Polateli Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi’ndeki mevcut durum ve yürütülen çalışmaların ele alındığı bilgilendirme toplantısı, Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi (GSOMEM) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Toplantıya, Kilis Valisi ve Polateli Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Şahin, Gaziantep Vali Yardımcısı Bülent Uygur, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, geçmiş dönem Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hakan Aslansoy, Polateli Şahinbey OSB Başkan Yardımcısı Cevdet Akınal, Polateli Şahinbey OSB Müdürü Abdülkadir Tanrıaşkı, GSO Meclis Üyesi Hakan Çakıcı, GSO Genel Sekreteri Yusuf İzzettin İymen, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Mehmet Murat Sakar, kurum yetkilileri ve firma temsilcileri katıldı.
KİLİS VALİSİ VE POLATELİ ŞAHİNBEY ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI TAHİR ŞAHİN
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Kilis Valisi ve Polateli Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Şahin, Polateli Şahinbey OSB’nin bölge ekonomisi açısından taşıdığı öneme dikkat çekerek, “Bu proje sadece Kilis ve Gaziantep’in değil, tüm bölgenin sanayi altyapısını güçlendirecek stratejik bir adımdır. Altyapı çalışmalarında büyük ilerleme kaydettik ve yatırımcıların ilgisi her geçen gün artıyor. Bugüne kadar tahsis edilen parsellerde yatırım yapacak firmalar tekstil ve gıda ağırlıklı sektörlerde üretimde bulunacaklar. Bölgemizde fabrika inşaatını tamamlamış ve üretim yapmaya başlamış olan 1 firmamız bulunmaktadır. 2 firma fabrika inşaatına başlamış olup; başlamak isteyen 10 adet firma da yapı ruhsat başvurusunda bulunmuştur. İlk etapta 31.630 metrelik yol inşaatında 31.549 metrelik çalışma yapılmış olup, dere geçişlerindeki 8 adet menfez yapısı da tamamlanmıştır. Ayrıca 6 tane terfi merkezi ve 15 km’lik içme su hattıyla, Afrin Çayından Kilis Polateli Şahinbey OSB alanımıza su temini sağlanacaktır. Amanos Tünel Yolu Projesi kapsamında OSB’mizin raylı sistem ve nitelikli karayolu bağlantısı sağlanmış olacak, İskenderun Limanına olan mesafemiz 87 kilometreye düşecektir. Toplantımızın hayırlı olmasını diliyor, Gaziantep Sanayi Odamıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
GAZİANTEP VALİ YARDIMCISI BÜLENT UYGUR
Gaziantep Vali Yardımcısı Bülent Uygur da yaptığı konuşmasında, Gaziantep ve Kilis’in birlikte bir organize sanayi bölgesini yapmalarının hem iki il hem de bölge ekonomisi için büyük önem taşıdığını söyledi.
Uygur, Polateli Şahinbey OSB’nin sadece sanayi üretimi açısından değil, aynı zamanda istihdam ve kalkınma açısından da bölgeye katkı sağlayacağını belirterek, “Polateli Şahinbey İhtisas OSB, Gaziantep ve Kilis illerinin ortak sinerjisiyle şekilleniyor. Bu birliktelik, projeye güç katıyor. Bölgedeki girişimcilerimizi, yatırımcılarımızı bu potansiyeli değerlendirmeye davet ediyor, elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.
GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI FATMA ŞAHİN
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep ile Kilis’in kardeş iller olduğunu, iki ili çok daha iyi noktalara taşımak hedefiyle yürütülen bütün projelerin çok değerli olduğunu söyledi.
Şahin, Polateli Şahinbey OSB ve tamamlandığında İskenderun Limanı’na kesintisiz ve hızlı bir ulaşım sağlayacak olan Amanos Tüneli Projesi’nden örnekler vererek bu iki projenin Gaziantep, Kilis ve tüm bölgeye değer katacağını ifade etti.
Suriye’deki yeni döneme ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Şahin, “Bizim Şam ve Halep ile tam destinasyon oluşturmamız gerekiyor. Bu konudaki ticari iş birlikleri başta olmak üzere atılacak tüm adımların yanındayız. Polateli Şahinbey OSB projesinde olduğu gibi sanayimizi ileriye taşımak, tüm sektörlerimizi güçlendirmek ve daha rekabetçi olmalarını sağlamak hepimizin en asli görevlerindedir. Şehrimiz sanayisinin ve kardeş ilimiz Kilis’in önünde çok önemli fırsatlar var. Tam da bu nedenle Polateli Şahinbey OSB; şehirlerimize, sektörlerimize katkı sağlayarak ekonomiyi güçlendirecektir. Hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
GSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ
GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi de konuşmasında, ‘’Polateli Şahinbey OSB, iki ilin birlikte gerçekleştirdiği ülkemizin tek ve en büyük organize sanayi bölgesi projesidir. OSB genişleme sahası ile birlikte 45 milyon metrekareye kadar büyütülme imkanına sahiptir. Bölgemizde büyük bir özveriyle çalışmalar sürmektedir. Bu bölgede amacımız; firmalarımızın makul fiyatlarla üretim yapabilecekleri arsa ve üretim tesislerine kavuşmalarıdır. Bazı firmalarımız fabrika yapımına devam ediyor ve bir firmamız da fabrikasını kurarak üretim yapmaya başladı’’ dedi.
Bölgenin 6. bölge teşvikleri kapsamında yer almakta olup, çok önemli imkanlar sunduğunu dile getiren Adnan Ünverdi, şunları kaydetti:
“Bu projeyle eşgüdümlü olarak Hassa-Dörtyol Tünel Projesi yürütülmektedir. Proje ile bölgemizden İskenderun Limanı’na olan mesafemiz 87 kilometreye düşecektir. Amanos Tünel Projesi’nin büyük bir aksilik olmazsa temmuz ayında yapımına başlanması beklenmektedir. Yürütülen çalışmalar, Kilis ve Gaziantep ile birlikte tüm bölgenin kalkınmasında önemli rol üstlenecektir. Suriye’de başlayan yeni dönemle birlikte, sınırın öbür tarafına en yakın üretim ve tedarik merkezi yine bu bölgemiz olacaktır. Bu vesile ile Sayın Valilerimize, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Polateli Şahinbey OSB yönetimine, emeği olan herkese ve bugün programımıza katılan değerli yatırımcılarımıza teşekkür ediyorum.”
Toplantı soru-cevap kısmının ardından sona erdi.