birlikte iki yıldır yaşadığımız genel ekonomik koşullar karşısında üretim ve ihracatımız ile istihdamın devamı için mücadelemizi sürdürüyoruz. Bunun yanı sıra küresel ekonomide hepimizi etkileyen gelişmeler oluyor.

Trump’ın ABD Başkanı olması ile birlikte ticaret savaşları yeniden başladı. İkinci Trump dönemi siyasal ve ekonomik anlamda gerilimleri artırırken neredeyse tüm ülkelerde tedirginlik söz konusu. Özellikle Çin’e yönelik yüzde 10’luk ek gümrük vergisi uygulanmasının ülkemiz açısından avantaja dönüşmesini temenni ediyoruz, ancak sürecin nereye gideceği konusunda dikkatli olmakta fayda olduğunu düşünüyoruz.’’

Gaziantep’in ekonomik verilerine de değinen Küçükparmak, ‘’Gaziantep’ten ocak ayında 817 milyon 272 bin dolar ihracat gerçekleştirildi. Yapılan ihracatta tekstil ürünleri yüzde 37,3 ile birinci sırada, tarımsal sanayi ve hububat ürünleri yüzde 34,6 ile ikinci sırada, kimya ve plastik ürünleri ile yüzde 11,7 ile üçüncü sırada yer almaktadır. Sigortalı çalışan sayısı 2023 yılı Ocak-Kasım dönemine göre yüzde 6,4 oranında, işyeri sayısı ise yüzde 11,5 oranında arttı’’ şeklinde konuştu.

Toplantı soru-cevap kısmının ardından sona erdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil'den Karşıyaka'ya semt sahası

2025-02-17 00:00 - Yerel

Ekrem İmamoğlu katledilen Mattia Ahmet Minguzzi'nin ailesini ziyaret etti: 'Yüreğimiz sızladı

2025-02-14 17:08 - Siyaset

Birleşik Metal İş Sendikası Şube Başkanı Deniz Ilgan hayatını kaybetti

2025-02-17 21:08 - Gündem

Osman Gökçek: 'Ben babamın günahını çekmek zorunda değilim'

2025-02-13 03:09 - Siyaset

Son Dakika... Bingöl'de 4.8 büyüklüğünde deprem

2025-02-16 00:09 - Gündem

Kanser tedavisi görüyordu... 'Kahtalı Mıçe' hayatını kaybetti!

2025-02-15 09:08 - Gündem

Son dakika deprem... AFAD duyurdu! Ege Denizi'nde korkutan deprem: İzmir'den de hissedildi

2025-02-12 12:09 - Gündem

Survivor'da kim elendi? 16 Şubat'ta adaya kim veda etti, eleme adayı kim oldu?

2025-02-17 04:09 - Gündem

MHP Şahinbey’den engelli vatandaşlara anlamlı destek

2025-02-17 00:18 - Yerel

Özgür Özel'den Lütfü Savaş'a sert tepki!

2025-02-17 23:39 - Siyaset

İlgili Haberler

Kadooğlu Yağ Dubai Gulfood’ta ilgi görüyor

00:16 - Yerel

Akıncı: Ar-Ge çalışmalarına daha fazla yatırım yapmalıyız

00:03 - Yerel

Ünverdi: Tarım sektörümüzün geleceği için yenilik şart

00:00 - Yerel

Tarım Zirvesi 15’inci GAPTARIM Fuarı kapılarını açtı

00:50 - Yerel

Şahinbey'den ücretsiz yabancı dil kursu

00:46 - Yerel

Günün Manşetleri

İran Cumhurbaşkanı ABD’ye Türkçe şiirle yanıt verdi

12:39 - Gündem

“Harem-Selamlık” gezi

12:09 - Gündem

MİT'ten nokta operasyonu: Zehra Sebat ve Serhat Erdoğan etkisiz hale getirildi!

11:09 - Gündem

Devlet okullarında ayet ve hadislerle ‘Dürüstlük Manavı’ projesi

10:19 - Eğitim

CHP’li Nazlıaka’dan Aile Bakanlığı’na: ‘Farkındalık peşindesiniz’

08:39 - Siyaset